Ook niet-Belgische kinderen krijgen voortaan elektronische identiteitskaart: “Identiteitsfraude tegengaan”

Kids-ID. Belga

Uncategorized

Bart De Wever blikt vooruit op 2024: “Wordt het Vlaams Belang de grootste, dan is het direct Vivaldi II”

Anton Schelfaut

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever wacht in 2024 de laatste kans om iets ordentelijk te doen aan de onbestuurbaarheid van België. “Als we nu niks doen, zal de collectieve verarming zo tastbaar worden, dat de brave Vlaming het niet meer zal slikken”, waarschuwt hij in een interview met De Tijd.

De Wever maakt zich sterk dat de enige toekomst voor Vlaanderen die van een Noord-Europees land is. “Anders hebben we geen toekomst meer”, klinkt het onheilspellend. “Dat blok dat aan ons been hangt, wordt steeds zwaarder. Democratisch wordt het helemaal ondraaglijk als de communisten naar 20 procent gaan. In 2024 loopt de wekker af. Dan is het de laatste kans om iets ordentelijk te doen aan de onbestuurbaarheid van België.”

Twee voorwaarden

Verder somt De Wever twee voorwaarden op waaraan voldaan moet worden om de confederale omslag te realiseren. “Ten eerste: wij moeten de grootste blijven. Ik besef zeer goed dat het momenteel bergop fietsen is. Wij zijn een centrumrechtse partij die onder druk staat van extreemrechts. Op dit moment zijn er geen evidente wegen naar grote winst. En twee: CD&V en Open Vld, die ideologieën vertegenwoordigen waar ik niks tegen heb, zouden afgestraft moeten worden voor Vivaldi. Als die twee zaken zich voordoen, kan er veel.”

“In de peilingen zijn we daar vandaag niet”, erkent De Wever. “Maar erg veel scheelt het niet meer. Nog een duwtje en het is redden wie zich redden kan. Krijgt Open Vld echter nog maar de minste indicatie dat ze beloond wordt door de kiezer of wordt het Vlaams Belang de grootste, dan is het direct Vivaldi II. En dan zullen ze dat verkopen als een dam tegen extreemrechts.”

Catalaans scenario

Een scenario waarin N-VA en Vlaams Belang samen een Vlaamse regering vormen, die in opstand komt tegen België, geniet niet de voorkeur van De Wever. “Dan kom je in het Catalaanse scenario en dat brengt geen enkele oplossing dichterbij”, besluit hij. “Als je je verantwoordelijk voelt voor de welvaart van de Vlamingen en ook de Franstaligen, is een revolutie in dit tijdsgewricht het laatste wat we nodig hebben.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

47 gedachten over “Bart De Wever blikt vooruit op 2024: “Wordt het Vlaams Belang de grootste, dan is het direct Vivaldi II””

  1. VB zal NOOIT NIET aan het federale MOGEN deelnemen. De federale das voor de Franstalige minderheid en hun vazallen.

    Dus deze uitspraak raakt kant nog wal!
    Vlaams vertegenwoordigen deze partijen ongetwijfeld ZONDER ENIGE INSPANNING samen meer dan 50% van de kiezers!

    Vlaams Front tegen onderdrukkende dictator VIVALDI II, heerlijk als we deze poppenkast mogen waarnemen!!!

  2. Keizer Dewever
    In uw betoog kan worden opgemaakt de u het echt niet goed voor wil hebben voor Vlaanderen.
    Maar velen zijn zich alvast getroost dat er zich al barsten vormen in uw partij die uw mening niet meer delen, al waant u zich nog steeds als een Romeinse Keizer.

