Covid Safe Ticket (Belga)

Covid Safe Ticket (Belga)

Uncategorized

Politie mag coronapas niet controleren

Belga Press Agency

De politie mag geen Covid Safe Ticket meer scannen op restaurant of elders. Dat staat in een omzendbrief voor politiediensten en parketten van het College van procureurs-Generaal, schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. In Brussel moeten zo wellicht tientallen pv’s de vuilnisbak in.

Eén en ander is het gevolg van het feit dat in het Koninklijk Besluit over de coronamaatregelen van 14 juli de politie niet weerhouden is als ‘scancontroleur’. Het scannen van een CST-ticket is enkel een taak van uitbaters van onder meer horecazaken, culturele huizen, musea, en ook van gezondheidsinspecteurs, maar die laatsten zijn niet met veel. Daarom was gezegd dat ook agenten zouden bijspringen. Maar dat mag dus niet.

“We kunnen dus niet langer vaststellen of een restaurantbezoeker een verlopen of vervalst Covid Safe Ticket heeft”, zeggen Brusselse politiebronnen aan Het Nieuwsblad. “Er waren al heel wat pv’s opgesteld na een scancontrole waarbij het CST van mensen rood oplichtte, bijvoorbeeld na een positieve test. Tientallen pv’s kunnen zo de vuilnisbak in, alleen al in deze zone.”

Procureur Ine Van Wymersch van het parket Halle-Vilvoorde spreekt tegen dat hiermee alle CST-controles stante pede wegvallen: “Het klopt dat agenten niet opgenomen zijn in het lijstje van ‘scancontroleurs’. Maar politiemensen mogen wel nog steeds restaurants of andere zaken binnenstappen en toekijken of de uitbater wel de scans doet bij het cliënteel. Ze kunnen ook aan het cliënteel vragen of ze wel een CST bij zich hebben dat overeenstemt met de naam op hun identiteitskaart.”

Viroloog Marc Van Ranst uit zijn ­bezorgdheid aan Het Nieuwsblad. “Met het grootste respect voor de rechterlijke macht, maar dit is een uitholling van een systeem dat al niet waterdicht was.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

14 gedachten over “Politie mag coronapas niet controleren”

  1. Zet de politie gewoon in dat scancontroleur-lijstje en opgelost. Te simpel? Coronamaatregelen zijn toch ook rechtsgeldig na 2 dagen? Alternatief: sta niet toe dat een rechter alleen zulke wereldvreemde onzin mag beslissen.

  2. Intussen tonen de cijfers van de laatste Sciensano weekrapporten (19 & 26 nov 2021) dat de incidentie aan besmettingen bij gevaccineerden en niet-gevaccineerden nagenoeg gelijk lopen, en in sommige leeftijdsgroepen de gevaccineerden zelfs in de meerdeheod zijn. (niet enkel in absolute cijfers maar zélfs op gelijke noemers)
    Het oorspronkelijke doél en nut van het CST is daarmee kompleet van tafel geveegd.
    Het kompleet negeren van deze “nieuwe” wetenschap, en het blinde verderzetten (en zelfs verder uitbreiden) van de bewezen nutteloze (en zelfs contraproductieve) maatregel voedt enkel maar de reeds zeer gefundeerde bezorgdheid bij de niet gevaccineerden, dat hier een heel ándere totalitaire agenda wordt uitgerold, en dat volksgezondheid enkel maar dient als dekmantel.

  3. Wij gaan ons ook niet laten controleren door de een cafébaas of restauranthouder. Sorry horeca, maar jullie moeten maar op tafel kloppen en collectief weigeren deze controles te doen. Wij zijn al met een hele groep die weigert zijn CST en identiteitskaart te tonen aan burgers. Wij bouwen onze eigen feestjes met familie en vrienden in een grote halfopen kapschuur/tuinhuis met verwarming erin. De pot op met het CST. Bewijs is nogmaals geleverd dat dit CST mee aan de basis ligt van massa’s nieuwe besmettingen. Het gebrek aan tegengeluid is juist wat mij het vertrouwen in de overheid doet verliezen.

  4. Terecht, want we moeten toch, alleszins voorlopig toch, onze coronopas nog niet tonen om ons gevoeg te komen doen in ons eigen knus kleinste kamertje. Zover heeft de Viv-Aldi dictatuur het nog niet durven drijven door het Repressieapparaat ter zake in te zetten.

  5. Enkel uw dokter mag informeren naar uw gezondheidstoestand, mits hij een Riziv nummer heeft.
    Al de rest is onwettelijk, en schaadt uw burger- en grondrechten.
    Doe hier niet aan mee.

Plaats een reactie

Delen