Franse politie. Foto Shutterstock.

Franse politie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Twintiger doodgestoken door zeven gemaskerde mannen in Parijs

Ruben Notteboom

Parijs is opgeschrikt door een brutale en uitzonderlijk gewelddadige moord. Een jonge twintiger is om het leven gebracht in een aanval door meer dan zeven gemaskerde mannen.

De aanval vond plaats rond 21.00 uur in het dertiende arrondissement van Frankrijk. Een twintiger liep rond en werd plots belaagd door zeven gemaskerde mannen. Ze hebben hem zwaar toegetakeld en meerdere malen gestoken.

Zeven gemaskerde mannen vermoorden twintiger

De belagers zijn onmiddellijk gevlucht. De hulpdiensten en politie kwamen ter plaatse om het slachtoffer te helpen. Hij bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie is een onderzoek gestart naar de daders.

De aanleiding van het incident is nog niet bekend. De politie dacht eerst dat het om een afrekening kon gaan tussen jeugdbendes, maar dat zou volgens de eerste vaststellingen niet het geval zijn. Er zou geen link zijn met jeugdbendes, maar alles blijft momenteel nog onzeker.

Al vaker geweld tussen jongerenbendes in Parijs en omstreken

Parijs werd al vaker opgeschrikt door geweld tussen jongerenbendes, vandaar dat dit de eerste denkpiste was. In februari 2021 bijvoorbeeld werden er in twee dagen tijd twee 14-jarigen omgebracht bij gevechten tussen rivaliserende jongerenbendes niet ver van de hoofdstad.

De overlast met jongerenbendes gaat al jaren terug. Ook in 2013 werden acties gehouden tegen jongerenbendes die vooral toeristen viseerden. Dat waren toen vooral bendes uit Oost-Europese landen.

Frankrijk krijgt plaag niet onder controle

In maart 2021 kwam de Franse regering nog in crisisoverleg bijeen om het toenemende geweld van jeugdbendes aan te pakken. Ook in april kwamen namelijk zeer jonge tieners om het leven. Toen kwam er een 14-jarige en 15-jarige om bij geweld tussen bendes.

Kort voor het crisisoverleg gingen twee bendes elkaar te lijf ten oosten van Parijs. De bendes gingen elkaar te lijf met ijzeren staven en messen. Het betrof toen een 20-tal jongeren. In 2020 werden er 357 gevechten tussen jeugdbendes geteld. Dat is 24 procent hoger dan in 2019. Deze evolutie baart de Franse regering zorgen.

Vaak niet-Franse jongeren

Een ander extreem voorbeeld van bendes die elkaar te lijf gingen, waren de straatoorlogen in Dijon tussen Tsjetsjeense en Noord-Afrikaanse jongeren. Het geweld lijkt dus vooral van niet-Franse jongeren te komen, zowel uit Oost-Europa, Rusland als het Midden-Oosten of Noord-Afrika.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

13 gedachten over “Twintiger doodgestoken door zeven gemaskerde mannen in Parijs”

  1. Dat is toch prachtig, die ingevoerde cultuur. Laat die gastjes toch doen. Een knokkende bende? Zet er omheining rond en laat die mannen het aflappen tot er eentje overblijft. Die mag dan met de’eer’ terugkeren naar zijn land.

  2. Bouw arena’s, en laat die geïmporteerde onverlaten vechten ter onzer entertainment.
    Gevangenissen zullen leeglopen, en ons vele migratiegeld brengt toch nog wat plezier?
    Wreed zegt u?
    Kinderen injecteren met een experimenteel vaccin, terwijl zij beter af zijn met een natuurlijke weerstand of ballonnetjes oplaten over verplichte vaccinatie waar de bijwerkingen dodelijker zijn dan de ziekte zelf is dan normaler??? Crimineler in elk geval!

  3. Maffia en gangsterbendes rekenen in de regel af met ‘ongehoorzame’ leden en vermijden onschuldige omstaanders te treffen.
    Wat nu gebeurt is georganiseerde chaos met de bedoeling onze samenleving te treffen. Hier rest de overheid maar één antwoord: tegengeweld uit zelfbehoud.

  4. Land uitsmijten! En als land zelf: zo spoedig mogelijk uit de EU stappen. In Nederland vertrekken in rap tempo de grootste ondernemingen het land, of verplaatsen hun hoofdzetel, naar Groot Brittannië. Unilever, Shell, Boskalis…

  5. Ja zeker Erica: experimenteel! Bij iedere vaccinatie is het verplicht dat de patient wordt ingelicht dat het vaccin nog niet is goedgekeurd en dat de bijwerkingen op lange termijn niet gekend zijn! Al iemand gehoord?? Het mRNA vaccin is inderdaad een experimenteel vaccin dat is overgekomen van de experimentele GENTERAPHIE.

  6. Die ‘experimentele’ gentHerapie is iets totaal anders nl DNA en geen mRNA (en bestaat ook al +20 jaar)
    Maar goed, u zal wel een specialist zijn?
    Vaccins zijn in 3 fases getest op tienduizenden mensen.

  7. Enige voorzichtigheid is geboden wanneer voor sommigen de allochtonen in het geding komen.
    Neen, uit de mededeling tot nu toe kan men niets met zekerheid afleiden.
    Wel zeker is, dat tuig dat zich niet stoort aan het plegen van gewelddaden in het openbaar in ons westers straatbeeld geen plaats hoort te hebben.

  8. Neen, blijkbaar bent u de grote specialist!
    Ik ga enkel voort op uitspraken van enkele bekende virologen en immunologen.
    Uiteraard een aantal wetenschappers die NIET aan de bak komen in de courante media….

Plaats een reactie

Delen