  3. En dat alleen maar omdat NVA weigert om samen met de GROOTSTE partij van Vlaanderen hier een einde aan te maken! Dus wie GEEN Vivaldi II wil stemt maar beter NIET voor NVA, want dat is een stem voor Vivaldi II. Bedankt Bart om ons dat nog eens heel duidelijk te maken👍

  4. Bartje blaast warm en koud en weet stilaan niet meer van welk hout pijlen te maken. Inderdaad, de cijfers zijn desastreus voor de centrumpartijen incluis nva maar de postjes primeren voor al deze centrum partijen, als bartje een echte Vlaming is die voor Vlaanderen wil gaan is enkel een samenwerking met het rechtse Vlaams Belang een optie om terug Vlaamse welvaart en stabiliteit te creëren. En dat extreem rechts steeds benoemen, wie discrimineert wie met het cordon sanitaire incluis nva, dat noem ik extreem. Over de nva schandalen maar gezwegen zoals met greet valckx, ontslagen wegens onkunde op het Stedelijk Onderwijs maar door nva terug op haar plaats gezet, daarmee bewijst nva dat ze niet vernieuwend is en een traditionele partij is geworden. PS, het was ook dankzij nva dat de intercommunales een belasting van 104 miljoen € moeten betalen jaarlijks wat mee in de energiefactuur zit.

  5. Mr. De Wever
    U die ooit in een televisiespelletje werd uitverkoren als “Slimste Mens “kan deze titel helaas niet doortrekken naar de hedendaagse realiteit om zo de ware vraag tot verandering van de bevolking daadwerkelijk te willen doorvoeren.
    In 2024 zullen we zien of uw strategie door het uitsluiten van toch een groot deel van de Vlamingen zowel binnen als buiten uw partij nog zal gesmaakt worden.

  6. Vaak kloppen De Wevers’ inzichten wel, maar hier mag hij me toch eens uitleggen hoe Vivaldi1 tot stand gekomen is. Er was maar 1 man die dat had kunnen voorkomen, en dat was De Wever zélf. Indien er nu geen Vivaldi1 was, zou er in 2024 volgens mij onmogelijk een Vivaldi2 kunnen zijn. Als het daar toch op uitdraait is hij nog altijd de enige verantwoordelijke daarvoor en niemand anders. Helaas voor De Wever denken vele NV-A’ers er zo over.

  7. Met dit grote verschil, dat Catalonie een minderheid is in Spanje en Vlaanderen een overgrote meerderheid in dit onland. Dewever vergelijkt appelen met peren. Als hij wilt dat zijn partij terug de grootste wordt, zal hij toch uit een ander vaatje moeten tappen. En dan nog zit de vrees van de Vlamingen erin, dat de ´olifant´ opnieuw een muis zal baren. Hij zal ook moeten beseffen, dat hij NOOIT salonfahig zal zijn voor de trado´s.. De messen van de vorige onderhandelingen steken nog in zijn rug (van alle traditionele partijen) en toch blijft hij VB schofferen. Hoe noemt men iemand, die telkens hetzelfde probeert en toch een andere uitslag verwacht? Dewever is een bijzonder goed politicus, maar een bijzonder slecht strateeg.

  8. Als De Wever zo goedgelovig is en denkt met de Walen een akkoord te maken dan wens ik hem veel geluk .Nooit zullen deze hun geldtransfers lossen en de Vlaming eeuwig laten betalen ,zij profiteren en wij boeten .Als het vivaldi II wordt dan is het De Wever zijn fout .Een Vlaams front zoals het volk, de echte democratie stemt kan alleen verandering brengen .Niet zeven aan mekaar onverkozen gesprokkelde partijen die de Vlaming alleen maar pluimen .De Wever moet eens goed nadenken hetgeen de wil is van het volk niet zijn wil .Als het Vlaams Belang er niet gehoord wordt is het gedaan met NVA

  9. Was het niet Bart Dewever die recent op zijn blote knieën smeekte bij Paul Magnette om te mogen toe treden tot Vivaldi 1? Dat zal niet anders zijn in 2024. Conclusie: een stem voor N-VA is een verloren stem voor Vlaamse emancipatie.

