Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratie

Uncategorized

Vlaamse regering maakt 200 miljoen euro vrij om vaccinatiecentra langer open te houden

Wannes Neukermans

Onder andere door de beslissing om iedereen een boosterprik toe te dienen zullen vaccinatiecentra langer open moeten blijven. Daar maakt de Vlaamse regering nu ruim 200 miljoen euro voor vrij. Het gaat om zo’n 80 vaccinatiecentra die tot eind april 2022 open moeten blijven. Dat vertelde Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) tijdens een persconferentie. “Ik hoop dat iedereen opnieuw massaal op die uitnodiging zal ingaan”, aldus Jambon.

Afgelopen woensdag besliste het Overlegcomité om de ganse bevolking van een boosterprik te voorzien. De Vlaamse regering drong al langer aan op zo’n derde prik (of in het geval van Johnson & Johnson tweede prik) voor de brede bevolking. Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke hebben intussen al meer dan een half miljoen Vlamingen hun boosterprik gekregen en moet die teller tegen het einde van het jaar op 2,5 miljoen Vlamingen staan.

Interval van zes maanden

Ook in 2022 moet de vaccinatiecampagne nog lopen. Voor Johnson & Johnson is er voor de boosterprik namelijk een interval nodig van minstens vier maanden en bij Pfizer is dat zes maanden. “Dat bepaalt ook mee het ritme van onze campagne”, aldus minister Beke. “Daarom dat we ook in 2022 nog 3,3 miljoen mensen moeten vaccineren.

De vaccinatiecentra zullen dus langer open moeten blijven. Dat vraagt opnieuw een hele organisatie en dus ook extra middelen. De regering-Jambon zet daarvoor ruim 200 miljoen euro opzij. Daarvan gaat er bijna 150 miljoen euro naar de bestaffing van de centra. Bedoeling is dat tegen eind april iedereen de kans heeft gehad om zijn boostervaccin te halen. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Vlaamse regering maakt 200 miljoen euro vrij om vaccinatiecentra langer open te houden”

  1. De zorg verwaarlozen, geen opschaling van ziekenhuisbedden, geen waardering voor het zorgpersoneel, enz., enz.
    Dit alles gaan ze de schuld geven van de ongevaccineerden (die tenminste nog kritisch zijn) en nu gaan ze 200 miljoen euro besteden aan een probleem dat ze zelf hebben gecreëerd. Om misselijk van te worden.

  2. Ik heb toch een paar voorstellen voor de Vlaamse regering.
    Schaf al die PCR testen af, want deze kunnen alles aanwijzen behalve een besmetting.
    Willen jullie eens in jullie cijfers, naast de opnames omwille van corona, ook ALLE opnames vermelden, alsook het gemiddelde van ALLE opnames over de laatste 5 jaar.
    Idem voor intensieve zorgen.
    Pas dan zou men respect tonen naar de burger en het zorgpersoneel.

Plaats een reactie

Delen