NATIONAL HARBOR, MD - MARCH 8, 2014: Conservative broadcast personality Ann Coulter speaks at the Conservative Political Action Conference (CPAC).

Uncategorized

De wet van Coulter: “Hoe langer de media erover doen de identiteit van de schutter bekend te maken, hoe kleiner de kans dat hij blank is”

Jurgen Ceder

De Amerikaanse, conservatieve columniste Ann Coulter tweette dit bericht na de terroristische aanslag in San Bernardino in 2015. Een koppel van Pakistaanse afkomst schoot toen 14 mensen dood op een feestje in een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Coulter hekelde de schoorvoetende houding van de media om de identiteit en de islamitische motieven van de daders bekend te maken.

Coulter had het over “de schutter”, maar haar vaststelling geldt ook voor andere vormen van massamoord. Bij de bomaanslagen van 2019 in Sri Lanka, waarbij 267 christenen werden gedood, had ik op het internet al tegen de middag de erg islamitisch klinkende namen van drie geïdentificeerde daders gevonden, maar de VRT ging de nacht in met speculatie over Tamil-terrorisme. Toen in mei van dit jaar een vrouw op straat levend door haar man werd verbrand in het Franse Mérignac, deed de Franse pers er dagen over om te melden dat de dader Mounir Boutaa heet, wat je nochtans onmiddellijk op het internet kon te weten komen.

Die preutsheid van de pers over de identificatie van niet-blanke daders heeft gevolgen. Vaak is de aandacht voor een aanslag of moordpartij al weggeëbd op het moment dat de identiteit van de daders vatbaar wordt geacht voor publicatie.

Darrell Brooks

Deze week liet de ‘wet van Coulter’ zich weer gelden. Zondagavond reed een auto in op een kerstoptocht in Waukesha in de VS. Zes mensen kwamen om. Het was duidelijk dat de dader niet had geprobeerd te remmen. Al maandagmorgen wist de redactie van dit blad dat de dader Darrell Brooks heette, een zwarte crimineel met sympathieën voor BLM en zwarte extremist Malcolm X. Op de internetpagina’s van de kranten was zelfs ’s avonds nog niets te vinden over de identiteit van de dader. Een dag later gaven ‘kwaliteitskranten’ De Standaard en De Morgen wel de naam (die de achtergrond van de dader niet verraadde), maar plaatsten geen foto van hem en ze zwegen ook zedig over zijn ras.

Het kan dat de dader geen terroristische motieven had en dat hij op de vlucht was voor een ander misdrijf, maar het is zeker dat hij groot misprijzen betoonde voor het leven van de blanke mensen die hij bewust aanreed. Waarom mochten we niet vernemen dat de dader zwart was? Kon u ergens lezen dat hij op Facebook ook al had opgeroepen “to knock out old white people”?

Hoe zou het zijn geweest indien een blanke dader bewust zes zwarten had doodgereden nadat hij al meerdere keren anti-zwart racisme had verkondigd?

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Jurist Jurgen Ceder (°1963, Aalst) nam enkele jaren geleden als eresenator afstand van de Belgische politiek om zich toe te leggen op het vaderschap. Vanuit die hoedanigheid overschouwt hij als analist de grote gewapende en culturele conflicten waar de wereld vandaag mee te kampen heeft.

3 gedachten over “De wet van Coulter: “Hoe langer de media erover doen de identiteit van de schutter bekend te maken, hoe kleiner de kans dat hij blank is””

  1. De waarheid over het bevolkingssegment waartoe een crapuleuse dader behoort valt steeds ten prooi aan politiek-correcte censuur, beweerdelijk om ter vermijden om zo vermeende, maar imaginaire, “haat”(sic) op te wekken. Het is om er multiKULtureluurs van te worden !

Plaats een reactie

Delen