Chris Cuomo (Shutterstock)

Chris Cuomo (Shutterstock)

Uncategorized

CNN schorst Chris Cuomo omdat hij broer hielp na beschuldigingen van seksuele intimidatie

Pieter Van Berkel

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft presentator Chris Cuomo voor onbepaalde tijd geschorst. Maandag kwam aan het licht dat het televisiegezicht zijn broer, voormalig gouverneur van New York Andrew Cuomo (Dem.), had geholpen toen hij beschuldigd werd van seksuele intimidatie.

Uit documenten die door de procureur-generaal van New York werden vrijgegeven blijkt dat Cuomo zijn mediacontacten gebruikte om informatie te verzamelen over vrouwen die zijn broer beschuldigden van seksuele intimidatie. Vervolgens probeerde hij zijn broer in te lichten over te maken van aankomende berichtgeving over de zaak. Ook hielp hij actief mee aan het opstellen van reacties op beschuldigingen.

Eerder gaf hij toe met zijn broer te hebben gesproken en advies te hebben gegeven over de zaak. Nu blijkt dat hij gefrustreerd raakte over de adviseurs van zijn broer. Cuomo drong aan op een grotere betrokkenheid bij de zaak en zou hebben aangeboden om zijn journalistieke vaardigheden aan te wenden om erachter te komen wie van plan was hem te beschuldigen.

Onderzoek wees uit dat Andrew Cuomo minstens 11 vrouwen seksueel had geïntimideerd. Om een afzettingsproces te voorkomen trad hij in augustus af als gouverneur.

“We hebben Chris voor onbepaalde tijd geschorst, in afwachting van verdere evaluatie”, meldde CNN dinsdag. De show van Cuomo is een van de meest bekeken shows op CNN. De zender gooit al enige tijd geen hoge ogen meer op het vlak van kijkcijfers.

Cuomo heeft steeds gezegd dat hij nooit de berichtgeving van zijn broer probeerde te beïnvloeden. Wel interviewde hij zijn broer een aantal keer tijdens de eerste twee maanden van de coronapandemie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “CNN schorst Chris Cuomo omdat hij broer hielp na beschuldigingen van seksuele intimidatie”

  1. Corruptie, criminaliteit en achterbaksheid is precies een grondbeginselen bij de Biden-bende..
    Hunter Biden en papa Sleepy Joe
    De Clintons / Daltons
    Epstein, Weinstein Spacey, Pelosi,
    Cuomo, Cuomo en Cuomo,

    Wat een heerlijke demo(crats) van crimiclowns

Plaats een reactie

Delen