Taalgrens als economische grens

Bron: Reddit

Uncategorized

Dewinter: “Geweld en agressie verklaren lage populariteit openbaar vervoer”

Simon Segers

Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (VB) heeft op Twitter uitgehaald naar de multiculturele samenleving. Hij argumenteert dat het openbaar vervoer niet populair is door regelmatige incidenten van “geweld, intimidatie en agressie”.

“De belangrijkste reden waarom mensen steeds minder bereid zijn om het openbaar vervoer te nemen…. Geweld, intimidatie en agressie zijn in onze multiculti-steden eerder regel dan uitzondering op onveilige bus, tram en metro! Geen faits-divers maar een faits-diversité!”, tweette Dewinter. Het parlementslid voegde ook beelden toe van allochtone jongeren die elkaar te lijf gaan in een overvolle metro in Parijs.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

13 gedachten over “Dewinter: “Geweld en agressie verklaren lage populariteit openbaar vervoer””

  1. En dan hebben we het nog niet gehad over de onveiligheid van de stations en omgeving waar je als pendelaar doorheen moet met gevaar van roof of aanranding ( Brussel Noord , Brugge ,.. ).

  2. In grote steden is dit wellicht het geval. Maar ik heb geen klagen. Ik neem regelmatig het openbaar vervoer. Dat is oké. Je moet soms wel veel tijd hebben om ergens te komen.

  3. Een zeer terechte analyse van een steeds maar toenemend probleem. Nog maar eens een uitwas van de fanatieke diversiteitscultuur en de multicul. Helaas, het is te laat. De overheid heeft weeral eens gefaald! Onze veiligheid is enkel nog binnenshuis!

  4. Een terechte analyse. Het voorbeeld van Parijs is misschien uit zijn context gehaald, maar Brussel is zelfs nog wat erger. Zelf meegemaakt: geen politie, geen controleur die nog iets durft doen of zeggen zonder omsingeld te worden door grote groepen “toekomstige dokters en ingenieurs”, of om op het matje geroepen te worden door hun politiek benoemde chefs omdat ze weer eens kansenparels betrapt hebben. Je zou voor minder het openbaar vervoer durven nemen, om nog niet te spreken over de stations.

  5. Als blanke, en dus als kafir, de bus nemen die bijna uitsluitend bevolkt is door moslims is natuurlijk niet echt verstandig te noemen en dit dan in een stad waar de omvolking al heeft plaats gevonden.

Plaats een reactie

Delen