China legt het populaire spel Fortnite aan banden. (Shutterstock)

China legt het populaire spel Fortnite aan banden. (Shutterstock)

Uncategorized

Videospel Fortnite stopt ermee in China

Damien Segers

Midden november stopt in China het populaire videospel Fortnite haar werking. De beslissing komt er na toenemende maatregelen tegen de gaming- en entertainmentindustrie. Zo bericht VRT NWS.

De producent van het populairste spel ter wereld, Epic Games, heeft aangekondigd dat het midden november Fortnite stopzet in China. Sinds 1 november zijn de registraties voor nieuwe spelers gesloten. Het spel heeft wereldwijd meer dan 350 miljoen gebruikers. Fortnite is gratis, maar het verdienmodel is gebaseerd op het verkopen van cosmetische aanpassingen voor karakters. Dat leverde Epic Games sinds 2017 al meer dan 10 miljard dollar aan inkomsten op.

De beslissing komt er na een eerdere reeks maatregelen tegen online gaming van de Chinese overheid. Zo mogen sinds kort enkel nog volwassenen meer dan 3 uur per week spelletjes spelen. Mensen jonger dan 18 jaar mogen enkel op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 20.00 en 21.00 uur online games spelen. Die beperking kwam er waarschijnlijk als reactie op het groeiende probleem van gameverslaving in China en Oost-Azië in het algemeen. Gameverslaving is sinds 2018 een officieel erkende stoornis van de impulscontrole volgens de Wereldgezondheidsorganisatie.

Ook digitale exodus voor Microsoft en Yahoo

Naast Fortnite en de gamingindustrie worden ook andere online diensten en bedrijven aangevallen door de Chinese overheid. Zo lieten Microsoft en Yahoo al weten dat ze hun huidige werking niet meer kunnen uitvoeren in het land. Op 1 november kondigde Yahoo aan alle diensten stop te zetten. Het grootste deel van haar werking werd echter al gecensureerd. Ook LinkedIn, het sociale media netwerk voor professionals, stopte eerder al haar werking. Daarbij verwees het naar de “uitdagende omstandigheden” in China.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

1 gedachte over “Videospel Fortnite stopt ermee in China”

Plaats een reactie

Delen