De chef, bekend als "salt bae". Foto Shutterstock.

De chef, bekend als "salt bae". Foto Shutterstock.

Uncategorized

Vietnamese minister bezoekt graf Karl Marx, dineert daarna voor 1.700 euro

Ruben Notteboom

De Vietnamese minister van Openbare Veiligheid ligt onder vuur nadat hij een stuk vergulde biefstuk heeft gegeten met een geschatte waarde van 1.450 Britse pond (1.700 euro) in Londen. Een dag eerder bezocht de minister nog het graf van Karl Marx, de vader van het communisme. De minister, To Lam, werd gespot in het peperduur restaurant Nusr-et in Knightsbridge, Londen. Het restaurant is bekend voor absurde prijzen. De chef ging ook eerder al viraal als “salt bae”, wegens zijn uiterlijk en de manier waarop hij zout op eten gooit.

Een tafeltje voor vier zou al snel 37.023 Britse pond kosten (43.414 euro). Televisiepersoonlijkheid Gemma Collins schreef eerder ook al over de prijs van de biefstukken in het restaurant. Volgens Collin betaalde ze 1.450 pond (1.700 euro) voor de biefstuk die de Vietnamese minister heeft gegeten.

Bezoek aan graf Karl Marx, om daarna peperduur te dineren

Het restaurant heeft beelden geplaatst van het bezoek van de minister op TikTok. To Lam wordt de biefstuk in de mond geduwd door de chef zelf.  Hij was, samen met de Vietnamese delegatie, aanwezig op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties, COP26. Hij stopte in Londen om te dineren.

Het is onduidelijk wie de rekening betaald heeft en de prijs van de biefstuk kan enkel geschat worden, maar de video zorgde voor zeer veel kritiek. De video werd verwijderd van TikTok door het restaurant, maar gaat nog steeds de ronde.

(Lees verder onder de tweet)

https://twitter.com/DuyBnh61157516/status/1456512178580705280

Hongersnood in Vietnam

Om olie op het vuur te gooien, kampte de Vietnamese hoofdstad, Ho Chi Minh City, met een voedseltekort in september. Ziekenhuizen konden de grote hoeveelheden Covidpatiënten ook niet meer aan.  Mensenrechtenactivist Hoang Dung deelde de beelden en vraagt zich af waarom een zakendiner in zo’n duur restaurant moet plaatsvinden.

Op Radio Free Asia klaagde volgens The Independent een persoon zelfs dat “betastingsgeld voor luxe is gebruikt“. De Vietnamese bevolking kan dat maar moeilijk vatten. “Vietnam is nog steeds arm, maar de minister dineert in alle luxe,” klinkt het ten slotte nog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

8 gedachten over “Vietnamese minister bezoekt graf Karl Marx, dineert daarna voor 1.700 euro”

  1. Mensen toch, hoe decadent kun je zijn om door zo een strandjanet gevoederd te worden. Ok, ieder doet met zen centen wat hij zelf wil maar als je een openbare functie hebt blijf je ver weg uit zo’n provocerende zaken. Onmiddellijk ontslag en opsluiting. Zelfs met al het geld van de wereld zou ik nooit naar zo’n koten heengaan, om van te kotsen. Diegenen dat dat zo ‘lekker’ vinden zou ik graag ‘een potje vloeibaar goud’ door hun strot willen kappen.

  2. Tja… als een minister “betastingsgeld” krijgt, valt het eigenlijk wel reuze mee dat hij alleen maar een biefstuk eet. Hij had ook ander vlees kunnen betasten 😉

  3. De Een lapje vlees van 1.700 euro in een restaurant voor elitaire snobs, als afsluitertje van een partijtje obligate lippendienst aan de leer van Karl Marx? Geen probleem: die Sjarel kwam ook goed rond op andermans kosten, gesubsidieerd als het ware. ‘Nil novi sub sole’.

Plaats een reactie

Delen