Theo Francken (N-VA) hekelt groene dominantie: "Groen bokst zwaar boven zijn gewicht"

N-VA-Kamerlid Theo Francken. Photo News

Uncategorized

Theo Francken (N-VA) hekelt groene dominantie: “Groen bokst zwaar boven zijn gewicht”

Anton Schelfaut

N-VA-Kamerlid Theo Francken stelt in een bericht op Theo Tuurt de politieke dominantie van Groen aan de kaak. “Hoe kan een partijtje van amper 8 procent zo dominant zijn?”, vraagt hij zich af.

In de driemaandelijkse peiling van Het Laatste Nieuws haalt Groen 8,4 procent. Het is daarmee de kleinste partij van Vlaanderen. Ook in de populariteitspoll zijn weinig groene politici te bekennen. Vicepremier Petra De Sutter staat op plaats 16. Groen-Kamerfractieleider Wouter De Vriendt bekleedt de laatste plaats (30), voorafgegaan door minister van Energie Tinne Van der Straeten.

“Ondanks deze rampzalige scores domineert de groene agenda de Wetstraat: klimaat en energie zijn niet weg te denken uit de actualiteit”, hekelt Francken. “De Groenen domineren het debat over de sluiting van de kerncentrales en wringen de arm van de Vlamingen om. (…) Zelfs hun ergerlijke woke-agenda of naïeve migratie-agenda staan voorop. Of hoe moet je anders een EU-actieplan voor de afschaffing van Kerstmis of de opening van hotelopvang voor asielzoekers interpreteren? Keer op keer trekken ze aan het langste eind. Het enige dat ze verliezen zijn verkiezingen en peilingen.”

Groene dominantie

Verder tracht Francken een antwoord te formuleren op de vraag hoe een “partijtje van 8 procent” zo dominant kan zijn. Hij ziet daarvoor drie redenen. “Ten eerste hangen ze hun karretje aan grote broer Ecolo, dat in Brussel de grootste en ook in Wallonië een machtsfactor van belang is. Ten tweede domineren klimaat en energie momenteel de westerse wereldpolitiek, al is de Belgische focus opvallend. En dan kom ik bij mijn derde oorzaak, de dominantie van en sympathie voor het groen-linkse denken in de Belgische mediakamers. Als het niet over corona gaat, dan schrijven ze het liefst over de klimaatzaak.”

Tot slot wijst Francken erop dat Groen zwaar boven zijn gewicht bokst, waardoor veel mensen zich gegijzeld voelen. “De dogmatische beslissing om uit de goedkope en propere kernenergie te stappen, en over te stappen naar subsidieslurpende en CO2-brakende gascentrales, komt over als een hold-up op het gezond verstand en de portemonnee van de Vlamingen. En dit naast de beslissing om verplicht over te schakelen op elektrische wagens, en de torenhoge inflatie en prijsstijgingen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

15 gedachten over “Theo Francken (N-VA) hekelt groene dominantie: “Groen bokst zwaar boven zijn gewicht””

  1. Theo kan klagen wat hij wil. De Vlaming heeft de politieke kaarten zo geschud, dat deze dominantie mogelijk werd. Zijn voorzitter weigert iedere samenwerking met andere Vlaams Nationalisten. Theo zal nog lang mogen klagen.

  2. Ten vierde, de postjes pakkers en onbeschaamde leugenaars van Open VLD, de appelblauwzeeGROENE partij.
    Wie beloofde de kerncentrales open te houden als hij partijvoorzitter mocht worden en wie was als eerste om zijn kar te keren toen vriend Alexander van Parijs de garantie op mooi postje kreeg na zijn carrière(sic) als premier?
    Egbert, de anatoom pathoLOOG gespecialiseerd in dode lijken in de kast.
    En eigenlijk is die blauw groene concubine, ten EERSTE en zijn Ecolo, wereldpolitiek en regimepers maar ten 2e, 3de en 4e.

