Gwendolyn Rutten (Photonews)

Gwendolyn Rutten (Photonews)

Uncategorized

Rutten vol lof over kernuitstap: “Bravo premier en sterk werk Tinne Van der Straeten”

Pieter Van Berkel

Voormalig Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten juicht het energieakkoord van de federale regering toe. “Bravo premier en sterk werk Tinne Van de Straeten”, klinkt het op Twitter.

De federale regering herbevestigde donderdag het voornemen om voor een volledige kernuitstap te gaan, het zogenaamde plan A. Wel wordt de deur voor een levensduurverlenging van de twee jongste centrales nog altijd op een kier gelaten, indien de gascentrale in Vilvoorde niet vergund wordt of als er ook na vergunning van de centrales van Seraing, Manage en Tessenderlo nog problemen met de bevoorradingszekerheid zijn.

Ook besloot de regering bij wijze van compromis de komende vier jaar 25 miljoen euro te investeren in onderzoek naar kleinere, modulaire kernreactoren.

Voormalig Open Vld-voorzitter Rutten reageert op Twitter verheugd op het nieuws. “Bouwen aan de toekomst door innovatie en nieuwe technologie. Stap voor stap, onderbouwd en zeker”, aldus Rutten.

Ze steekt ook de loftrompet over de liberale – en haar eigen – rol in het realiseren van de kernuitstap. “Guy Verhofstadt maakte de wet. Ik hield ze overeind. Vandaag realiseert Alexander De Croo de uitstap uit de oude kern”, aldus Rutten. “Bravo premier en sterk werk Tinne Van der Straeten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

35 gedachten over “Rutten vol lof over kernuitstap: “Bravo premier en sterk werk Tinne Van der Straeten””

  1. ik dacht dat het de premier van Nederland was die felicitaties uitbracht,wat ik zou begrepen hebben,nl hij bouwt 2 nieuwe centrales en Vlaanderen wordt hun grootste klant,maar bij verder lezen besefte ik dat het die andere blauwe trut rutte was,ik was te voorbarig en had slecht gelezen,de ene trut is de andere rut niet.(doordenkertje)

  2. Ge moet het maar kunnen, tijdens de verkiezingen als partij voor kernenergie pleitten en 2 jaar later een kernuitstap toejuichen. Rutten die kan dus twee tegengestelde meningen tegelijkertijd hebben blijkbaar.
    Lamentabel, hoe kan men energieafhankelijkheid, extra vervuiling en een hogere kost toejuichen. Wie stemt nog voor zo’n huichelaars, bedriegers en dieven met totalitaristische trekjes?

  3. Nogmaals staat Open VLD hier aan de verkeerde kant van de geschiedenis. Terwijl op COP26 werd afgesproken geen subsidies meer te geven aan fossiele energie gaan zij day nog volop doen, en terwijl buurlanden op advies van IPCC terug volop inzetten op CO2 arme kernenergie gaan wij onze toekenning hiervan weggooien en inzetten op CO2 en NOx brakende gascentrales.

  4. Hiermee ketent ze O-VLD onherroepelijk vast aan de groene fanatici. Ze beseft wellicht dat anders het liedje van haar partij na 2024 ook nationaal zal uitgezongen zijn.

    De kern van al het kwaad dat ons nu overkomt zal in elk geval gezocht worden bij Lachebekje.

  5. We gaan via die gascentrales extra CO2 uitstoten, we worden afhankelijk van het buitenland en als Poetin de kraan dichtdraait gaat hier het licht uit. Bravo premier en sterk werk Tinne Van der Straeten!

  6. Wat een dom achterlijk wicht is die Rutten. In 2024 zal die bleke blauwe lach wel van haar gezicht verdwijnen en zal ze misschien op een hometrainer met dynamo moeten trappen om haar licht nog te kunnen laten branden. Met die groene bende en Open VLD gaan we terug naar de vorige eeuw.

