OPINIE. "N-VA, Open Vld en cd&v zijn opvallend mild voor Vooruit en PS"

Conner Rousseau in café 't Hemelrijk. Photo News

Uncategorized

Voorzitter artsenvakbond hekelt paniekerig coronabeleid: “Misschien is het tijd voor een nieuwe expertengroep”

Anton Schelfaut

In een interview met Het Laatste Nieuws stelt Thomas Gevaert, voorzitter van artsenvakbond ASGB, het paniekerige coronabeleid in België aan de kaak. “Misschien is het tijd voor een nieuwe expertengroep”, oppert hij.

Gevaert bepleit een expertengroep die de zaken wat breder bekijkt en een langetermijnvisie ontwikkelt, zowel voor de maatschappij als voor de zorgsector. “Dat laatste is echt cruciaal. (…) Men doet alsof enkel dat virus onze zorgsector omver blaast en dat is onjuist. De sector kampte al met structurele personeelstekorten en hoge werkdruk vóór corona, maar daar was amper oog voor. Corona legt dat nu bloot. Voor de overheid is het natuurlijk makkelijker om naar het virus te wijzen. Dan hoeft ze daarover geen verantwoording af te leggen.”

Volgens Gevaert zijn er nog andere zaken die de overheid gewoon op zijn beloop laat. “Zo weten we dat Intensieve Zorgen dé flessenhals is van deze crisis. De situatie op onze IZ bepaalt al 18 maanden het lot van de hele maatschappij. Als je dat weet, probeer die flessenhals dan weg te werken. (…) Het is jammer dat we nog altijd niet toegekomen zijn aan de vraag hoe we onze ziekenhuizen en eerstelijnszorg kunnen aanpassen aan een wereld waarin corona een blijver is.”

Gevaert meent dat overheid en experts in België weinig vertrouwen tonen in de burger. Dat staat in schril contrast met landen zoals Zweden, waar men een beroep doet op het collectieve verantwoordelijkheidsgevoel. “Kijk maar hoe men alweer dreigt met een lockdown”, besluit hij. “‘Gedraag u, want anders…!’ Dat is bijzonder paternalistisch en zorgt voor het omgekeerde effect: mensen keren zich af van het beleid.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

22 gedachten over “Voorzitter artsenvakbond hekelt paniekerig coronabeleid: “Misschien is het tijd voor een nieuwe expertengroep””

  1. in belgie heeft men door gepush en brainwashing bijna 9 miljoen mensen gevaccineerd , dat zijn er 9 miljoen die dikwijls niet weten dat ze besmet zijn ( het vaccin helpt heus wel deels ) . en die dan als spreader vrolijk rondlopen en hun eigen ouders besmetten bij wie het vaccin weinig tot niet werkt …. innige deelneming ….
    een niet gevaccineerde zal sneller last hebben van covid en beseffen dat hij ziek is en thuis blijven

  2. laten we beginnen met dat onverkozen corrupt fossiel te verwijderen uit de regering en de maatschappij en vervangen door iemand zoals Thomas Geveart die blijkbaar wel weet waar het probleem zich bevind.

  3. Eindelijk iemand die niet op korte termijn de zaken wil oplossen maar een visie op langer termijn heeft. De structurele problemen zijn immers al lang gekend en moeten daar dan ook eerst werk van maken zoals betere verloning in de zorgsector meer handen aan het bed ect ect. Hopelijk wordt deze arts door collega’s artsen gesteund in zijn oproep en horen we andere experten dan de afgelopen 20maanden.

  4. Inderdaad, gooi het huidige beleid eruit, inclusief die valse nepregering. Deze zelfbenoemde experts zaaien alleen maar haat en paniek en zijn compleet onbekwaam en leugenaars.

  5. Waarom houden de manifestanten die betogen uit onvrede met het wanbeleid of gebrek aan daadkrachtig beleid van de liberale premier, babyface, Alexander De Croo, geen sit-in in zijn woonplaats Brakel? Ik herinner mij dat de neo-liberaal, Vincent Van Quickenborne, de huidige minister van justitie, toen hij nog een jonkie was, met een groep betogers aan de private woning (Leuven) van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken, Louis Tobback, ging aanbellen om zijn grieven kond te maken. Een sit-in, oog in oog, met de verantwoordelijke liberale Führer van het huidige wanbeleid lijkt mij nuttiger dan chaos te veroorzaken.

  6. Gewoonlijk ben ik geen fan van eender welke vakbond, maar deze keer ben ik het volledig met Mijnheer Gevaert eens. Wat die zogenaamde experten betreft wel deze die nu het grote woord voeren mer MVR aan kop hebben bewezen dat hun expertise zich beperkt tot televisie studios.

  7. Eindelijk lezen we hier misschien de meest zinvolle analyse die er sinds het begin van de Covid-crisis werd gemaakt. Helaas weerklinkt die niet hard in de regimepers. Ik zou graag nog een flessenhals willen benoemen, eentje die de narcistische virocraten en ‘politici’ al 20 maanden uit het oog verloren zijn: het extreem dalende psychologisch, fysiek en ook wel moreel welzijn van onze maatschappij. Het is niet alleen de zorg die verstikt. Iedereen doet dat. Is het niet door de niet in verhouding staande geindoctrineerde angst dan wel door de zinloosheid van het huidige beleid. Eentje gebaseerd op politiek gewin, copycatgedrag en paniekvoetbal. Maar hierdoor zal ik wel weggezet worden als een aanhanger van een complottheorie of als een niet-gevaccineerde. Of gewoonweg als dom natuurlijk

  8. Zonder twijfel moet dit de eerste stap zijn naar een samenhangend, coherent en verstandig beleid. Square one: gooi die etterbuil eruit. Niemand heeft voor hem gekozen: hij is een haatzaaier en incompetente tiran.

  9. Bekijk de reeks op tegenwind.tv, en u zal zien dat er wel meerdere kritische wetenschappers rondlopen in Vlaanderen.
    De leugenpers, de corrupte (gesponsorde) experten (zo noemen ze zichzelf) en een aantal politici die niet meer durven denken ten spijt

Plaats een reactie

Delen