Independent member of Vlaams Belang chamber group, Dries Van Langenhove pictured during a plenary session of the Chamber at the Federal Parliament in Brussels, Thursday 21 October 2021. BELGA PHOTO HADRIEN DURE

Uncategorized

PayPal annuleert abonnementen Kies Dries: “Eigen media dé sleutel om ons volk en land te redden”

Wannes Neukermans

De online betalingsdienst PayPal heeft de samenwerking met het mediakanaal van Schild & Vrienden-oprichter en onafhankelijk Kamerlid Dries Van Langenhove opgezegd. Daardoor zouden de helft van zijn abonnementsinkomsten niet meer binnenkomen. Dat staat te lezen op de Facebookpagina van Van Langenhove. PayPal zou de samenwerking eenzijdig hebben stopgezet omdat de video’s van het Kamerlid “haat en discriminatie zouden bevorderen.” Het is overigens niet de eerste keer dat een financiële dienst de samenwerking met het platform Kies Dries heeft stopgezet.

In maart 2020 lanceerde Dries Van Langenhove zijn eerste podcast. Een jaar en heel wat voorbereiding later vormde hij dit om tot een mediakanaal met een volledig team dat wekelijks verschillende uitzendingen verzorgt via sociale media. Die uitzendingen worden naar eigen zeggen gemiddeld 81.000 keer bekeken en de uitgaven zou Van Langenhove volledig zelf dekken door onder meer de inkomsten van abonnementen.

Overschakelen naar eigen middelen

Maar die inkomsten stromen steeds moeilijker binnen. “Wanneer je klant wordt met zo’n financiële dienst moet je akkoord gaan met een hele hoop regeltjes en algemene voorwaarden. Maar het zijn uiteraard die platformen zelf die die regels interpreteren, als kleine garnaal heb je daar geen inspraak in. Het zijn dus de linkse multinationals die mij ervan beschuldigen haat en discriminatie te bevorderen”, reageert Van Langenhove. “Het is een zoveelste poging om ons financieel klein te krijgen.” In het verleden werd de Schild & Vrienden-kopman reeds buitengezet door BNP Paribas Fortis, Mollie (Nederlandse betaaldienst, red.), Shopify,
GoFundMe en vele andere betaalplatformen. “Deze constante tegenwerking maakt het ons financieel heel moeilijk, maar tegelijkertijd heeft het er ook voor gezorgd dat we antifragiel geworden zijn. We hebben nu een eigen oplossing ontwikkeld om zélf onze abonnementen te innen, met zo min mogelijk tussenkomst van een derde speler die ons kan saboteren. Het is nu alle hens aan dek om onze abonnees te doen overschakelen.”

Hoewel er nog steeds een zwaar proces boven zijn hoofd hangt na de Pano-reportage, blijft de nationalistische activist strijdvaardig. “De linkse mainstream media zijn de allergrootste bedreiging. Eigen media maken is dé sleutel om ons volk en land nog te redden. Dat kost natuurlijk geld, en daarvoor zijn deze abonnementen en giften cruciaal. Als linkse, globalistische bedrijven zoals PayPal denken dat ze mij klein kunnen krijgen zijn ze er aan voor de moeite, want ik ga door, al moet ik in de toekomst postduiven of usb-sticks gebruiken om onze abonnees te kunnen bereiken.” Gevraagd naar het aantal abonnees van zijn jonge mediakanaal antwoordt Van
Langenhove: “nog lang niet genoeg om de volledige kost van het mediakanaal te dekken, maar het aantal stijgt iedere week, en dat is het belangrijkste. Dat geeft hoop.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

19 gedachten over “PayPal annuleert abonnementen Kies Dries: “Eigen media dé sleutel om ons volk en land te redden””

  1. Denk dat het dringend tijd wordt voor een media kanaal in Vlaanderen, zoals Fox in de VS! Die onafhankelijk media brengt, en kritisch is naar de overheid. De mainstream media nu is niet meer objectief. Dat heeft de coronacrisis nu wel bewezen.

  2. Een financiële entiteit alsPayPal moet zich bezighouden met financies en niet met politiek.
    Als ze morgen all transacties van criminelen en sjoemelende politici zouden schrappen blijft de helft van de banken niet meer overeind!
    Dries gaat tot de limiet en is tot op heden nog niet veroordeeld… dus…
    Een moedige jongeman!!!

  3. Ik zie die onlinediensten waaronder paypal nog verdwijnen.En wat Dries zegt over regeltjes/ regelgeving daar onze globlalistische antimedia wel heel goed in.Hoe moeilijker zij doen, hoe moeilijk wij ook gaan doen.Debatten met extreemlinks zijn quasi onmogelijk.Doe zo verder Dries! Ik kies Dries!

  4. Eerst en vooral grote kuis houden in de VRT en een meer neutrale koers eisen zodat elke mening evenwichtig aan bod kan komen. En indien mogelijk ook beginnen met een eigen rechts mediakanaal zodat de rechtse stem ook kan gehoord worden. Als het in Nederland lukt met ON!. Waarom dan niet in Vlaanderen?

Plaats een reactie

Delen