Betogers tegen verplichte vaccinatie in de zorg (Photonews)

Betogers tegen verplichte vaccinatie in de zorg (Photonews)

Uncategorized

Mensenrechteninstituut: “Algemene vaccinatieplicht en CST niet in strijd met mensenrechten”

Belga Press Agency

Een verplichte vaccinatie en het gebruik van het Covid Safe Ticket hoeven niet in strijd te zijn met de mensenrechten, mits aan enkele voorwaarden is voldaan. Dat zegt het Federaal Instituut voor de bescherming en de bevordering van de Rechten van de Mens (FIRM) in een nieuw advies dat De Morgen en De Standaard konden inkijken.

FIRM stuurt een niet-bindend advies naar regering en parlement over de verenigbaarheid van een algemene vaccinatieplicht, de vaccinatieplicht voor de zorgsector en het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) met de mensenrechten.

Het Mensenrechteninstituut ziet geen graten in het verplicht maken van het coronavaccin voor de algemene bevolking. Het instituut verwijst daarvoor naar rechtspraak van het ­Europees Hof voor de Rechten van de Mens. “Het lopen van een ­miniem risico voor de gezondheid via vaccinatie kan volgens het Hof beschouwd worden als een daad van solidariteit die verplicht kan worden gesteld om de gezondheid van anderen te beschermen.”

“De overheid zou redelijker­wijze kunnen beslissen dat een ­algemene wettelijke vaccinatie­verplichting noodzakelijk is om de volksgezondheid te beschermen, zeker nu een op vrijwilligheid gebaseerde vaccinatiecampagne niet lijkt te volstaan om groepsimmuniteit te bereiken tegen een ontegensprekelijk ernstige ziekte”, concludeert het FIRM.

Sancties voor wie weigert zich te laten vaccineren, moeten voor het mensenrechteninstituut wel proportioneel zijn. Vaccinatie ‘manu militari’ afdwingen, zou moeilijk aanvaardbaar zijn, klinkt het ook. Een gevangenisstraf is volgens FIRM niet aangewezen, boetes wel. Ook zijn uitzonderingen nodig voor wie om medische redenen geen vaccin kan krijgen.

Een verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel kan voor het instituut door de beugel, maar ontslag moet wel het laatste redmiddel zijn om het af te dwingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

26 gedachten over “Mensenrechteninstituut: “Algemene vaccinatieplicht en CST niet in strijd met mensenrechten””

  1. Firm kan moeilijk onafhankelijk worden genoemd, tevens zit er een hiaat in hun oordeel. “om de gezondheid van anderen te beschermen”, laat het nu net dit zijn dat het vaccin niet doet, het beschermt enkel jezelf voor ernstiger complicaties…

  2. CST akkoord maar moet de eerste de beste kelner in een MC Donald mij kontroleren of ik een medische procedure heb ondergaan.? Heb er al tegengekomen die zich ineens God de vader vonden toen mijn papieren cst niet kon gecheckt worden , bleek het aan de apparatuur te liggen

  3. “Het lopen van een ­miniem risico voor de gezondheid via vaccinatie kan volgens het Hof beschouwd worden als een daad van solidariteit die verplicht kan worden gesteld om de gezondheid van anderen te beschermen.” Allez vooruit, verplichte solidariteit, waar hebben we dat nog eens gehoord, DDR, CCCP ? Follow the money stupid !

  4. Een instelling die bevolkt wordt door de politiek aangeduide leden, geeft aan dezelfde politiek een op maat geschreven advies om de verplichte vaccinatie te kunnen doorvoeren. Tja…

  5. Wordt dit linkse instituut ook aangestuurd door Big Pharma en/of Bill Gates ? Volgens de website van FIRM is Eva Brems (ex-kamerlid voor Groen) vice-voorzitter van deze pro-verplichte-mRNA-experimenten club.

  6. Ach, die rotzakken huilen mee met de wolven in het bos. Het zal niks uithalen, het komt er bij mij niet in, NOOIT!. Als iemand zich verantwoordelijk stelt voor alle inkomstenverlies en medische zorgen en kosten ivm bijwerkingen, dan wil ik er over nadenken. Maar het zal de verantwoordelijken dan een heleboel schadevergoedingen kosten.

  7. Hola. Het gaat hier over de verplichte vaccinatie met de vier door de EU goedgekeurde “vaccins”. Al wie zich met een ander vaccin heeft laten vaccineren krijgt geen “pas naar de vrijheid”. Het zal Pfizer of Moderna zijn of vrijheidsbeperkingen.

  8. Belastingen betalen en dat geld verspillen aan het onderhouden van terroristen, dat is zeker ook niet in strijd met de mensenrechten ? De pot op met vaccinatieplicht en CST !

  9. ’t broerken van zuster Ursula Von der Leyden zetelt in de ondernemingsraad van Pfizer… Dat had Trump eens moeten flikken met een broer of zus om zo nóg meer gentherapie vaccinatie te kunnen slijten. Alhoewel de giller van de week werd geleverd door Vooruit Myriam Kitir en Vooruit partijgenote van EU-parlement. Die willen dat de farma vaccin rechthebben hun SARS-COV-2 / Covid-19 vaccin patent opgeven. Zo kunnen anderen dat oa goedkoop op de Afrikaanse en andere Derde Wereld landen brengen.

Plaats een reactie

Delen