Katholiek onderwijs tevreden met vernietiging eindtermen: "Belangrijke uitspraak voor vrijheid van onderwijs"

Lieven Boeve. Photo News

Uncategorized

Hoofdredacteur De Morgen beschuldigt Eric Zemmour van flirt met antisemitisme

Anton Schelfaut

Volgens Bart Eeckhout, hoofdredacteur van De Morgen, flirt de Franse presidentskandidaat Eric Zemmour met antisemitisme. “Het valt op dat een politicus van het type Zemmour vandaag amper hinder ondervindt van een flirt met Jodenhaat”, schrijft hij.

Vooreerst noemt Eeckhout het opmerkelijk dat Zemmour een reële kans maakt op het presidentschap. Hij meent dat Zemmour een antisemitische dimensie toevoegt aan het universum van ‘nieuw radicaal-rechts’, waarin hij “met zijn soms zeer aangebrande ideeën over hoe de invloed van de islam en de moslims te beperken netjes past”. “Dat is des te opmerkelijker, omdat Zemmour zelf Joods van geboorte is.”

“Dat verhinderde hem niet om bijvoorbeeld de onschuld van de wegens landverraad veroordeelde Joods-Franse legerkapitein Alfred Dreyfus in twijfel te trekken, of de rol van het collaborerende Franse Vichy-­regime in de nazi-Jodenvervolging te relativeren”, illustreert Eeckhout. Hij wijst erop dat zulke stellingnames tot het klassieke antisemitische repertoire in Frankrijk behoren. “Mede omdat de man zelf Joodse roots heeft, lijkt hij ermee weg te komen.”

Antivaxbeweging

Verder merkt Eeckhout op dat “een politicus van het type Zemmour vandaag amper hinder ondervindt van een flirt met Jodenhaat”. “Ook Thierry Baudet, die al wat dieper in het antisemitische konijnenhol zit, is in Nederland nog altijd relatief populair.”

Tot slot trekt de hoofdredacteur van De Morgen een parallel tussen Zemmour en de wereldwijde antivaxbeweging. Die zouden niets met elkaar gemeen hebben, “behalve dat ze subtiele of minder subtiele haatpraat over Joodse medeburgers als specifieke vorm van racisme toch weer gangbaar maken”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

20 gedachten over “Hoofdredacteur De Morgen beschuldigt Eric Zemmour van flirt met antisemitisme”

  1. De heer hoofd redacteur van de zogenaamde kwaliteitskrant (van zeer laag kaliber) DE MORGEN zou beter eens zijn geschiedenis lessen herzien. Kapitein DREYFUS werd na zijn veroordeling in eerste instantie vriijgespreken en in ere herseld. Mijnheer Eeckhout neemt zijn dromen voor werkelijkheid, Eric Zemmour heeft helemaal geen banden met een antivax beweging. Dat Eric Zemmour linkse politici en linkse journalisten zoals deze van DE MORGEN stoort daar kan ik begrijpen maar ja die kunnen niet aanvaarden dat niet iedereen dweept met Stalin, Leni, Marx, Mao of Frank Van den broucke.

  2. Geeft deze deugmens ook échte voorbeelden van antisemitisme? Of gaat hij misschien wat dieper in op de Vichy-affaire? Want dan zou blijken dat hij raaskalt. Het is immers iets complexer dan deze bobo veronderstelt. Het schuim op de lippen van deze Eeckhout is dan ook gevaarlijk. Het is Eeckhoutsdolheid. Al goed dat hij in een bubbel zit!

  3. een dergelijke ” beschuldiging ” van een vooringenomen uitverkocht crapuul , moet je je niks van aantrekken . Indien een massa ” jongeren ” scanderen ” hamas , hamas , alle joden aan de gas , is er volgens ” de morgen ” geen antisemitisch vuiltje aan de lucht , maar indien een erudiet rechts intelectueel kritiek geeft op moslims , is er toch een kronkeldrogredenering om dit as ” antisemitisme ” weg te zetten . Sechts een inhoudelijk puimgewicht kan hoofdredacteur zijn bij ” de morgen ” en zo laag vallen .

  4. Je bent al antisemiet van zodra je kritiek hebt op de Israëlische omgang met de bezette gebieden. Net zoals je al als racist beschouwd wordt als je kortgeknipte haren hebt.
    Tegenwoordig worden ernstige misdrijven weggebagatelliseerd door vooral ten onpas hun etiket te gebruiken voor zaken die deze kwalificatie niet verdienen. Men moet heel voorzichtig zijn met beschuldigingen met een dergelijke draagwijdte. Als iedere onwelkome gedachte deze kwalificatie krijgt dan holt men de ernst van deze zware misdrijven verder uit.

  5. Als er een haatmeter zou bestaan, dan denk ik dat ze de definitie van haat zouden willen aanpassen omdat die meter ter linker zijde behoorlijk tilt zou slaan. Beetje het verhaal van de Facebook algoritmes.

  6. Iedereen die rechts is, is in de ogen van Eeckhout verdacht. Deze personen dienen dan ook gediaboliseerd en de grofste leugens en fantasieën worden bijgesleurd om toch maar een punt te maken. De Morgen is een propagandafolder van links, waardeloos en verwerpelijk.

  7. eeckhout zal zeer veel werk hebben de komende maanden,een geluk dat er nog maar zeer weinig mensen zijn die dat gazetje kopen,binnenkort krijg je het cadeau bij een bakje aardbeien Carmel of een avocado..

  8. nochtans werd hij de laatste tijd in verschillende media besproken, als een soort van nieuwe Trump, zonder zijn joodse afkomst te vernoemen. Sommige mensen hebben een beperkt eenzijdig brein, door alles wat nationalistisch is met Auschwitz te linken worden de zaken voor hen gesimplifieerd, dat is politiek handig.

  9. Volgens mijn encyclopedie zijn zowel Arabieren als Joden Semieten. Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat ze daar op De Morgen andere (on)waarheden voorschotelen aan hun lezers. Wees daar eens abonnee van…

  10. Dus volgens de ‘media’ is Zemmour een Jodenhatende, racistische, fascistische Jood met Algerijnse roots. Amai seg hoe schizofreen moet die éric wel niet zijn dan. Ik heb de speech in Villepinte gekeken en ik was echt onder de indruk van zijn betoog en zijn grote aanhang. Kijk direct bij de bron, niet via de media.

  11. Even dit: we gaan regelmatig de krant lezen in de gemeentelijke BIB.
    Zoals steeds zitten er reeds een aantal mensen te lezen. Je mag dan drie keer raden welke krant er nog steevast in het rekje zit??
    Juist ja DE MORGEN. Moed Mijnheer de hoofdredacteur, het komt nog allemaal goed!! Hopelijk blijft de Vivaldi kolderbrigade jullie verder subsidiëren!

  12. Als je als journalist of redacteur nooit bij machte bent geweest om via uw werk ernstig genomen te worden, en tengevolge hiervan in het Persgroep-rioolputje genaamd De Morgen, bent opgevangen vanwege de laagste loonkost, mag je toch niet verwachten dat ook maar 1 sterveling nota neemt van uw bevindingen en wensen, want dat zijn het simpelweg. Bert E zal heus wel weten dat lieden als een Zemmour enkel in beeld geraken via het falen van het gevestigde beleid. Wel een hele geruststelling dat de kiezer iets dichter en steviger in het echte leven staat dan journaille van het kaliber (?) Bert en zijn Morgen.

Plaats een reactie

Delen