Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Cultuuroorlog

Transgender toegang weigeren tot vrouwenkleedkamer is “vorm van discriminatie”

Niels Geerinck

Een Nederlandse sportschool weigerde een transgender de toegang tot de vrouwenkleedkamer. Dat is een vorm van discriminatie, zo vindt het College voor de Rechten van de Mens.

De sportschool weigerde een transgender de toegang tot de vrouwenkleedkamer “opdat de aanwezige vrouwen en onder andere de jonge meisjes niet uit het niets met het mannelijk geslachtsdeel te maken zouden krijgen”. Daarom werd een doorverwijzing naar de herenkleedkamer door één van de medewerkers aanbevolen. De transgender onderging nog geen geslachtsoperatie en daar wringt volgens de sportschool het schoentje.

De transvrouw vond de weigering een vorm van discriminatie en trok naar het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht. Die traden de transgender bij. “Haar genderidentiteit is tegengesteld aan haar geboortegeslacht, waardoor zij zich niet als man maar als vrouw identificeert. Daarom zou zij, net als andere vrouwen, gebruik mogen maken van de vrouwenkleedkamer”, aldus het instituut.

Tevens werden er door de medewerkers ook andere alternatieven aangeboden zoals: het omkleden in een apart damestoilet of zelfs in de personeelsruimte, maar ook deze toegevingen vielen niet in goede aarde. Volgens de transgender zou er een ‘genderneutrale kleedkamer‘ beschikbaar moeten worden gemaakt. De sportschool liet weten hier geen gehoor aan te geven, dat is financieel en bouwkundig onmogelijk, zo klonk het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

38 gedachten over “Transgender toegang weigeren tot vrouwenkleedkamer is “vorm van discriminatie””

  1. Timmert een kippenhok in mekaar en als de transgenders er niet in willen, laat ze zich dan buiten in de kou uitkleden.
    Heeft die woke zottigheid nu al niet lang genoeg geduurd? Dat wezens, die verondersteld worden met rede begaafd te zijn, in die zottenmolen mee wensen te draaien is bedenkelijk, maar dat er aandacht aan wordt geschonken is het nog veel meer.

  2. Het geslachtsdeel tonen kan eventueel als toegangsbewijs gelden, m.a.w. iemand die een pietje heeft kan niet bij de vrouwen binnen, want een baarmoeder en eierstokken vallen immers niet te tonen

  3. Een vrouw heeft geen “pietje” maar een “kutje, baarmoeder, eierstokken en een boezem”. Dat verschil bestaat al sinds Adam & Eva, anders zouden wij hier nooit kunnen geweest zijn.

  4. Wow, ik ga me als cis-man voordoen als een transgender die lesbisch is. Dan krijg ik toegang tot de vrouwenkleedkamers in de fitness. Yummie! Voor alle duidelijkheid: deze reactie is ironisch bedoeld, gewoon om de absurditeit van deze rechterlijke beslissing aan te klagen.

  5. Alhoewel het resultaat niet altijd meevalt, met chirurgie en hormonen proberen op een ander geslacht te lijken, dat kan. Maar een omgebouwde vrouw naar man zal nooit kinderen verwekken. Een omgebouwde man naar vrouw zal nooit kinderen dragen en baren. Dus is mijn besluit, op een ander geslacht lijken kan, van geslacht veranderen kan niet.

  6. Mijn vrouw zou dat evenmin willen, een als vrouw uitgedoste man naast zich in het toilet of douche te hebben. Zoals Filip d’Hose hier terecht zegt: laten we ons opkleden als vrouw, dan kunnen we met z’n allen naar de blote vrouwen gaan kijken in de fitness en in de toiletten.

  7. Wanneer je in je “overgangsfase” expliciet weigert in te gaan op de diverse/redelijke aangeboden oplossingen wil je uitdrukkelijk enkel provoceren/belangstelling wekken.
    Vrouwen in de kleedkamer op voorhand verwittigen zodat diegenen die willen alsnog kunnen vertrekken lgtbxyz-ter binnen laten, bij t ontkleden foto’s pakken en gezamenlijke klacht neerleggen wegens exisbisionisme?

  8. Normaal is wat 99,6% is, ipv 0,4%.
    Normaal is wat er voor zorgt dat een stabiele generatie geboren wordt met vader en moederfiguur die het kind kan herkennen en met zijn of haar partner later kan emuleren, wat later zelf een romantische, stabiele relatie met veilig gehechte kinderen voort brengt. Dát is normaal.
    Weet je, er was een tijd dat mensen wisten wat normaal was en begrepen dat er geen toekomst is als het normaal in vraag gesteld wordt.

  9. Normaal betekent “volgens de norm” ? Zowel Moeder Natuur als God-Jaweh-Allah hebben beslist dat procreatie enkel volgens de norm “hetero” kan geschieden. Hoog tijd dat UNIA de hogergenoemden dagvaardt op grond van “Discriminatie op basis van sexuele geaardheid” !

  10. U weet dat Adam en Eva een sprookje zijn en iedereen begint als vrouw in de baarmoeder? De boel groeit pas dicht, bij mannen, als de testosteron vloeit. Er zijn uiteraard hoop tussenvormen maar dat leer je niet in de kleuterklas.

Plaats een reactie

Delen