Illustratief: Openbaar ministerie in beroep tegen verkrachters Overpoort. Foto Shutterstock.

Illustratief: Openbaar ministerie in beroep tegen verkrachters Overpoort. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Zestiger riskeert 10 jaar cel voor jarenlang kindermisbruik

Wijnand Meeus

Het parket Halle-Vilvoorde vorderde vrijdag een een gevangenisstraf van 10 jaar tegen een 62-jarige man uit Sint-Genesius-Rode die bijna twintig jaar lang minderjarige meisjes misbruikte. Bovendien wil het parket dat de man nadien nog eens minstens 10 jaar lang ter beschikking wordt gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.

De man ging aan het werk door telkens binnen een gezin een vertrouwensrol op te bouwen. Daarna misbruikte hij de kinderen dan jarenlang. Zijn jongste slachtoffers waren 6 jaar oud toen het misbruik startte. De feiten kwamen in september 2020 aan het licht toen een 17-jarig meisje naar haar leerkracht stapte en vertelde dat ze al meer dan tien jaar werd misbruikt. Uit verder onderzoek bleek dat de man minstens zes andere slachtoffers maakte.

Het parket zag voor de man geen enkele verzachtende omstandigheid en eiste een gevangenisstraf van 10 jaar en een terbeschikkingstelling van 10 jaar. De verdediging wees erop dat de man zelf seksueel misbruikt was toen hij 10 jaar oud was.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Zestiger riskeert 10 jaar cel voor jarenlang kindermisbruik”

Plaats een reactie

Delen