Van Ranst ridiculiseert hoorzittingen rond vaccinatieplicht: "We hebben in ons WhatsApp-groepje goed gelachen toen de namenlijst bekend werd"

Viroloog Marc Van Ranst. Photo News

Uncategorized

Premier De Croo en minister Vandenbroucke geen voorstander van versoepelingen voor feestdagen

Anton Schelfaut

Op 22 december buigt het Overlegcomité zich opnieuw over de coronamaatregelen. Hoewel de roep om versoepelingen steeds luider klinkt, zijn premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet geneigd om daar gehoor aan te geven.

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) verklaarde afgelopen donderdag dat hij ervoor zal pleiten om de maatregelen in de cultuur- en evenementensector weer op te heffen. Horeca Vlaanderen wil het sluitingsuur van 23 uur tijdens de feestdagen dan weer verlaten. Daarin wordt de sectororganisatie gesteund door Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. “Als thuis vieren mag, zou het bizar zijn in een professionele omgeving alles dicht te doen om 23 uur”, schreef hij op Twitter.

(Lees verder onder de tweet.)

Stabiliteit

Maar als het van premier De Croo afhangt, zitten er geen versoepelingen aan te komen. “We komen uit een periode waarin we stap na stap moesten verstrengen”, verklaarde hij op de persconferentie over de steunmaatregelen. “Het was niet altijd eenvoudig om te volgen welke maatregelen nu gelden. We hebben nu een set aan maatregelen die evenwichtig zijn en impact hebben. Ik zou willen pleiten voor stabiliteit de komende weken.”

“We zullen in de week van 20 december de maatregelen evalueren”, vervolgde hij bij VTM Nieuws. “Maar mijn eerste prioriteit is ervoor zorgen dat de situatie in de zorg onder controle blijft. Ik zou echt willen vragen om niet onmiddellijk weer de discussie rond versoepelingen te voeren. De maatregelen zijn nog maar één week geleden ingevoerd.”

Zware agenda

In de Kamercommissie Gezondheid klonk eenzelfde geluid bij minister Vandenbroucke. Hij verklaarde dat het Overlegcomité de epidemiologische situatie en de opmars van de omikronvariant zal bespreken. Ook de coronabarometer en een vaccinatieverplichting liggen op tafel. “Dat wordt dus een zware agenda, we zullen niet veel tijd hebben om versoepelingen te bespreken”, zei hij.

Hoe dan ook pleit Vandenbroucke voor de invoer van een beheersstrategie. “De cascade van beslissingen leidt meer tot verwarring dan iets anders. De maatregelen van de voorbije maand hebben impact, maar men vraagt meer voorspelbaarheid.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

13 gedachten over “Premier De Croo en minister Vandenbroucke geen voorstander van versoepelingen voor feestdagen”

  1. 🤣🤣🤣Uw spuit, uw vrijheid, allemaal dik tegen elle kl***n ja. Zolang deze dictators niet afgezet worden veranderd er juist niks. De mensen hebben geen ballen meer aan hun lijf. Zolang de bevolking niet massaal al deze opgelegde regeltjes naast zich neer gaat leggen blijven die kl**tza**en ons terroriseren. Ze moesten voor een vuurpeleton gebracht worden ja, en nee, dat is geen bedreiging, maar mijn gedachtengang, voilà sè.

  2. De Trotskist VDB wil geen versoepelingen, dat is normaal hij is voorstander van een politieke dictatuur en dit sinds zijn studentijd, hij is niet veranderd juist het tegenovergestelde heeft plaats gevonden; De Croo danst naar de pijpen van rood en groen want hij houdt vast aan zijn postje zoals al de liberalen in de Vivaldi reging. Maar waar deze twee heerschappen na bijna 2 jaar niets aan gedaan hebben is aan hervormingen in het ziekenhuis beleid. Ze geven allle voorang aan COVID patienten terwijl andere zware zieken in de kou blijven staan. Als men weet dat het grote deel van COVID patienten in IC niet gevacineerd zijn dan noem ik dat een kaakslag aan al de andere zieken die hun verzorging of operaties op de lange baan worden geschoven. Heren politici ik zou beschaamd zijn in jullie plaats en alle eer aan mezelf houden en opstappen.

  3. Echt leven mag niet meer volgens deze tyrannen . Alleen bang en lang op de dood wachten . Het word tijd dat we massaal deze tyrannen naar Mars sturen . Daar mogen ze naar eigen inzichten onder mekaar zichzelf doodvervelen .

  4. Roger Jong, controleer uw informatiebronnen. Je raaskalt. De ergste en meeste IC gevallen zijn de NIET GEVACCINEERDEN. Waar haal jij die onzin vandaan? Stop met uw geweeklaag en help nu eindelijk eens de gemeenschap om daaraan uit te geraken. Je houding is zinloos en op het randje van crimineel

  5. Je moet de ongevaccineerden hier niet van beschuldigen. De meesten die in het ziekenhuis liggen zijn gevaccineerden maar ze mogen de juiste cijfers niet weergeven. Als de mensen dat nog niet doorhebben zijn het een stel domme idioten.

  6. Tip aan allen: geef die clowns in Brussel 0,0 aandacht. Dan verdwijnen ze vanzelf.
    Heel dat C-verhaal stopt van zodra je er niet meer aan meedoet. Dat verhaal heeft niets van doen met gezondheid, maar alles met macht en controle.

Plaats een reactie

Delen