Europees Parlement. Foto Shutterstock

Europees Parlement. Foto Shutterstock

Uncategorized

Aantal asielaanvragen in EU op hoogste niveau sinds november 2016

Wijnand Meeus

In totaal werden in september over de gehele Europese Unie, Noorwegen en Zwitserland 71.200 asielaanvragen ingediend. Dat is het hoogste aantal aanvragen sinds november 2016 volgens het Europees ondersteuningsbureau voor asielzaken.

Het zijn vooral het aantal aanvragen van Afghanen die de hoogte in schieten. Ongeveer 17.300 Afghanen vroegen asiel aan in Europa tijdens de maand september. Dat was een stijging met 72 procent ten opzichte van de maand voorheen. Ook uit Syrië kwamen 9.100 aanvragen binnen. Uit Turkije en Irak kwamen respectievelijk 3.000 en 2.900 aanvragen binnen.

Lang niet alle verzoeken worden echter ingewilligd. Het erkenningspercentage bedroeg in september 41 procent, het hoogste niveau sinds april 2020. Vooral voor Syriërs (87 procent), Afghanen (86 procent) en Wit-Russen (85 procent) ligt het erkenningspercentage zeer hoog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Aantal asielaanvragen in EU op hoogste niveau sinds november 2016”

  1. De omvolking en Big Reset draaien op volle toeren. In opdracht van zwabberende Klaus en zijn elites, de EU en hun marionetten: de slappe nationale politieke partijen. Er komen zoveel “vluchtelingen”, asielzoekers, rugrijers, handophouders en nog veel meer, binnen dat ze binnenkort in plaats van ondergebracht, gestapeld moeten worden…

  2. daarom moet E Zemmour de nieuwe president van Frankrijk worden.Een groot land met slagkracht gesteund door andere EU landen kan het tij doen keren.Het VK zal ons ook helpen en het linkse Duitsland zal wel wakker worden wanneer de revolutie van links zal uitbreken.

Plaats een reactie

Delen