J.K. Rowling (Shutterstock)

J.K. Rowling (Shutterstock)

Cultuuroorlog

J.K. Rowling vergelijkt Schots transgenderbeleid met Orwelliaanse toestanden

Carl Deconinck

J.K. Rowling heeft opnieuw activistisch transgenderbeleid op de korrel genomen. Deze keer nam ze een beslissing in Schotland onder vuur, waarbij mannelijke verkrachters die zich als vrouw identificeren nu door de politie als vrouw zullen erkend worden.

De Schotse regering wil veel meer inzetten op transgenders en besliste dat het zelfgekozen gender een veel prominentere rol moet krijgen. Zo zal de politie in Schotland nu mannen die zich als vrouw identificeren als vrouw moeten registeren, zelfs al is die genderwissel nog niet officieel erkend. Zelfs indien er nog geen operatie was zal een man zich er nu als vrouw kunnen uitgeven.

Critici zijn niet te spreken over de beslissing en vrezen dat de officiële statistieken nu een vertekend beeld zullen geven. Verschillende vrouwenrechtenorganisaties vrezen dat dit ernstige gevolgen kan hebben. Ze vrezen vooral een vertekening van de verkrachtingscijfers.

Ook de beroemde schrijfster J.K. Rowling deelt die gevoelens. Op Twitter haalde ze uit naar het nieuwe beleid en ze maakte de vergelijking uit de klassieker 1984 van George Orwell. Dat boek waarschuwt voor totalitarisme en het belang van taal bij politieke hersenspoeling. Ze schrijft: “Oorlog is vrede. Vrijheid is slavernij. Onwetendheid is kracht. De penis-persoon die jou verkracht heeft is een vrouw.”

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat J.K. Rowling haar nek uitsteekt in het maatschappelijk debat. Eerder liet de auteur zich kritisch uit over een artikel waarin “mensen die menstrueren” stond geschreven. Als reactie hierop tweette Rowling “Ik ben zeker dat er een woord bestaat voor ‘mensen die menstrueren’, namelijk gewoon vrouwen.” Die reactie zorgde ervoor dat ze niet meer welkom was was bij de Harry Potter-reünie, nochtans het boek dat ze zelf schreef en waarmee ze wereldberoemd werd. Sindsdien is ze het slachtoffer van laster, intimidatie en doodsbedreigingen uit linkse hoek.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

11 gedachten over “J.K. Rowling vergelijkt Schots transgenderbeleid met Orwelliaanse toestanden”

  1. nu zullen “mannen”vrouwen mogen fouilleren zonder beschuldigd te worden,op je pas komt er een m/v/of x te staan ,in de overpoort in gent zullen de flikken geen werk meer hebben en de “fouilleerders” zullen met alle eer behandeld worden.

  2. De schotse nationalisten SNP, zijn knettergek, niet extreemlinks maar eerder absurdlinks. Ze stelde een paar jaar geleden voor om ook nog iedere kind een ‘named persoon’, toe te wijzen, die van geboorte tot 18 jaar aangesteld zou worden om de ‘welzijn’ van de kind te ‘volgen’, en dit zonder inspraak van de ouders. En dan het voorstel om opmerkingen of berichten tussen personen in de privesfeer te criminaliseren indien deze gesprekken of berichten als ‘hatespeech’ kunnen beschouwd worden.

  3. J.K. Rowling heeft groot gelijk. Wat bezielt de Schotten om de genderzotternijen voor serieus aan te nemen ? Mannelijke verkrachters “die zich als vrouw identificeren”, en de staat gaat daarin mee. Gevaarlijke waanzin. Ook in den Belziek kun je “van geslacht veranderen” door wat administratieve geplogenheden te vervullen. Blijkbaar volgen we stilaan de dolgedraaide gidslanden.

  4. In de US sluiten ze al verkrachters op in vrouwengevangenissen omdat deze “personen met een penis” zich identificeren als vrouw.
    Hetzelfde in sportclubs, waar deze “personen met een penis” zich gaan douchen in de vrouwen douches.
    Ik denk dat 99,9 % van de vrouwen dat niet echt leuk vinden. Vooral het veiligheidsgevoel is eraan, evenals de sport voor vrouwen als daar een paar ‘personen met een penis” mee kunnen doen in de vrouwencompetities. Alle gouden medailles voor hen. Leuk toch.
    De dictatuur van de linkse pinkie winkies.

Plaats een reactie

Delen