Lydia Peeters. Foto Photonews.

Lydia Peeters. Foto Photonews.

Uncategorized

11 miljoen voor leerlingentransport buitengewoon onderwijs

Ruben Notteboom

De Vlaamse regering zal 11 miljoen euro investeren in het vervoer van kinderen in het buitengewoon onderwijs. Dat heeft minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) bekendgemaakt. Zo wil ze onder andere de veel te lange rittijden aanpakken.

Nog voor dit schooljaar begon was het chaos in het buitengewoon onderwijs. Enerzijds zijn er plaatsen te kort, maar anderzijds is het moeilijk om plaats in de buurt te vinden. Sommige kinderen moeten urenlang op de bus zitten. Zo bleek er een extreem geval te zijn in de provinciale school voor buitengewoon onderwijs Richtpunt in Buggenhout. Daar moest een leerling 4 uur lang op de bus zitten voor een traject van 30 kilometer.

Situatie buitengewoon onderwijs schrijnend

“Meer dan 5.500 leerlingen in het buitengewoon onderwijs zitten vandaag langer dan 90 minuten per rit op de bus,” schrijft Lydia Peeters op Facebook. “Onaanvaardbaar. Na veel gesprekken met ouders en directies ben ik meer vastberaden dan ooit om deze situatie op te lossen.” “

We voorzien voor dit schooljaar 11 miljoen euro aan bijkomende middelen. Hierdoor komen er extra vervoersmiddelen zoals bussen, minibusjes en taxidiensten en extra busbegeleiders. En de volgende jaren? Eind januari stellen we een volledig plan van aanpak voor zodat we ook de volgende schooljaren kunnen zorgen voor minder bustijd, meer vrije tijd,” aldus de minister.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “11 miljoen voor leerlingentransport buitengewoon onderwijs”

  1. Samenvatting van ons ‘beleid’: 11 miljoen voorzien voor enigzins menselijk gehandicapten-schoolvervoer (terwijl die gewoon de laatste 20 jaar besteed hadden moeten worden) en dezelfde dag ’triomferende’ Mehdi : ruim 500 miljoen uitgetrokken voor asielopvang. Wie in dit land blijft zo onnozel om daarvoor nog dagelijks de nikkel af te draaien? Ondergetekende al zeker niet, kan trouwens max 4 u per dag werken, 20u heb ik nodig als kotstijd.

Plaats een reactie

Delen