  3. FRANCKEN, FRANCKEN, FRANCKEN toch. Er is maar 1 schuldige aan het triestige feit dat dat groene vehikel zo boven zijn gewicht kan boksen, en dat is de NVA. Zet uw kapsones opzij, ga in zee met uw rechtse bloedbroeder en maak samen een einde aan dat Vivaldi-gedrocht ! Dan is dat groene onding zo uitgeteld.

  4. Naast gascentrales die subsidies slurpen zijn er ook de MSM die dank zij de federale regering ruim aan hun subsidietrekken komen.
    Nochtans gaat ook de Vlaamse regering niet vrijuit. De culturele sector, van uitgesproken linken huize, wordt knus gepamperd, na aanbevelingen door adviserende instanties, grotendeels uit linkse geestesgenoten samengesteld.
    Even die stal uitmesten dus en die instanties herschikken met objectieve(re) leden; tevens strikte subsidiecriteria hanteren. Maar hier duiken als op bevel de politieke koppen het zand in. Wie heeft de moed het nefaste systeem naar de mesthoop te voeren? Het kan nog, maar 2024 nadert met rasse schreden.

  5. En NVA, als grootste partij van Vlaanderen kan daar niks tegen doen? Theo, dan moet je je als partij toch eens goed afvragen wat je fout doet! Ik zal het u al zeggen: nog liever met de partijen meeheulen die dit mogelijk gemaakt hebben dan samenspannen met de tweede grootste partij in Vlaanderen om dit tegen te gaan. En dat weet NVA al lang, maar de roep van macht en geld is bij NVA sterker dan het eergevoel om de aan de Vlaming gemaakte beloftes uit te voeren! Dus Theo, ga uw schijnheilige zever ergens anders verkopen. Wij trappen daar niet meer in…..

  6. Al klinkt dit keihard en vermanend, ik denk toch eerlijk dat dit de meest voor de hand liggende oplossing is. Bovendien een absolute zekerheid dat een verpletterende meerderheid van de bevolking heeft gesproken waar niet meer kan aan getornd worden. Groen = amen en uit en Vlaanderen onafhankelijk en verlost van die builenpest.

  7. Dag Theo In Zwijndrecht waar de groenen de plak zwaaien is er buiten PFOS nog een groter domein

    waar ze chemische afval ,aluminium afval en asbest hebben in gedumpt.

    De groene burgemeester die normaal gezien de vervuiler zou moeten doen betalen houd zijn mond dicht.

    Groeten Jan

  8. Groen bokst boven zijn gewicht. “Hoe kan een partijtje van amper 8 procent zo dominant zijn?”, vraagt Theo Francken zich af (sic). Chapeau voor Groen zou ik zeggen. Want met amper 8 procent heel veel meer presteren dan N-VA ooit gedaan heeft met 33 procent. Je moet het maar doen (resic). De reactie van Theo Francken bulkt van jaloezie. Bij deze bekent Francken zelfs virtueel dat een stem voor N-VA een verloren stem is. Hedebouw (PVDA/PTB) verklaarde op antenne in een repliek over compromissen:”wij zijn pas bereid in een coalitie te stappen mits we een beleid kunnen voeren dat overeenstemt met onze kiesbeloftes”. Moge N-VA en het VB zich inspireren aan deze duidelijke taal. Ter herinnering, in 2014 is N-VA naar de Wetstraat gestapt om het liberale programma van de MR en OVLD uit te voeren. Het N-VA programma werd op bevel van peetvader BDW afgevoerd naar het containerpark en bij het puin gedumpt. En dan durft een N-VA lakei van dienst kritiek spuien…op de Groene regeringsprestaties (reresic).

  9. Wij,kiezers,moeten niet langer voor de vivaldidioten kiezen,wij zijn de fout,niet NVA of VB.De pariteit maakt het mogelijk om met 8% van de kiezers de koers te bepalen.Zolang NVA-VB niet de sterke meerderheid in het Vl Parlement en 60 zetels in het federale hebben zijn de Vlamingen van NVA-VB gedoemd om te ondergaan.Wij kiezen,wij beslissen,maar wij kiezen voor de verkeerde idioten,idioten die samen een regering vormen.De idiotie is de wereld niet uit,belgistan bewijst het bij iedere verkiezing.

Plaats een reactie

Delen