Een jonge Ted Kaczynski (Wikimedia)

Een jonge Ted Kaczynski (Wikimedia)

Uncategorized

79-jarige Unabomber overgebracht naar gevangenisziekenhuis

Belga Press Agency

De Amerikaan Ted Kaczynski, de zogenoemde Unabomber die met bombrieven jarenlang de VS in zijn greep hield, is overgebracht naar een gevangenisziekenhuis in de Amerikaanse staat North Carolina. Waarom de 79-jarige uit zijn cel is gehaald, wil een woordvoerder van het gevangeniswezen volgens The Washington Post niet zeggen. De Amerikaanse krant meldt dat er mogelijk sprake is van ernstige gezondheidsproblemen.

Ted Kaczynski werd in 1998 tot levenslang veroordeeld wegens het doden van drie mensen en het verwonden van tientallen anderen. Hij deed dat door tussen eind jaren zeventig en de jaren negentig van de vorige eeuw bombrieven rond te sturen. Kaczynski, een voormalig hoogleraar wiskunde, streed tegen “het kwaad van de technologische vooruitgang”.

Zijn identiteit kwam na een jarenlange zoektocht aan het licht door een tip van zijn broer, David Kaczynski. Ook tegen hem wilde het gevangeniswezen volgens The Washington Post niet zeggen waarom de Unabomber is overgeplaatst naar de medische faciliteit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

1 gedachte over “79-jarige Unabomber overgebracht naar gevangenisziekenhuis”

Plaats een reactie

Delen