Alexander Schallenberg. Foto Shutterstock.

Alexander Schallenberg. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Oostenrijk wil vaccinatieplicht vanaf 14 jaar

Ruben Notteboom

Oostenrijk is het eerste land die de vaccinatieplicht zal invoeren. Die vaccinatieplicht wil de overheid laten gelden voor iedereen ouder dan 14 jaar. Enkel zwangere vrouwen of mensen met gezondheidsredenen om zich niet te vaccineren, ontkomen aan de verplichting.

Het lijkt erop dat er voldoende steun is in het parlement om een algemene vaccinatieplicht in te voeren voor de Oostenrijkse bevolking ouder dan 14 jaar. Wie de inenting weigert, riskeert een boete tot 3.600 euro.

Zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsredenen ontkomen aan verplichting

Enkel mensen die van de arts een attest kunnen bekomen dat ze niet mogen gevaccineerd worden, worden uitgesloten van de verplichting. Het betreft dan zwangere vrouwen of mensen met gezondheidsproblemen. Zwangere vrouwen worden wel aangeraden toch het vaccin te nemen.

De vaccinatieplicht werd in november al aangekondigd, maar dat ook minderjarigen vanaf 14 zullen moeten vaccineren, is nieuw. De vaccinatiegraad in Oostenrijk is een stuk lager dan in Vlaanderen. 65 procent van de Oostenrijkers is volledig gevaccineerd.

“Ongevaccineerden de schuld van de vijfde lockdown”

Kanselier Alexander Schallenberg beschuldigde de ongevaccineerden van de vijfde lockdown. Hij zegt dat zij “een aanval op het zorgstelsel” plegen. “Ondanks maanden van overreding zijn we er niet in geslaagd genoeg mensen zich te laten vaccineren”, zo voegt hij toe. “Lange tijd was er in het land een consensus dat een vaccinatieplicht niet nodig is, maar we moeten de realiteit onder ogen komen”, zo duidt hij het invoeren op een vaccinatieplicht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

5 gedachten over “Oostenrijk wil vaccinatieplicht vanaf 14 jaar”

  1. verplichte vaccinatie ? werkt ze nog , ja maar ! nu gaan ze versneld boosteren na 3 maanden in plaats van de 6 maanden die als normaal geld ? eigenlijk weet men het niet meer want men werkt nu aan een aangepast vaccin ? dus waarom die verplichting dan wanneer men nu in het duister tast in onwetendheid zit , waarom, en dan wil men ook nog eens gezonde kinderen onderwerpen aan het vaccin een vaccin dat nog steeds in onderzoek is waar wij nog steeds de proefkonijnen van zijn , hun uitleg is om de besmetting tegen te gaan maar het blijkt dat zelfs gevaccineerden superverspreiders zijn en dat zijn per toeval ouder mensen de meeste gevaccineerde mensen maar in hun belang moeten de kinderen gezonde kinderen zich binnenkort laten vaccineren , kan u nog volgen of klopt er iets niet in hun redenering , men ging de mensen beter inlichten maar ondertussen zijn ongevaccineerden de paria’s van de maatschappij geworden en worden letterlijk vervolgt en uitgesloten zelfs nadat men met schaamte moest vaststellen dat de covid safe pas helemaal niet zo safe bleek te zijn als het verkondigt werd , het is net door de pas dat we in de situatie zitten van vandaag maar de regering predikt voortschrijdend inzicht maar neemt toch geen woord terug en houd vast aan het discrimineren van niet gevaccineerden die zelfs met ontslag bedreigd worden !

  2. Ik kan niet begrijpen dat deze politiekers ongestraft kunnen doorgaan met het verspreiden van leugens en het polariseren van de mensen Dit kan mijn inziens niet lang meer ongestraft doorgaan.

Plaats een reactie

Delen