Senaat. Foto Photonews

Senaat. Foto Photonews

Uncategorized

N-VA verzet zich tegen nieuwe borstbeelden van koningspaar in Senaat

Wijnand Meeus

N-VA kant zich tegen de beslissing om twee nieuwe borstbeelden te kopen van het koningspaar. Deze zouden geplaatst worden in de Senaat en dragen een kostprijs van 80.000 euro.

Traditiegetrouw bezit de Senaat de borstbeelden van elk vorstenpaar en de Kamer hun portret. De meeste bustes bevinden zich in het groene salon van de Senaat. Het Bureau van de Senaat zette maandag het licht op groen om twee borstbeelden te laten maken van het huidige koningspaar. N-VA verzet zich resoluut tegen de beslissing. “Is het in deze coronatijden, waarin heel wat mensen technisch werkloos zijn en veel sectoren in crisis zitten, wel opportuun om zo’n aankoop te doen”, klinkt het bij N-VA-senator Karl Vanlouwe. “Is dat het signaal dat de Senaat op dit moment moet geven?

We hebben gevraagd om de aankoop op zijn minst te verdagen”, gaat Vanlouwe verder. “Bovendien kan je de vraag stellen of de Senaat, die hervormd is tot een ontmoetingsplaats voor de gemeenschappen, nog wel moet investeren in symbolen van het ancien régime.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “N-VA verzet zich tegen nieuwe borstbeelden van koningspaar in Senaat”

Plaats een reactie

Delen