Tinne Van der Straeten. Foto Photonews.

Tinne Van der Straeten. Foto Photonews.

Uncategorized

De Wever haalt uit naar minister Van der Straeten

Belga Press Agency

De nota van minister van Energie Tinne Van der Straeten, waarin ze bepleit om door te zetten met de kernuitstap, kan op weinig begrip rekenen bij N-VA-voorzitter Bart De Wever.

In de nota voor de kern bepleit de Groen-minister om door te zetten met de geplande kernuitstap. Een verlenging van twee kerncentrales biedt te veel onzekerheden, klinkt het. Tegelijk wil ze dat er werk wordt gemaakt van een alternatief indien Engie Electrabel er op korte termijn niet in slaagt een vergunning te krijgen voor een nieuwe gascentrale in Vilvoorde. 

De nota overtuigt De Wever niet. “Minister Tinne Van der Straeten kan geen enkele garanties bieden inzake bevoorradingszekerheid, maar blijft halsstarrig weigeren om 2GW aan propere nucleaire capaciteit te verlengen”, klinkt het op Twitter. Hij waarschuwt ook de andere regeringspartijen.  “Als coalitiepartners dit aanvaarden, zijn ze moedwillig medeplichtig aan de gevolgen die ons te wachten staan”.

De N-VA-voorzitter is niet de enige met kritiek. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez sabelt de nota neer. “We gaan niet aanvaarden dat België in het donker wordt gezet en dat we meer CO2 uitstoten alleen maar om een oude droom in vervulling te doen gaan. Waar is de studie voor de verlenging van de kerncentrales? Het regeerakkoord is daarover nochtans duidelijk”, klinkt het in een tweet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

17 gedachten over “De Wever haalt uit naar minister Van der Straeten”

  1. Geen angst het licht zal niet uitgaan, er zullen zelfs momenten zijn dat het zelfs niet aangaat.dwz geen verwarming geen auto niet kunnen koken geen internet wat zeggen wij. dank u tinne en groen. Hopelijk heeft de volgende regering voldoende haar op hun tanden om dit terug te draaien ALS HET NOG KAN

  2. De Thorntonbank genereert 325 MW als het hard genoeg waait! kernpark Doel 2935 MW als je ze even aanzet.. Het moet al een stevige bries zijn om niet te zeggen een zacht stormpje om vollast te halen. Maar iets over de acht beaufort is het ook nul komma nul want dan schakelt men af. Tinne Van der straeten? – Vraag in de Afspraak: Hoeveel % kernenergie hebben we nu? – Antwoord: “Heu …. Heel veel”. Als dergelijke beleidsmakers die 10000 stemmen vertegenwoordigen het energievraagstuk moeten oplossen, dan zal zonder twijfel het licht uitgaan. Hopelijk ook voor haar partij. En wanneer het windstil is “Blazen” Tinne. Wie wind zaait zal storm oogsten.

  3. Met dank aan CDnV, Open BLD, de sossen die van krommen haas zullen gebaren achteraf!

    Je krijgt waarvoor je kiest, ik heb alvast niet gekregen wat ik gekozen heb net als 48,5% van de bevolking met mij!

    In 2024 moeten we ons mobiliseren!!!

  4. Windmolens plaatsen op de Noordzee en geen kabels hebben om het aan te sluiten batterijen vervoeren dan maar met oude diesels en als de stroom uitvalt hebben we nog die heel vervuilende vliegtuig generators en alle andere generators op diesel die we kunnen gebruiken als alternatief proper is anders

  5. myope tinne met haar partij weet dat ze de welvaart in Vlaanderen moet kelderen om herverkozen te worden.Veel werkloosheid,veel armoede veel staatssteun die zal komen door de verkoop van de Vlaamse activa,.Er zal juist werk genoeg zijn om te overleven zoals in Rusland in 1920,daarna wordt er een totalitaire communistisch regime ingesteld met goed betaalde militairen en agenten.De Gestapo zal in het niets verdwijnen in de vergelijking.Feitelijk ligt de fout bij de Vlamingen die voor die vivaldidioten gestemd hebben en waarmee we verder moeten leven daar ze aan de knoppen zitten.

  6. De oplossing van Tinne Van der Straeten is simpel, onvoldoende capaciteit in België, dan kopen we toch stroom aan bij de Fransen, de klant betaalt wel, dat die stroom dan uit kerncentrales zal komen is buitenlands beleid en bijzaak.
    Wat dat groen kieken vergeet, bij extreem koude periodes, als overal de elektrische vuurtjes worden bovengehaald diezelfde Fransen ook problemen kennen met capaciteit. Ofwel gaan we die geïmporteerde stroom dan peperduur betalen ofwel zal het licht toch uitgaan.

  7. Eigenlijk moeten wij er aan wennen dat wij stilaan in een communistische dictatuur terecht komen: democratisch verkozen partijen worden opzij geschoven, Vlamingen worden geminacht, groene en rode fascisten delen de lakens uit en leggen hun voorbijgestreefde ideologie op. En zetten daarbij ook nog de poort wijd open om iedereen binnen te laten die hier de sharia wil invoeren.

  8. Gisteren gezien in het NOS joernaal: de Nederlanders berekenden dat ze voor de energietransitie tegen 2030 reeds opkijken tegen een tekort van zo’n 80.000 techniekers voor installatie en onderhoud van hun nieuw energiepark.
    Ik denk niet dat men in belgistan die oefening reeds gemaakt heeft, of houden de groenen een legertje hoogopgeleide migranten achter de hand?

Plaats een reactie

Delen