Raad van State. Foto Photonews

Raad van State. Foto Photonews

Uncategorized

Bowlingzalen en snookerclubs starten procedure bij Raad van State tegen verplichte sluiting

Wijnand Meeus

Met de steun van de Belgische Bowlingsportfederatie BBSF trokken een 25-tal bowlingcentra naar de Raad van State waar ze een procedure zijn gestart tegen de verplichte sluiting. Ook de snookerfederatie BBSA zal een klacht indienen tegen het snookerverbod. 

Officieel is het nog mogelijk om de professionele bowlers te laten trainen in de zalen. “Maar veel centra doen gewoon niet open omdat dat niet genoeg inkomsten genereert”, klinkt het bij Marc Beaufays, secretaris-generaal van de BBSF en voorzitter van Bowling Vlaanderen. “De centra hebben daar dus weinig aan.” Volgens een zelf uitgevoerde enquite blijkt dat er maar een beperkt aantal besmettingen zich hebben voorgedaan in de centra. “Er zouden slechts drie besmettingen gelinkt zijn aan de bowling. We begrijpen dus nog altijd niet waarom bowlingzalen worden geviseerd.” 

Ook de snookerclubs willen het snookerverbod laten intrekken. “We hopen op een gunstig verloop hierin, maar dit wordt ook afwachten. Nationale Secretaris Georges Lefevre zal de uitbaters/clubs hierover vandaag verder mailen en informeren”, laat Nationaal Tornooileider Tommy Mortier weten op de website van de biljart- en snookerfederatie BBSA. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Bowlingzalen en snookerclubs starten procedure bij Raad van State tegen verplichte sluiting”

  1. Zolang een speler niet met de ballen van anderen speelt (nou, moe!) hoeft hij maar eens de handen te ontsmetten. Wat is dan volgens de vivaldioten het probleem met bowling?
    Graag hoor ik van hun redenering hieromtrent, of nemen ze hun beslissingen door het gooien van dobbelstenen? Men zou het waarachtig geloven.

  2. Iemand die (ten onrechte) maandelijks minimum 10.500 netto opstrijkt om wat te lullen heeft geen enkele voeling met het gewone plebs in de bowling- of snookerzalen.
    Dat soort overbaetald politiek krapuul zie je daar nooit.

  3. En terecht! Heb je de beelden gezien van Antwerpen? Daar kon je in de winkelstraten over de koppen lopen en dat mag van onze regering. Maar een bowlingzaal met 1/10 van de drukte van de Antwerpse winkelstraten mag niet? Vivaldi is echt de meest onbekwame regering ooit! Ze hebben geen flauw besef meer van wat ze aan het doen zijn!

Plaats een reactie

Delen