Bouchez kritisch voor woke Sneeuwwitje: "Dat de wokisten hun eigen verhalen maken" | PAL Tweets

Rachel Zelger en Georges-Louis Bouchez. Shutterstock en Photo News

Binnenland politiek

Twitter blokkeert account Tom Van Grieken tijdelijk

Ruben Notteboom

Het bekende platform Twitter heeft het account van de voorzitter van Vlaams Belang, Tom Van Grieken, tijdelijk geblokkeerd. Dat laat Van Grieken weten via zijn tweede account. Hij kan zijn account 12 uur lang niet gebruiken.

Van Grieken had een Tweet geplaatst over de vrouw die zwaargewond raakte na een incident op de bus. De vrouw kreeg het aan het stok met een groep allochtone jongeren. Op de beelden was te horen hoe ze beweert dat ze geslagen werd, terwijl de jongeren haar uitmaken voor racist. Daarna worden de beelden even onderbroken, om tot slot de vrouw zwaargewond te tonen. De beelden waren niet voor gevoelige kijkers. Een deel van haar voorhoofd ligt open en er is duidelijk te zien dat zelfs nog wat haar aan het stuk afgeschraapt vlees hangt. De vrouw werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

De tweet van Van Grieken over dit incident is neergehaald en zijn account is 12 uur lang geblokkeerd. Volgens Twitter schendt de tweet de regels wegens “haatdragend gedrag”. “Toch ongelooflijk! Mijn account @tomvangrieken is geblokkeerd omdat ik tweette over een verschrikkelijke vorm van anti-blank geweld op een bus van De Lijn,” schrijft de voorzitter. “Hoe kan mijn tweet (tegen haat en geweld) nu plots ‘haatdragend gedrag’ zijn? Stop de censuur op sociale media!”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

31 gedachten over “Twitter blokkeert account Tom Van Grieken tijdelijk”

  1. Tom van Grieken moet net als trump verbannen worden van sociale media. Indien dit bij een zwart of Arabisch persoon zou gebeuren hoor je hem niet. Zijn doel mensen aanzetten tot haat tegen de multiculturele samenleving. Deze man is een gevaar voor onze samenleving!

  2. Ik denk dat die CEO daar bij Twitter een kleurling is . Want hoe kan dat haatdragend zijn door de waarheid te tonen . Hadden het Blanken geweest die een vreemde lastig vielen dan zou het goed geweest zijn.

  3. Iemand moet dit toch melden aan twitter (bepaalde gekende media?) die anoniem censuur willen opleggen. De anonimiteit hiervan zou moeten doorbroken worden. (Wat staat in dit rapport, is het niet anders voorgesteld) Twitter zelf kan over het gebeuren zelf niet oordelen. Zonder verdediging geen rechtspraak.

  4. dit moet stoppen ik ben ook geblokeerd voor 30 dagen op facebook vanwege een halloween foto!!!! waar niks verkeerd aan was, een portret foto!!! reden is zogezegd naakt! facebook blokkeert gewoon alles wat tegen fb is
    dit heeft niets meer met vrije meningsuiting te maken, dit zijn dictactoriale trekken dat facebook twitter en instagram heeft dit moet echt stoppen , overheid doet iets!!!

  5. Ofwel zegt die ” pas op, er is (nog) geen bewijs dat de dame aangevallen werd. Dat stond ook in de bron van het artikel hier maar werd uiteraard ” vergeten ” te vermelden.

