Militanten van Franse Génération Identitaire die 'aanzetten tot haat' vrijgesproken in hoger beroep

Thaïs d’Escufon. Foto: Twitter

Uncategorized

Ex-woordvoerster Génération Identitaire aangevallen en aangerand in eigen huis

Carl Deconinck

Thaïs d’Escufon, een conservatieve Franse activiste en ex-woordvoerster van Génération Identitaire, meldde gisteren op Telegram dat iemand haar probeerde aan te randen in haar eigen huis. Het parket opende een onderzoek.

Na het sporten achtervolgde een man van Tunesische afkomst Thaïs ’s ochtends tot aan haar woonst. Ze beschrijft hoe hij haar sleutels te pakken kreeg toen ze haar oortjes in had. De man slaagde er in de deur te sluiten en haar af te zonderen van de buitenwereld. Hij was een half uur met haar alleen en probeerde toen de 22-jarige d’Escufon te verkrachten.

Hoewel ze duidelijk maakte dat ze niet wilde doen wat hij van haar eiste, raakte hij eerst haar lippen aan en vervolgens greep hij haar stevig bij de polsen. Daarbij eiste hij dat ze hem zou pijpen. Hierdoor werd ze overmand door paniek en geeft ze toe dat ze heel wat moest huilen. Finaal, na lang verzet, liet hij haar los en vluchtte hij snel weg. Thaïs bleef trillend achter en had een hele tijd nodig om tot haar zinnen te komen.

D’Escufon is zeer aangeslagen door de gebeurtenissen en diende klacht in wegens poging tot aanranding. De man kende haar niet omwille van haar engagement, zo gaf ze nog mee. De politie voert nu een onderzoek naar de dader wegens onder meer seksuele aanranding en inbraak. De man zou in zijn ‘poging om haar te overtuigen’ haar er op gewezen hebben dat “niet alle Arabieren kwade bedoelingen hebben” en hij “zweerde voor God dat hij zo niet was.

“Bittere realiteit voor veel vrouwen”

Aan de krant Le Figaro gaf ze bij de beschrijving van de feiten haar woonplaats niet, omdat politieke tegenstanders haar volgens haar opnieuw zouden durven aanvallen. De politie bevestigde de gebeurtenissen aan de krant. D’Escufon zegt dat ze vooral klacht indiende om een boodschap over te maken. Wat er haar overkomen is, sterkt haar naar eigen zeggen nog meer in haar overtuigingen dat voor vrouwen in Frankrijk en in Europa dergelijke feiten al te vaak realiteit zouden zijn, terwijl de elite de slachtoffers vanuit hun ivoren toren geregeld uitmaken voor racisten.

Toen ze het verhaal bekendmaakte op Instagram, besloot dat platform onmiddellijk om haar account te schorsen. Ook de vele vrouwenorganisaties en feministische groepen die in Frankrijk actief zijn bleven stil over de zaak.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Ex-woordvoerster Génération Identitaire aangevallen en aangerand in eigen huis”

  1. De zwarte fascisten met een IQ van 75 weten heel goed waarom ze blonde westerse “racistische” vrouwen lastigvallen en willen aanranden, uit jaloezie, omdat hun eigen “vrouwen” veel te lelijk en te dom zijn en daarom rondlopen met nikab of kopvod.

  2. De elite, Instagram, vrouwenorganisaties, feministische groepen staan op hun achterste poten indien er sprake is van blank hetero mannelijk geweld, maar als er bruin of zwart (dader) komt bij kijken, blijven zij doof en blind. In Frankrijk, hier, in gans Europa.

  3. Ik versta die vrouwenorganisaties niet die hier niet over rapporteren. Zitten zij nu ook al in een ivoren toren?
    Als het een witte man zou zijn, zouden de kranten vol staan en de feministen het van de daken schreeuwen.
    Een Noord-Afrikaan mag blijkbaar net iets meer. Zijn ze misschien bang om als racist uitgemaakt te worden? Wel, zo’n houding zal voor de gewone vrouw in de straat wel zuur gaan opbreken als die Noord-Afrikanen er achter komen dat ze met zoiets gewoonweg wegkomen.
    Ook de sociale media spelen hier een vuile rol. Instagram, facebook, … bepalen hier blijkbaar de moraal en welke specifieke informatie mag gedeeld worden: De witte man, schuldig over de hele lijn (ref. Pascal Bruckner).

  4. Wie bedoelt u met “een witte man” , een albino of een sneeuwman ? Duidelijk geen “blanke”, leg gerust uw hand eens op een wit blad papier om het onderscheid in kleur de visu empirisch te kunnen constateren.

Plaats een reactie

Delen