Elon Musk & Elizabeth Warren (Shutterstock)

Elon Musk & Elizabeth Warren (Shutterstock)

Uncategorized

Musk noemt linkse Elizabeth Warren “senator Karen”

Pieter Van Berkel

Tesla-baas Elon Musk heeft een Twitter-oorlog met de linkse senator Elizabeth Warren uitgevochten. Volgens Warren is Musk een profiteur die geen belastingen betaalt. Volgens Musk, die Warren “senator Karen” noemde, betaalt hij dit jaar het meeste belastingen in de Amerikaanse geschiedenis.

Nadat Musk werd uitgeroepen tot ‘Persoon van het Jaar’ door het tijdschrift Time, tweette de linkse Democratische senator Elizabeth Warren dat de ondernemer niet genoeg belastingen betaalde. “Laten we de belastingwet veranderen, zodat de persoon van het jaar belasting gaat betalen en stopt met iedereen af te persen”, aldus Warren.

Daarop deelde Musk een artikel waarin Warren een oplichter genoemd wordt, omdat de voormalige presidentskandidate herhaaldelijk verklaard heeft dat ze indiaanse voorouders had. Na een DNA-test bleek dat indiaanse aandeel in haar genen eerder miniem. Tijdens de presidentsverkiezingen van 2016 noemde voormalig president Donald Trump haar grappend ‘Pocahontas’.

Vervolgens noemde Musk Warren een ‘Karen’, een verzuurde blanke vrouw van middelbare leeftijd. “Je doet me denken aan toen ik klein was en de boze moeder van m’n vriend tegen iedereen schreeuwde zonder reden. Haal de manager er alstublieft niet bij, senator Karen.”

“Als je twee seconden je ogen zou openen, zou je beseffen dat ik dit jaar meer belasting zal betalen dan elke Amerikaan in de geschiedenis”, voegde Musk daar later aan toe. “Geef het niet allemaal in een keer uit … oh wacht dat heb je al gedaan.”

11 miljard

Musk liet weten dat hij dit jaar 11 miljard dollar (circa 9,8 miljard euro) aan belasting zal betalen. Het zou gaan om een van de hoogste betalingen die ooit aan de Amerikaanse belastingdienst gedaan is.

Het bedrag komt in de buurt van het bedrag dat Musk volgens berekeningen van het Amerikaanse persbureau Bloomberg schuldig zou zijn als hij al zijn aandelenopties die volgend jaar verlopen zou verzilveren. Musk heeft de laatste paar weken voor zowat 14 miljard dollar aan Tesla-aandelen verkocht, waarmee hij de hoge aanslag zou kunnen betalen.

Musk is de rijkste persoon ter wereld, met een vermogen van 251 miljard dollar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Musk noemt linkse Elizabeth Warren “senator Karen””

Plaats een reactie

Delen