(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Twee doden bij overval op kerk in Nigeria

Sonja Dahlmans

Afgelopen zondag zijn er in de staat Kaduna in Nigeria twee gelovigen vermoord tijdens een aanval op een kerk. Een nog onbekend aantal is ontvoerd.

Een groep gewapende overvallers viel de baptistenkerk binnen tijdens de dienst. Zij doodden twee van de aanwezige gelovigen en namen een tot nog toe onbekend aantal anderen mee. Dominee Joseph Hayab, voorzitter van de Christelijke Vereniging van Nigeria in de staat Kaduna, noemde het incident een voorbeeld van de verslechtering van de veiligheidssituatie in het land. “Burgers worden gedood als kippen met alleen persverklaringen als troost. Deze kwaadaardige mensen hebben ons al te lang problemen bezorgd.”

De woordvoerder van de politie in Kaduna kon niet worden bereikt voor commentaar. Er is nog geen officiele reactie vanuit de autoriteiten gekomen.

Nigeria staat in de top tien van de jaarlijkse ranglijst van Open Doors met landen waar christenen worden vervolgd vanwege hun geloof. Met name de staten in het noorden en het midden van het land, op de scheidslijn tussen het islamitische noorden en het christelijke zuiden van het land, zijn broedplaatsen geworden voor extremisme. Ontvoeringen van met name vrouwen en meisjes komen er bijna dagelijks voor.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

2 gedachten over “Twee doden bij overval op kerk in Nigeria”

  1. Volgens Gatestone Institute, Nigeria:
    Volgens een rapport van 21 september hebben alleen al in één staat islamitische Fulani-herders 50 christenen afgeslacht, waaronder verschillende vrouwen (waarvan er minstens twee zwanger waren) en kinderen; ze vernietigden ook 254 huizen en vielen zeven kerken aan.
    Op zondag 26 september vermoordden moslims 44 christenen bij gecoördineerde aanvallen op drie christelijke gemeenschappen in de staat Kaduna. Veel van de doden waren vrouwen en kinderen, “geslacht als rammen om te worden gebruikt voor barbecue”, zei een getuige. Tijdens deze jihadistische aanslagen werd ook een christelijke kerk binnengevallen; daarin werd een man gedood en meerdere gewond.
    Volgens een rapport van 27 september hakte een moslimmenigte zwaaiend met machetes dominee Yohanna [John] Shuaibu dood; ze staken toen zijn New Life Church, de school die eraan vast zat, en zijn huis in brand.

Plaats een reactie

Delen