Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Vakbonden zullen met 4.000 staken op 6 december

Wijnand Meeus

De christelijke vakbond ACV en de socialistische vakbond ABVV zullen maandag manifesteren tegen onder andere de loonnormwet. Ze zullen met 4.000 mensen aanwezig zijn in Brussel. Dat zegt ABVV-woordvoerster Gina Heyrman donderdag.

De vakbonden kondigden enkele weken geleden al aan dat ze zouden staken op 6 december. Omwille van het coronavirus beslisten de bonden om met een quota te werken en elks 2.000 mensen af te vaardigen. Alle manifestanten zullen ook verplicht een mondmasker dragen. De actie zal gaan over de loonnorm van 1996, die in het leven werd geroepen om de loonstijgingen in toom te houden en de concurrentiepositie van Belgische bedrijven te vrijwaren. Door de wet kunnen de lonen volgend jaar maar met 0,4 procent boven op de indexering stijgen.

Ook zal er geprotesteerd worden “de beknotting” van de syndicale vrijheden. Ze verwijzen onder meer naar de veroordeling van zeventien vakbondsmensen, onder wie ABVV-voorzitter Thierry Bodson, voor de blokkering van een viaduct op de E40 in de provincie Luik in 2015.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Vakbonden zullen met 4.000 staken op 6 december”

Plaats een reactie

Delen