Uncategorized

Veiligheidssituatie Brussel-Noord bereikt breekpunt

Redactie PAL

De situatie aan het station Brussel-Noord is niet langer houdbaar. Dat vinden de burgemeesters van verschillende Brusselse gemeenten. Indien de federale regering niet meer middelen ter beschikking stelt om de veiligheid te verbeteren dreigen ze ermee bepaalde ingangen van het station of te sluiten.

Het is niet voor het eerst dat Brussel-Noord negatief in het nieuws komt. Al meerdere jaren is de veiligheidssituatie er precair door de vele migranten die er in de buurt rondhangen en overnachten. Zo werd de ondergrondse verdieping van het station in 2019 maandenlang bezet door honderden transmigranten die naar het Verenigd Koninkrijk wouden. Dat zorgde voor heel wat overlast en onhygiënische omstandigheden. Ook het personeel van De Lijn wilde daardoor niet meer stoppen aan het station omdat ze vreesden voor hun veiligheid. Sindsdien gaat de situatie op en neer, maar een structurele oplossing kwam er nooit.

De lokale besturen hebben nu meer dan genoeg van het feit dat het probleem zo lang blijft aanslepen. Daarom hebben de burgemeesters Ridouane Chavid (Evere), Cécile Jodogne (Schaarbeek) en Emir Kir (Sint-Joost) een gezamenlijke brief gestuurd naar de ministers Annelies Verlinden (Binnenlandse Zaken), Vincent Van Quickenborne (Justitie) en aan staatssecretaris  Sammy Mahdi (Asiel en Migratie). Volgens de burgemeesters kan de lokale politie niet veel doen, omdat de migranten niet uitgewezen kunnen worden. Daardoor is het nutteloos om ze op te pakken.

Concreet vragen de burgemeesters de tussenkomst van de federale politie. Volgens hen kan de minister van Binnenlandse Zaken namelijk actie ondernemen wanneer zich een probleem van openbare orde voordoet die zich over meerdere gemeenten uitstrekt. Dat zou het geval zijn omdat er zich de afgelopen weken meermaals incidenten voordeden met drugs en wapens. Daarnaast willen ze ook de oprichting van een oriëntatie- en onthaalcentrum voor de betrokkenen. Moest het zo zijn dat er geen reactie komt van de federale regering zullen de burgemeesters niet nalaten om bepaalde ingangen van het station te sluiten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




24 gedachten over “Veiligheidssituatie Brussel-Noord bereikt breekpunt”

  1. Het jarenlang laten verrotten en dan vinden dat de minister het even moet oplossen. En als de minister ze zou oppakken en terug vliegen naar hun thuislanden, ze zouden ook weer protesteren. Gewoon nu een actie eisen omdat hun eigen migranten er ook genoeg van hebben. Wie is hier dan de racist, de blanke hetero man, die nog wil komen werken in Brussel om vrouw en kind te onderhouden?

  2. Tijd misschien voor gesloten inrichtingen voor illegale (trans)migranten in afwachting dat ze worden teruggestuurd ? Zolang hun vertrek niet concreet georganiseerd wordt, blijven ze kamperen in Brussel. De huidige situatie is inderdaad onhoudbaar en onverantwoordelijk.

  3. Oppakken die handel en tijdelijk, in afwachting van uitzetting , in gesloten instellingen plaatsen. Er zijn in de Limburg genoeg leegstaande mijnen. Ontsnappen is bijna onmogelijk en het is er lekker warm.

  4. de burgemeesters van buitenlandse origine (2 op3) vinden het onveilig in het noord station omdat er mensen zitten van buitenlandse origine zonder papieren.. wat een klucht.. ik ben bevriend met een marokkaan uit brussel, hij zei overlaats tegen mij : opletten voor de somaliërs in brussel ( de piraten zoals hij ze zelf noemt) , die kunnen zeer gevaarlijk zijn . zelfs marokkanen zijn er bang van ( omdat ze niets te verliezen hebben en in groep mensen aanvallen ) gaf hij me toe.

  5. De Marokkanen vinden het onveilig aan brussel noord .. door al die piraten ( Somaliërs) die niets te verliezen hebben ( zelf van een Marokkaan gehoord ) .. De oude immigranten, willen de nieuwe immigranten weg … het echte probleem komt hier tot uiting : de meeste immigranten hebben racistische trekken en hebben problemen onderling maar verwachten van de Belg ,alles wat ze zelf niet zijn…

  6. Het eerste wat moet gebeuren is dat de vlaamse administratie Brux. verlaat. De rest volgt wel. Voor Brux. kan enkel nog een Afghanistan-scenario. Laat desnoods je wagen daar bij te grote problemen.

  7. Het leger is bezig met zijn eigen soldaten te “onderzoeken” en met meer diversiteit. Binnenkort roze uniformen!
    Momenteel is het leger “staatsvijand nr. 1” met al die rechtsextremisten daar. Dat vindt toch onze minister van defensie.
    Vanuit het woke gedachtengoed, kan je die niet inzetten tegen die arme vluchtelingen.

  8. TRUMP heeft gelijk gehad, Brussel is een HELLHOLE. En wat zullen de linkse ratten weer “geschokt” zijn. De gekende strategie. Eerst zelf het vuur aan de lont steken en dan verontwaardigd zijn dat het brandt. Vlamingen, open jullie ogen voordat de linkse onnozelaars ze sluit. 2024 komt eraan!!

  9. Frankrijk is wakker! Ben eens benieuwd met de presidentsverkiezingen in april 2022.Ik wil -als ik het nog meemaak-eens zien of het Vlaams Belang mee zal doen op federaal -vlaams niveau in 2024.Vlamingen zijn nu eenmaal zo standvastig niet als de fransen.Maar als men gaat overwegen om Brussel Nord te sluiten voor dat tuig dat zelfs De Croo uitspuwt dan weet je het wel zeker.?

  10. Naar verluidt zou er een speciale woke brigade Transgender-Para’s in roze uniformen in oprichting zijn om verdoken in een massa flamingo’s onverhoeds gnadeloos te kunnen toeslaan.

  11. Eric.Binnen het Belgisch leger wringt er wat.Moet De Croo onze soldaten hun vrijheid van mening afnemen? Ik denk het niet dus.Mijn buurman is 68 en heeft dienstplicht meegemaakt en had zijn makkers mee en de kapitein met zijn rug tegen de muur gezet door te zeggen dat hij nooit op zijn eigen volk zal vuren.Een dikke streep door de rekening van de hogere officieren.Een gedwongen soldaat wordt nooit een “goeie.”.Trouwens.We hebben hier al een leger onder ons.Wat moeten we doen ? Ons laten veroveren en ons bekeren tot een godsdienst die niet de onze is?

Plaats een reactie

Delen