  10. Ge voelt dat al jaren aankomen , de graaipolitiek , de opgedrongen odeologie van Groen …het aantal onverkozen ministers die hun wil opdringen …..en de lonen ndie niet srijgen en waardoor de koopkracht die steeds verminderd
    De mensen zijn er wel gerust in wie wel of niet aan de macht is …..ze willen.iemand die hen uit de impasse leidt en dat is,gevaarlijk ……in de vorige eeuw hebben ze er ook zo eentje gehad ….en ziet welk een toestand dit geleid heeft
    Nu en ik denk dat Dewever dat vergeet dat onze regering WEF gerelateerd is , er nog weinig van een echte verkozrn tregening in 24 zal in huis,komen …….een vverkiezing om het volk te misleiden en er een met al WEF Gerelateerden
    Dus zo zal belgie en zeker vlaanderen kans,maken om een van de armste regios van het noord westen van Eiuropa te worden

  11. Voor De Vlaamse en voor de federale regering kan het zinvol zijn verschillende strategieën te hanteren.
    Storend is wel, dat de andere nationalistische partij meteen al met de term ‘extreem’ wordt bedacht.
    Dit doet denken aan Duitsland, waar de CSU zich aan de CDU kon vasthaken door rechts van de partij geen andere partij te dulden. Men ziet wat er van gekomen is.

  12. Bart, de enige oplossing is een rechts Vlaams front vormen. Aldus wordt België volledig onbestuurbaar; Vanuit die chaos kan je bouwen aan een onafhankelijk Vlaanderen. Dit nu ontkennen is zo ongelooflijk zwak van je, dat het je heel veel stemmen zal kosten.

  13. Moet erg zijn zo laag vallen zo snel en dan nog uitgelachen worden door andere partij voorzitters, men zou er compassie mee krijgen. Soros centen zijn onweerstaanbare magneet en de tactiek van eigen volk veraden is de weg naar rijkdom voor de nuttige idioten…

  14. N-VA gaat gewoon aansluiten bij Vivaldi in 2024. N-VA, VLD, CD&V, SPA en Groen halen dan samen nipt 50 procent van de stemmen in Vlaanderen. En ze gaan die Vivaldi II verkopen als een dam tegen Extreem-rechts. Tegen 2030 wordt het echt intéressant. Dan kantelt de kiezer de macht. En ik verwacht niet dat Vivaldi zich tegen dan nog aan democratische spelregels zal willen houden…

  15. De ‘keizer zonder kleren’ van Antwerpen orakelt er maar wat op los. Telkens hij zijn mond open doet is het om het VB te kleineren en te diaboliseren. Het beleid dat hij voorstaat leidt tot meer van hetzelfde, met name tot stilstand en tot niets. Met hem is de “kracht van verandering” verder weg dan ooit dat heeft jarenlang NVA-beleid al ten overvloede bewezen. Het kan ook niet anders als je steeds de linkse en anti Vlaamse regime partijen opvrijt om toch maar aan de macht te kunnen komen en blijven. Met hem wordt het sowieso Vivaldi II, III enz…

  16. De kans is groot dat het Vivaldi II zal worden en daar zal De Wever de grootste schuld aan hebben door honderdduizenden Vlamingen weg te zetten als racisten en te weigeren om ermee samen te werken. De Wever is een opportunist die steeds de schuld aan anderen geeft. Hij wilt altijd alles, doch zal moeten kiezen tussen burgermeester van Antwerpen blijven en de linkse toer opgaan of geen burgermeester meer worden en de Vlaamse kaart trekken en samenwerken met het VB. De Wever is een zielige verliezer geworden. Hij vergeet dat als het Vivaldi II zal worden zijn partij ook niet aan de bak zal komen en dat zullen hem veel kiezers kwalijk nemen. Kiezen Bart !

  17. Dewever verkiest zelf de sossen boven VB in Antwerpen en zelfs daar waar ze absolute meerderheid hebben subsidieren ze massaal linkse pet projecten en activisme… werkelijk krankzinnig.

  18. Hij zou gelijk kunnen hebben maar de vraag is alleen maar waarom hij geen samenwerking met het VB wil. Veruit de eenvoudigste oplossing en dan wordt Vivaldi gecremeerd. Die is trouwens nu al op sterven dood. Met andere woorden: hijzelf is het enige probleem. NIET het VB!!! Bart jong, wees nu eens 5 minuten een echte Vlaming en vergeet die doemscenario’s.

