Tinne Van der Straeten (Photonews)

Tinne Van der Straeten (Photonews)

Uncategorized

Van der Straeten: “Gascentrales gaan CO2 niet laten stijgen”

Pieter Van Berkel

Volgens federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) zullen de gascentrales die gebouwd worden om de kernuitstap op te vangen “de CO2 niet laten stijgen”. Dat zei ze donderdag in Villa Politica.

De uitspraak van N-VA-voorzitter Bart De Wever, die vanmorgen zei dat “Van der Straeten Engie eigenlijk heeft omgekocht” met subsidies voor gascentrales, noemt ze “absoluut van een bedenkelijk niveau waar ook de ethiek ver te zoeken is”.

“Ik denk dat er één groot verschil is tussen De Wever en mezelf en dat gaat zelfs niet over de verlenging van de levensduur van de twee kerncentrales”, zegt de energieminister. “Het grote verschil tussen De Wever en mezelf is de manier waarop we aan politiek doen, en dat is een ernstige manier. ‘Omkoperij’ is een nieuw dieptepunt in zijn retoriek.”

In hetzelfde interview beweert Van der Straeten dat de gascentrales die de kernuitstap moeten opvangen en die vele malen meer CO2 uitstoten dan kerncentrales, de CO2 niet zullen doen stijgen. “Nee, de gascentrales die we hier gaan bouwen gaan de CO2 niet laten stijgen”, klinkt het stellig.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

30 gedachten over “Van der Straeten: “Gascentrales gaan CO2 niet laten stijgen””

  1. Blijkbaar heeft Groene Tine haar verhaal toch een reukje en het is geen gasreuk .Ze wil dit absoluut doordrijven .Stel u voor dat de helft van het land ineens zonder stroom valt onvoorstelbaar .En dan wie gaat het oplossen

  2. Maar hoe ze de CO2 niet gaan laten stijgen is een groot geheim! Dan we afhankelijk worden van communistische regimes zoals Rusland, dat is een feit!!! Kan Europa die gekke GROENEN niet stoppen met de stad met Europese instellingen afhankelijk te maken van het communisme…

  3. IUk heb nog nooit iemand gezien die zo kan liegen, en de rood/groene rakkers van de VRT durven of mogen geen concrete vragen stellen. Van de Straeten durft beweren dat haar gascentrales geen extra CO2 gaan uitstoten want je moet dat zoen in een Europees kader. Kent iemand een goede psy om dat mens te behandelen en kijk tereelfde tijd of die van de VRT ook kunnen behandeld worden.

  4. Plotsklaps blijkt gas geen fossiele brandstof meer te zijn. De verbetenheid waarmee ze deze dwaasheid doet doordrukken geeft me de stelligheid dat er andere belangen meespelen.

  5. Heel goed Tinne, mijn boiler op gas zal dus de co ook niet laten stijgen, wel de co2 niet de co (hoop ik toch). Jezus, wie stemde in godsnaam op die dogmatische bende van groen. En nu dus ook leugenachtige bende van Groen.

  6. Wil zij dit laten vastleggen zodat wanneer dit onwaar blijkt vervolgt kan worden voor het schaden van mens en natuur , want dit gaat niet enkel over co maar ook over het product dat men toevoegt om de co te verminderen , nu dit gaat ons weer massa’s belastinggeld kosten want de burger zal deze centrales betalen , wil dit dan automatisch ook zeggen dat elke Belg aandeelhouder is van de gascentrales want Engie kost het geen euro nee dit is een gigantisch verdien model voor een prive firma , is dit normaal ??

  7. Ons Tinneke heeft het woordje ‘eigenlijk’, dat juist voor ‘omgekocht’ kwam, niet gehoord, of niet begrepen – wat best mogelijk is, of niet WILLEN begrijpen, wat het waarschijnlijk is. EIGENLIJK is haar intelligentie, if any, dogmatisch geblokkeerd.

  8. Dan zal mijn wagen met benzine verbrandingsmotor dat ook niet doen. Deze groene Khmer dictatuur gaat ons nog in het donker en de koude zetten. Plus dat we enorm veel voor onze ingevoerde energie gaan betalen. Wat trouwens nu al het geval is.

  9. Simpel. Hare vent werkt bij de gasboeren.

    En von der Leyen hare vent bij big pharma.

    En al onze covid-TV-“specialisten” worden voor 80+% gesubsidieerd door big pharma.

    En onze peperdure electriciteit zal voor ons uit Franse kerncentrales komen. ( maar dan wel na talloze blackouts )

    Capiche?

  10. ……..nu wil het toeval toch wel, dat een overgrote meerderheid van de kiezers “de manier van aan politiek doen” van BDW altijd nog prefereerst boven die van TVDS ! ………maar hoe dat zo komt…….dàt begrijpt ZIJ dan weer niet

Plaats een reactie

Delen