Vlaanderen verantwoordelijk voor 80 procent van Belgische export

Havenhuis van Antwerpen. Shutterstock

Uncategorized

Beroep bij Raad van State tegen sluiting culturele sector ingediend

Belga Press Agency

Een coalitie van verschillende organisaties heeft maandagmiddag beroep ingediend bij de Raad van State tegen de sluiting van de culturele sector. Dat deelt de Liga voor Mensenrechten mee, dat samen met haar Franstalige tegenhanger Ligue des Droits Humains de verschillende kunstenaars en culturele instellingen achter het beroep ondersteunt.

Het Overlegcomité besliste woensdag dat theaters en concertzalen de deuren moeten sluiten om de opmars van de omikronvariant van het coronavirus te stuiten. De coalitie van organisaties die naar de Raad van State trekt, vraagt nu om het koninklijk besluit te schorsen dat de sluiting regelt.

“Niet proportioneel”

Kati Verstrepen, voorzitster van de Liga voor Mensenrechten, argumenteert dat de maatregel niet proportioneel is. “De culturele instellingen hebben veel inspanningen gedaan. Een sluiting is buiten verhouding. Ook het discriminatiebeginsel wordt hier geschonden: veel andere sectoren kunnen wel openblijven.”

De Raad van State doet vermoedelijk al deze week uitspraak in de huidige procedure “bij uiterste hoogdringendheid” die werd aangespannen. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

4 gedachten over “Beroep bij Raad van State tegen sluiting culturele sector ingediend”

  1. Waarom ? Vermits kul-tuur geen basisproduct is, wel een vaak volkomen over-gesubsidieerd luxe product, regelmatig misbruikt ter sluikse of expliciete Linkse en fervente PoCo-Propaganda. Waarom subsidiëren uit ons belastinggeld ? Als het Aanbod van die vaak flauwekul-tureluurse producten de Vraag van het ongeïnteresseerd publiek overschrijdt, omdat het Belastingbetalend Publiek het gebodene niet lust, waarom dan subsidie depannage fondsen om de put te vullen ? Indien het Aanbod van een Onderneming de Vraag van de klant niet dekt, gaat die zaak pleite en toch ook niet vlottend gehouden wordend met subsidies. “Kul-tuur” is toch evenzeer een economisch product deinend op de universele golven van Vraag & Aanbod en dient als dusdanig consequent behandeld , zonder enigerlei flauwekul-tureel privilege.

  2. Paul Magnette reageert op de pesterijen van het overlegcomité:” Tijdens het laatste overlegcomité gingen we in de fout. We moeten dit nederig durven toegeven” (bron La Libre Belgique 281221).
    Ik kijk uit naar de reactie van, de reactionaire liberale oligarch, premier Alexander De Croo, de bron van onze nationale ergernis.

Plaats een reactie

Delen