  7. Moeders mooiste van Aarschot zal ze de lampen wel uitdoen aldaar. Als beroepsleugenaar van opleiding zal ze wel zorgen dat haar schaapjes op het droge zijn , Owee de mensen van Aarschot, deze zullen de opcentiemen maar in de mot moeten houden.

  8. Tuurlijk is die blij. Plan Rutten (en ook Verhofstadt, Von Croo de Braekel, Somers, enfin de hele top van de appelblauwzeeGROENE Loge) :
    Hoe zwakker het land, hoe makkelijker de bende van El Kaouakibi hier de boel kan overnemen.
    Allemaal pionnen en spionnen van Soros, wiens miljarden van Saoedi-Arabië komen. Maakt hun niks uit dat de salafisten hier de sharia installeren, dan zijn Gwendolyn, Guy, Alexander en Bartje Gelijke Kansen, met zakken vol geld toch schampavie richting hun geliefde Democratische Amerika.

  9. Hoe voorspelbaar, als je niet meer relevant en dus niet interessant meer bent reageer je dus zo. Bekijk het als jan modaal aan de toog waar niemand naar luistert, als hij zegt dat Messi een goede voetballer is kijkt niemand op, maar wanneer hij het tegenovergestelde beweert onstaat er een ( weliswaar overbodige ) discussie en krijgt deze niemand aandacht. Gelukkig zorgt deze al lang afgeserveerde lichtgewicht politica op deze manier voor meer stemmen voor beide partijen die de verkiezingen in 2024 gaan winnen=-)

  10. Zo zie je maar al van 2007 dat Verhofstadt de landverrader met zijn VLD er toen al een puinhoop van gemaakt had .Hij verkocht alles waar het landje nog iets aan had .Overheidsgebouwen verkopen en daarna terug gaan huren .Welke debiel verkoopt eigendom dat betaaldt is voor terug te gaan huren .Hetzelfde met de stroomvoorziening .Dit landje gaat regelrecht de ondergang in en is niet meer bekwaam om op eigen benen te staan .Dan zou Rutten nog lof brengen brengen over haar blunderpartij .Om u dood te schamen .Ze zijn geen stem meer waard samen met de Groenen wegstemmen .Dit zijn geen partijen voor het volk dit zijn bedreigingen voor het gewone volk

  11. Heeft Rutten eigenlijk wel de juiste partijkaart?Om maar een paar dingen te noemen:naief,geitenwollensok,wereldverbeteraar met dogma’s ,altijd overtuigd van het eigen grote gelijk….
    Volgens mij kan Almaci hier een deftig puntje aan zuigen….

  12. Hoeveel idioten bevolken nu eigenlijk de open vld?Egbert Lachaert,De Croo,Van Quickenborne,Bart Somers,Lydia Peeters,Sven Gatz,niet te vergeten diegene die ze zelf buiten gesmeten hebben zoals Turtelboom en nu deze ambras maker Gwendolyne Rutten die het nog altijd verstandig vind om op de Vlaming zijn hoofd te kakken en Verhofstadt die is buiten categorie die durft samen met De Croo de russen te bedreigen.Die SPOREN toch niet meer?

  13. ’t Is te hopen dat die ‘felicitaties’ door veel VLD-kiezers opgemerkt worden, dan gaat de kiesdrempel nog sneller binnen bereik komen.
    Geen enkele VLD’er die ik ken staat achter de kernuitstap.

  14. Wat een valse tik, jaren kernenergie promoten, weten dat 87% van de Vlamingen voor kernenergie is en dan het stilleggen van kernenergie toejuichen. Hoe verraderlijk kun je zijn? Kan die ’s morgens nog recht in de spiegel kijken? Dit is blijkbaar de OVld van de jaren 20. Ik vraag me af wat de echte liberalen over deze windhaan denken.

  15. En waar bouwen die Nederlanders 2 nieuwe centrales? In uw hoofd? Volgens u zijn ze die centrales al aan het bouwen terwijl die kleine modulaire centrales nog ontwikkeld moeten worden. Maar misschien dat u al enkele jaren in een bepaald model van auto rijd dat in 2026 pas op de markt verschijnt.

Plaats een reactie

Delen