Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Uncategorized

Eloïs Rousseau breekt lans voor haar broer: “Conner doet niemand kwaad”

Anton Schelfaut

In een interview met De Morgen blikt de zus van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau terug op de vele negatieve reacties die haar broer kreeg na een spoedopname in het ziekenhuis. “Conner krijgt wel vaker shit over zich heen, maar dit ging te ver”, hekelt Eloïs Rousseau.

Op 13 november werd Rousseau met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Dat maakte hij toen zelf bekend met een Facebookbericht, maar daaronder werd heel wat vitriool gespuid. “Ik had nooit verwacht dat mensen mijn broer dood zouden wensen op het moment dat hij in het ziekenhuis lag te creperen van de pijn”, steekt Eloïs van wal. “Mocht hij nu Marc Dutroux zijn, dan zou ik het nog kunnen kaderen. Maar Conner doet niemand kwaad.”

Eloïs erkent dat de beste strategie is om die negatieve reacties te negeren, “maar soms moet iemand een lijn in het zand trekken: tot hier en niet verder”. “Sommigen vonden dat Conner het zelf had uitgelokt met die selfie”, vervolgt ze. “Welke boodschap geven die mensen mee aan hun kinderen? Dat ze het verdienen om uitgescholden te worden als ze een selfie posten? Dat is dezelfde redenering als zeggen dat een vrouw die een sexy foto post het verdient om verkracht te worden. Wat een gezever!”

“Niet onschuldig”

Tot slot benadrukt Eloïs dat al die haat niet onschuldig is. “Ik las dat de woordvoerster van Open Vld (Zelfa Madhloum, red.) de politiek verlaat omdat ze de scheldmails en bedreigingen niet meer aankan”, illustreert ze. “En ze is geen doetje: ze is scheidsrechter in het voetbal, als vrouw van vreemde origine. Daar moet je ballen voor hebben. Van Conner vraag ik me soms ook af hoelang hij het nog gaat volhouden. De meeste kritiek glijdt van hem af, maar dit keer kwam het toch aan.”

https://redactie.palnws.be/2021/11/zus-conner-rousseau-razend-na-spoedopname-reacties-van-sommige-mensen-zijn-walgelijk/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

19 gedachten over “Eloïs Rousseau breekt lans voor haar broer: “Conner doet niemand kwaad””

  1. “Conner doet niemand kwaad”. M.a.w. je kan die puppy als knuffel in huis nemen, hij is proper en maakt niets vuil.

    “De meeste kritiek glijdt van hem af, maar dit keer kwam het toch aan”. Hoe komt het aan bij hen die hij blijft schofferen?

    Mensen die in de spoedopname terechtkomen en er liggen te creperen van de pijn hebben niet de behoefte er selfies te maken en die aan hun wereld kond te doen. Connard duidelijk wel dus.

  2. Zelf vind ik niet het minste plezier in het lijden van anderen, of hij nu Dutroux of Rousseau heet maakt niks uit. (Vergelijking komt niet van mij.) Maar als Connerke zijn best doet om constant 800 000 kiezers van het Vlaams Belang te schofferen en uit te sluiten en VB-ers totaal uit de lucht gegrepen beschuldigt van stenen te gooien en vernielingen aan te richten of zes miljoen Vlamingen die zich braafjes houden aan Corona-restricties een lange neus zet door terzelfdertijd als welgesteld verwend nest wat te gaan feesten in Zuid-Frankrijk, dan vrees ik dat het eigenlijk te verwachten is dat sommige reacties er wat over zijn. En als Wiske Rousseau het dan nodig vindt om daarom over ‘arm Vlaanderen’ te moeten beginnen bewijst ze dat ze net in hetzelfde vergulde bedje ziek is. Nog even herinneren aan de minuut stilte in het Parlement na de dood van het toen oudste parlementslid Karel Dillen, toen de socialistische kameraden hautain het halfrond verlieten? Van walgelijke reacties gesproken.

  3. Het feit alleen dat hij denkt dat hij beter is dan anderen en beslissingen wil nemen/forceren die de burger raken maken hem hypocriet en gevaarlijk zoals het gros van de huidige politici. Dat die bende gangsters moet beschemd worden door een parlementaire onschendbaarheid zegt genoeg, d.i een vrijkaart naar crimineel gedrag, met als gevol al de schandalen van de laatste decennia die de politiek kenmerken zowel nationaal als op europees vlak … alles moet naar de zak met die hypocrieten aan de macht, en ja, hij maakt daar heel bewust deel van uit … de meest corrupte witteboordcriminelen zitten tegenwoordig aan het stuur,
    Het is degoutant dat die los mogen lopen imo, Heel dat corrupt leger van politici beschemt elkaar met als gevolg dat er maar 1 dupe is van hun machtswellust en geldgegraai, de burger, die moet zwijgen en betalen, anders is ’t mis
    Van democratie is allang geen sprake meer, vermits ze zelfs de 2 grootste partijen in vlaanderen gewoon aan de kant schuiven. Burgers worden aangehouden en beboet zonder geldige wetten, parlement wordt gewoon gepasseerd, gepistonneerde politici en hun beschermelingen steken miljoenen frauduleur verkregen geld op zak, en zo kunnen we nog even doorgaan …
    Dit kan niet blijven duren, dit corrupt systeem zal zichzelf opblazen en de gevolgen zullen desastreus zijn …

  4. In de praktijk beslist ieder voor zich wat hij/zij op asociale media zet maar ik ben van mening dat politieke figuren duidelijk moeten kiezen of ze die profielen voor privé (wat er nog van overschiet na zo’n beslissing te nemen) of voor hun werk gebruiken.
    Wie in een ziekenhuisbed ligt maar meteen naar het telefoontoestel grijpt om publiek zo’n foto te delen is naar mijn inziens een aandachtszoeker die medelijden voor politiek gewin probeert op te wekken.

    Zijn populariteit komt alleszins niet voort uit hetgeen hij politiek gedaan krijgt, dus het moet maar uit het emotionele komen…
    De reactie van (een deel van) het volk is niet meer dan normaal. Niet proper, wel te verwachten.
    Hoe de media hierop reageert is ook weer verschillend naargelang de plaats op het politieke spectrum.

    Persoonlijk wens ik de man niet dood, wel de politiek uit.

  5. Ach mens toch, als je de aandachtshoer wil zijn moet je ook maar tegen de weerbots kunnen.Hoeveel politiekers van rechts krijgen dagelijks rotzooi over hun, hoor je die soms mekkeren,seut.

  6. Hij zit daar in zijn veilige enclave en met hem eruit zal het verschil niet bijster groot zijn.
    Vergeet trouwens niet dat hij in dat nest al zijn ei heeft gelegd: prof. VDB, wat emotionaliteit betreft weliswaar zijn tegenvoeter.

  7. Sossen zijn niet zuiver op de graat. Nooit geweest. Denk maar aan de haatproza van een gepensioneerde volkscommissaris “Louis” uit Leuven. Toch hebben ze zelf lange tenen en verwachten ze van hun targets politieke correctheid.

  8. En toch overleeft onze tot “Lobbycratie” gedegenereerde, vermeende democratische tricolore farce omdat de massa niet beter weet dan voor het “Graaischap” te blijven opteren cfr hun stemgedrag. Zolang er maar “brood en spelen” blijven onder de vorm van onze zondagse pistolets met hesp/kaas & “ballengedoe” of “velogetrap”. De oude Romeinen wist al dat de wereld wil bedrogen worden, zo geformuleerd : ” mundus vult decipi, decipiatur ! “.

Plaats een reactie

Delen