Truth Social is het toekomstige sociaal netwerk van Donald Trump (Shutterstock)

Truth Social is het toekomstige sociaal netwerk van Donald Trump (Shutterstock)

Cultuuroorlog

Sociaal netwerk van Donald Trump haalt miljard dollar binnen

Damien Segers

Het social media-bedrijf van voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft 1 miljard dollar opgehaald bij anonieme investeerders. Het zet zijn plannen door om naar de beurs te gaan via een fusie met een speciaal daartoe opgericht overnamebedrijf. Dat schrijft de Financial Times.

Het moederbedrijf, Trump Media and Technology Group (TMTG), zei zaterdag dat het 1 miljard dollar aan privé-investeringen had opgehaald in een openbare aandelenfinanciering voor het alternatief sociale media-bedrijf van de voormalige president.

In oktober kondigde Donald Trump de lancering aan van Truth Social. Dat is een alternatief social media-platform dat van plan is om via een zogeheten ‘special purpose acquisition company’ (SPAC) fusie in New York naar de beurs te gaan. SPAC’s zijn bedrijven die een beursnotering gebruiken om kapitaal op te halen. Met dat kapitaal kan men bestaande bedrijven overnemen of ermee fuseren. De opbrengsten van de beursgang worden aangehouden in een trust en later gebruikt voor een overname.

De stap komt nu Trump verbannen blijft van Twitter, Facebook en YouTube na de aanval op het Amerikaanse Capitool op 6 januari.Een miljard dollar stuurt een belangrijke boodschap aan Big Tech dat censuur en politieke discriminatie moeten stoppen. Naarmate onze balans uitbreidt, zal TMTG in een sterkere positie verkeren om terug te vechten tegen de tirannie van Big Tech“, aldus Trump.

De start-up, waarvan Trump voorzitter is, zal fuseren met het bedrijf Digital World Acquisition Corp. Deze SPAC haalde 293 miljoen dollar op toen het in september op de Nasdaq-beurs noteerde. Aandelen van Digital World stegen in afwachting van de media-onderneming van Trump tot boven hun noteringsprijs van 10 dollar. Ze bereikten een hoogtepunt van 94 dollar.

Geen politieke discriminatie meer

Het Truth Social-platform van TMTG heeft momenteel geen app of bedrijfsplan. Het beschrijft zichzelf echter als een platform dat gesprekken mogelijk maakt “zonder discriminatie op basis van politieke ideologie“.

De start-up kan echter rekenen op politieke tegenstand. Zo vroeg bijvoorbeeld de Amerikaanse senator Elizabeth Warren de toezichthouder van de verschillende effectenbeurzen, de Securities and Exchange Commission (SEC), vorige maand om de geplande fusie te onderzoeken op mogelijke schendingen van de effectenwetgeving rond openbaarmaking. De SEC weigerde commentaar te geven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

4 gedachten over “Sociaal netwerk van Donald Trump haalt miljard dollar binnen”

  1. de aanval op het Amerikaanse Capitool op 6 januari. ??? LOL, videobewijs genoeg dat capitool agenten zelf betogers binnen lieten. Of waren het toch verklede FBI agenten welke geweld gebruikten en vernielingen aanrichtten? En wat met de video van antifa leden die door capitool medewerkers geholpen werden om door een venster achteraan te ontsnappen? Allemaal opgezet spel van Nazi Pelosi en haar zwarthemden om president Trump te kunnen beschuldigen.

Plaats een reactie

Delen