Foto van protest in Boom.

Foto van protest in Boom.

Binnenland politiek

Vlaams Belang wil geen opvangcentrum in Boom: “Tussen twee scholen is om problemen vragen”

Ruben Notteboom

Boom krijgt binnenkort mogelijk een nieuw opvangcentrum, maar Vlaams Belang ziet dat niet zitten. Er werd gisteren een actie georganiseerd om daartegen te protesteren. Het platform “Boom zonder Haat” organiseerde onmiddellijk een tegenactie.

Vlaams Belang maakt zich zorgen dat een nieuw opvangcentrum voor te veel financiële druk zal zorgen. Boom is namelijk geen rijke gemeente. Boom zonder Haat vindt dat absurd. “Boom is een arme gemeente, maar vluchtelingen zijn niet de oorzaak daarvan. Haat en tweedracht zaaien is niet de oplossing,” klinkt het. Het nieuwe centrum zou 164 migranten kunnen opvangen en is gelegen in het oude Financiëngebouw.

Het financiële plaatje is niet de enige bezorgdheid van Vlaams Belang. Het opvangcentrum zou namelijk tussen twee scholen worden geplaatst, wat volgens de partij niet zonder risico zal zijn. Bart Claes (Vlaams Belang) schrijft op Facebook dat een opvangcentrum tussen twee scholen plaatsen “om problemen vragen is” en steunt de oproep om het centrum tegen te houden. “Laat Sammy Mahdi die asielzoekers maar opvangen in de kantoren van CD&V,” klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Vlaams Belang wil geen opvangcentrum in Boom: “Tussen twee scholen is om problemen vragen””

  1. Opvangcentrum in een oud financiëngebouw? Bestemming met symboolwaarde. Het is via de fiscus dat wij onze duit in het zakje zullen ‘mogen’ doen. Haat en tweedracht is al lang gezaaid door hen die het nu anderen verwijten.

  2. ik vrees dat de jonge meisjes in Boom ruimtevaartpakken zullen moeten dragen en de burgers extra sloten op hun deuren en ramen zullen moeten bevestigen,.Van Boom naar het heilige moslim-mechelenkesh is het ook niet ver.We zullen prachtige Eindejaarsfeesten tegemoet gaan.Met dank aan samy

Plaats een reactie

Delen