  19. Mr Dewever had u waar mogelijk een paar coalities gevormd in een paar steden met het VB had u nu dubbel zo sterk gestaan..VB had( moeten) willen bewijzen een betrouwbare partner te zijn. De traditionele partijen gingen als de dood zijn voor een rechtse meerderheid en uit uw hand eten – Nu zien ze uw als een blaffende bange onbetrouwbare en ongeloofwaardige partner – die graag de grootste is in Vlaanderen maar wel (tot nu toe) in een Belgische context – Het pleidooi om een onderhandelde confederatie te onderhandelen gelooft uw waarschijnlijk zelf niet en is trouwens democratisch onmogelijk en heel demagogisch uwentwege mvgr

  20. Ik denk dat mr de wever zich vergist. Vivaldi II zal er in geen geval komen. Bij de eerste verkiezingen zal de huidige regering aan vlaamse zijde afgestraft worden. Maw lijkt het mij onmogelijk een federale regering te vormen. Waalse partijen staan niet te springen om met nva te regeren , vlaams belang zit nog altijd met cordon en ook hier geen waalse samenwerking. Hoe gaat men dan een regering vormen. Terug met niet verkozene? Gaat niet lukken. België is gedoemd om te splitsen

  21. Bart stop toch met uw zever in 24 is Vlaams belang groot genoeg om samen met nva Vlaanderen onafhankelijk te maken maar alleen uw postjes staan in de weg treed af laat Theo Franken het partij besturen inplaats zoals u uw eigen standpunten niet na te komen

  22. Er komt NOOIT een akkoord met de Walen, omdat die daar geen enkel voordeel bij hebben. Zo’n akkoord zou namelijk de transfers doen opdrogen. En waarom zouden ze dan? En als die transfers toch blijven bestaan, waarom zouden wij dan? Om op z’n belgisch blijven voort te knoeien? Er zal op den duur niet veel anders overblijven dan beleefd aan Den Haag te vragen of we bij hen mogen aansluiten. Het zou wel eens kunnen dat we dan nog fatsoenlijke voorwaarden krijgen ook. In Belgique zitten er die gewoon nooit in. Francofonië misprijst ons en dat zal zo blijven.

  23. ik heb de reacties gelezen maar niemand heeft de tekst begrepen,er staat,”regeren met het VB draagt mijn voorkeur niet weg”dat is iets anders dan niet willen regeren.Zo lang de vivaldidioten 40%halen langs Vlaamse kant maken NVA noch VB enige kans om te regeren en op Vlaams niveau is die regering nog altijd vleugellam,de federale bepaalt nog altijd en wanneer men zaken wil herfederaliseren zal dit lukken.De posters moeten toch enig verstand aan de dag leggen,typisch VB-ers,de kop tegen de muur.

  24. Nooit heeft een politiek personage mij meer ontgoocheld dan deze De Wever van de laatste jaren. Wat een onzin komt er uit die mond die het vroeger zo goed meende en mooi kon zeggen. Meer woorden moet ik er niet aan vergooien… Die man is niet meer te geloven, laat staan te vertrouwen. Helaas…

  25. Bart De Wever,
    Enige politieke partij zingt een zachter liedje wanneer ze tot een regering toegetreden zijn. Dat geldt ook voor het VB. Zo ‘ranzig’ zullen ze wel niet blijven.

  26. Als je altijd blijft doen wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd al had; nva is een klassieke genderloze , tandeloze en volks verraderlijke politiek partij in een pseudo Vlaams jasje. Als de politiek de boodschap van het volk achter het steeds groeiend aantal VB kiezers niet wil begrijpen moeten we gewoon voortdoen tot ze « incontournable » zijn, nog eventjes dus.

