Sander Loones (N-VA): “De begroting van Alexander De Croo is een totale ramp”

De begroting van De Croo is een totale ramp, vindt N-VA-Kamerlid Sander Loones. Eigen redactie

Uncategorized

Nederland gaat nieuwe kerncentrales bouwen

Simon Segers

De Nederlandse regering gaat twee nieuwe kerncentrales bouwen, dat staat in het coalitieakkoord van VVD, D66, CDA en CU. De beslissing moet helpen om de klimaatdoelstellingen te halen en moet Nederland minder afhankelijk maken van buitenlandse gas.

Premier Mark Rutte stelde het nieuwe coalitieakkoord voor tijdens een persconferentie. De nieuwe regering wil deze legislatuur niet alleen starten met de bouw van nieuwe centrales, maar zal ook de bestaande kerncentrale van Borssele langer openhouden. De regering zal ook financiële steun verlenen aan energiebedrijven die een bouwproject voorstellen.

Egbert Lachaert

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert uitte in februari zijn tevredenheid over de herverkiezing van Rutte. “Nederland is in goede handen met een vooruitziend liberaal aan het roer”, aldus Lachaert. De beslissing om nu nieuwe kerncentrales te bouwen, gaat echter geheel in tegen de koers van de Vlaamse liberalen, aangezien zij pleiten voor een kernuitstap. Dit is ook Antwerps schepen Els van Doesburg niet ontgaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Nederland gaat nieuwe kerncentrales bouwen”

  1. Nederland geeft het goede voorbeeld. Van Groene droombeelden kun je zelfs geen eitje bakken. De Belgische regimepers verkondigt unisono dat nieuwe kerncentrales absoluut uitgesloten zijn wegens meerdere redenen. Het blijkt larie te zijn. Ook in Frankrijk denken ze aan nieuwe kerncentrales. Het is een goedkope en betrouwbare manier van energieopwekking, zonder productie van kooldioxide.

  2. die geven al die ervaring en handel niet zomaar uit handen, Urenco of hoe noemde het ook alweer is een begrip in die wereld. De belgische groenen hopen op opbrengsten van de emissiehandel. Maar binnenkort gaat al het geld weer naar de Hollanders, zoals bij de internethandel. Een leven zonder internetbestellingen is goed doenbaar, een leven zonder elektriciteit veel moeilijker.

Plaats een reactie

Delen