Joe Biden. Foto Shutterstock.

Joe Biden. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Meer overlijdens aan covid onder Biden dan onder Trump

Ruben Notteboom

Er zijn momenteel meer doden gevallen door covid onder Biden dan onder Trump. Biden werd president op 20 januari 2021. De eerste gevallen van covid in Amerika werden ontdekt in januari 2020.

De covidpandemie lijkt steeds erger te worden. In het laatste jaar van Trump als president brak het virus uit. Hij werd vaak verweten onvoldoende te doen tegen het virus. Een jaar na de beëdiging van Biden en enkele nieuwe varianten en een aantal golven, zijn er meer Amerikanen gestorven onder het presidentschap van Biden dan onder Trump, ondanks het toenemende aantal maatregelen en de vaccinatiecampagne.

Meer doden onder Biden dan onder Trump: escaleert de pandemie?

Het virus wordt intenser, mensen zijn de pandemie en maatregelen steeds meer moe en nieuwe varianten lijken de maatschappij in een eindeloze cirkel van lockdowns en versoepelingen te storten. 400.000 Amerikanen zijn al gestorven volgens de National Review sinds Joe Biden president werd. De pandemie eist meer levens op dan enkele van de zwaarste interne conflicten en problemen uit het verleden.

Critici beweren dat de aanpak van Biden niet werkt en hij gefaald heeft in zijn belofte om de uitbraak onder controle te houden. Zijn voorstanders beweren dan weer dat het niet zijn schuld is. Het virus muteert, wordt moeilijker te bestrijden en nieuw onderzoek moet de vaccins versterken. Volgens zijn voorstanders en een groep experts zou het vaccin de pandemie al hebben opgelost, had het virus niet gemuteerd geweest.

Covid legt interne problemen bloot

De strijd tegen de pandemie blijft een globaal probleem en legt interne conflicten en nationale problemen bloot, zoals slechte medische infrastructuur, interne verdeeldheid en wantrouwen van grote groepen in de bevolking tegenover de maatschappij, de overheid, maatschappelijke instellingen en structuren en internationale organisaties zoals de WHO.

Of het einde nu echt in zicht is, blijft nog een groot vraagteken. In Vlaanderen ligt de vaccinatiegraad alvast hoog, maar nieuwe varianten blijven sommigen zorgen baren terwijl anderen oproepen tot kalmte. Zo is bijvoorbeeld nog onvoldoende data beschikbaar om uitspraken te doen over omikron, hoewel sommige experts wel al aan de alarmbel trekken.

Evolutie in 2022 onzeker

Nu Oostenrijk het vaccin verplicht heeft en de eerste dominosteen gevallen is, lijkt een algemene vaccinatieplicht tevens ook dichterbij te komen in Europa. In België lijkt de politiek er over het algemeen nog niet warm voor te lopen, behalve dan voor specifieke groepen zoals mensen in de zorgsector. Het blijft afwachten hoe de pandemie zal evolueren in 2022.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

9 gedachten over “Meer overlijdens aan covid onder Biden dan onder Trump”

  1. Hoe meer men vaccineert , hoe erger het gaat worden. Luister een naar een echter expert met praktijkervaring zoals Geert vanden Bossche en Robert Malone. En ja, er zijn oplossingen…..

  2. 1}Vaccinatie helpt enkel bij een stabiel virus. Covid-19 is NIET STABIEL, het evolueert.
    2) Definitie van een vaccin is :
    a} een middel dat voorkomt dat ge het virus krijgt
    b) dat ge het niet kunt doorgeven
    Op a en b is het antwoord NEE het voldoet niet.

    Bijgevolg zijn de zg, ‘vaccins’ van Pfizer, Moderna, Astra Zenica en J&J geen vaccins.
    Is dit nu zo moeilijk te begrijpen ?
    Covid is te genezen met bestaande geneesmiddelen en vitaminen. Maar men past dit niet toe.
    Leugens worden hier op grote schaal verspreid door onze regering en media dank zij het geldgewin van de PHARMA industrie.

Plaats een reactie

Delen