  27. Duitsland, waar Merkel er ALLES aan gedaan heeft om de meest populaire CSU politicus geen partijvoorzitter CDU-CSU te maken en zo hun eigen nederlaag te bewerkstelligen, ten voordele van de SPD & Grūne… Ze hadden het voor het grijpen en ze heeft alles koppig verknoeid. Straks is Frankrijk aan de beurt, benieuwd…

  28. Bar De Wever is meegegetreden in de verzuiling van de traditionele partijen. Banken, vakbonden, mutualiteiten, “vzw’s, intercommunales, “goede doelen”, ondernemersorganisaties, mega defecitaire bouwprojecten. Enz enz. Bovendien slaagt hij er als persoon niet in zich door integere mensen te adviseren. We worden als nuchtere West- Vlaming verondersteld mee te gaan in het grootse van Antwerpen en Limburg. Aan die dikdoenerij heb ik lak. Bart De Wever is verbrand. Als West- Vlaming kies je beter LDD van Jean- Marie Dedecker. Deze staat tenminste als manager met zijn voeten op de grond en durft openlijk zeggen waar het op staat. Met zijn hart. In het belang van de Vlaming! En zijn portemonnee…

  29. Dat is toch prima, dan moet De Wever niet aarzelen om met het VB een Vlaamse regering te vormen en dan kunnen ze eindelijk op hun strepen staan. Of wil hij misschien absoluut België in stand houden?

  30. De meeste leden van NVA steunen de doelstellingen van het Vlaams Belang, met gevolg dat in 2024 veel mensen van NVA dan op het Vlaams Belang zullen stemmen, BDW kan inpakken en Tom van Grieken zal de Minister President van Belgie worden.
    Het is niet met Latijn of een grote tong dat je een partij kan leiden, de meeste Vlamingen willen een leider die er is voor iedereen, dus zal het on eerlijke Cordon Sanitair in de vergeet hoek belanden en er een eerlijke democratische regering gevormd kunen worden, Vivaldi heeft bewezen dat ze het niet redden zo als ze nu bezig zijn.

  31. Met brokkenpiloot De Wever aan het roer komt de NVA nergens. Als de partijbasis, die zeker beter weet, zich niet van deze partijtop kan en wilt ontdoen, hebben we meteen de beste garantie op een Vivaldi II. En laad één ding duidelijk zijn, De Wever: VB wordt wel degelijk de grootste in Vlaanderen in 2024, graag of niet.

  32. Voor mr De Wever is er maar EEN plaatsje dat hem interesseert : Burgemeesterke spelen in Antwerpen . Om dit te bereiken verraadt hij zijn Vlaamse Landgenoten door valse beloften inclusief zijn eigen goedwillige (?) partijgenoten . UW einde nadert jonge man en er komt zeker geen Vivaldi II en zeker niet met jou .

  33. Voor mr De Wever is er maar EEN plaatsje dat hem interesseert : Burgemeesterke spelen in Antwerpen . Om dit te bereiken verraadt hij zijn Vlaamse Landgenoten door valse beloften inclusief zijn eigen goedwillige (?) partijgenoten . UW einde nadert jonge man en er komt zeker geen Vivaldi II en zeker niet met jou . Klopt

  34. Nogal goed dat u het tenminste begrepen hebt. Misschien eens uw leeshorizonten verruimen, dan zult u begrijpen dat je wel eens zou kunnen de bal misslaan door de posters doen voor te stellen als mensen die geen verstand aan de dag kunnen leggen. Man, man…

  35. Bart Dewever doet graag aan toekomstvoorspellingen.Als het Vlaams Belang rond of boven de 30% uitkomt zitten de andere partijen met een kater van jewelste inclusief N-VA.Er komt geen vivaldi 2. Eerder onbestuurbaarheid. CD&V haar achterban rukt op naar rechts.N-VA top staat onder de druk van hun jonge achterban.Merci Bartje voor de reclame!

  36. Aan uw ONdemocratische NIET Vlaams gezinde commentaar is het “nog eens duidelijk” dat Vlaanderen totaal NIET op de eerste plaats komt bij u,
    dat u ook wéér als de “democratische” verkiezingsuitslag het VB een positieve uitslag geeft,
    Dat u ook deze wéér “bewust” zal “negeren” puur uit “eigen belang”
    jij wil kost wat kost met DE scepter zwaaien, hoe hoogmoedig kan men zijn om de realiteit “bewust” te negeren

Plaats een reactie

Delen