  6. Je reactie is te gek om los te lopen.
    Het is zo dat men niet alle allochtonen over dezelfde kam
    mag scheren.
    Maar de feiten die Tom aanhaalde zijn nu eenmaal een realiteit.
    Het is ook een feit dat er onder de “jongeren” geboefte zit dat
    geweld tegen blanken niet schuwt.
    De zogezegde multiculturele samenleving is een lachertje.
    Wat wil je, enige cultuur is bij dat gespuis ver te zoeken.
    En ik ga hier niet veralgemenen , dat over een kam scheren
    is mij totaal vreemd.
    Zolang men niet orde op zaken zet wat die straatbendes
    betreft, zal het steeds moeilijker worden om een echte
    multiculturele samenleving uit te bouwen.
    En het moet ook gezegd worden dat onze twee culturen
    zover uit mekaar liggen dat een consensus bereiken
    een heel zware opdracht is. Natuurlijk, indien men het zo ziet dat
    wij onze cultuur moeten dempen en dat het aan ons is om ons aan te passen dan bedank ik voor de “multiculturele droom”.
    De inwijkelingen zijn naar onze regionen gekomen om te proberen een betere toekomst uit te bouwen. Ik heb daar geen moeite mee. Het is wel jammer dat er van integratie weinig of niets terecht gekomen is. Wat wil je indien er bepaalde Imans
    zijn die echte haatpredikers tegen ons zijn. Ook hier wil ik zeker
    niet veralgemenen. Er zijn er ook die eerder welwillend staan tegenover onze cultuur.
    Uw reactie op Tom van Grieken getuigd van een zeer eenzijdige
    opinie die er van uitgaat dat alles door ons moet geslikt worden
    (geweld, plunderingen, enz) inbegrepen.
    Daar ga ik niet in mee!

  7. heb hetzelfde meegemaakt: een filmpje gedeeld waarop een schip te zien was in een flinke storm. In mijn commentaar erop stonden enkele dialect woorden die daardoor wellicht verkeerd geïnterpreteerd/vertaald werden. Het zijn dus computers die beslissen of iets “verkeerd” is. Maar het zijn dan wel mensen die achteraf zonder controleren commentaar hebben en/of accounts blokeren !

  8. Zeg mij, wat is de kans dat je gescalpeerd wordt door een ‘ongelukkige val’ net op het moment dat je lastiggevallen en geïntimideerd wordt door… vul zelf maar aan. Overigens hoop ik dat je consequent bent en dat ik je nooit meer uitspraken hoor doen over bijvoorbeeld seksueel geweld zonder expliciete beelden van de…. vul zelf maar in.

  9. John (alias mohamed), hoed u voor het vuur dat bestemd is voor den John en als brandstof gebruiken we mensen en stenen; Letterlijk uit de haatkoran 2,24 maar enkel ongelovigen vervangen door John, mooi hé. Het is je recht om de haat van de moslims te verdedigen maar tenslotte, het blijven toch maar islaMIETJES, nietwaar? Ver onder mijn normen van beschaving.

  10. John (alias mohamed), hoed u voor het vuur dat bestemd is voor den John en als brandstof gebruiken we mensen en stenen; Letterlijk uit de haatkoran 2,24 maar enkel ongelovigen vervangen door John, mooi hé. Het is je recht om de haat van de moslims te verdedigen maar tenslotte, het blijven toch maar islaMIETJES, nietwaar? Ver onder mijn normen van beschaving.

  11. Je kan geen stress hebben door incident en struikelen tijdens het uitstappen?
    Opgelet : ik zeg niet dat het NIET zo is, ik zeg ALLEEN dat in de bron de POLITIE zegt (nog) geen bewijs te hebben.

  12. Het is simpel: tijdens de eerste jaren van de islam en Afrikaanse vlucht richting de kolonialisten stonden 80% van de Europeanen een positieve tegenover de verhulde vredebrenger. Ondertussen hebben de meeste kunnen genieten van hun beschaving, cultuur, inzet, religie, werklust, intelligentie en onvervalste aanpassing gaven en werklust. En die ervaringen leide tot….. 80% van de ( verwaterde samenstelling) Europeanen die willen dat de import ophoudt en zelfs teruggedraaid wordt, vandaar dat gedwongen rechts overal terrein wint. Maar dat ligt niet aan de waanzin die we verplicht ondergaan maar aan het inherent racisme van de kolonisten waar iedere nutteloze met alle geweld naar toe wilt. Waarschijnlijk volgt er nu een huiszoeking wegens het weergeven van feiten en conclusies die het regime niet wil openbaar maken.

Plaats een reactie

Delen