Viroloog Marc Van Ranst over "wapenstilstand" met N-VA: "De grens ligt bij open racisme, dat kan ik niet laten passeren"

Viroloog Marc Van Ranst. Photo News

Uncategorized

Marc Van Ranst over “wapenstilstand” met N-VA: “De grens ligt bij open racisme, dat kan ik niet laten passeren”

Anton Schelfaut

In een interview met Het Nieuwsblad stelt viroloog Marc Van Ranst dat er sprake is van een “wapenstilstand” tussen hem en de N-VA. “Als je met die mensen moet samenwerken, leer je sommigen meer appreciëren”, aldus de viroloog.

Van Ranst beseft dat hij “de ideale tegenstander is voor mensen uit extreemrechtse hoek die niet van vaccins houden”. “Ik ageer al sinds mijn studententijd tegen extreemrechts”, legt hij uit. Toch voelt de viroloog zich geen slachtoffer van de polarisering. “Wie het volgt, zal opmerken dat ik het laatste anderhalf jaar bijna geen ambras heb met de N-VA. Het is wapenstilstand en ook, als je met die mensen moet samenwerken, leer je sommigen meer appreciëren. Maar de grens ligt bij open racisme, dat kan ik niet laten passeren.”

De viroloog benadrukt dat hij niet van plan is om te zwijgen, ook al zou dat het draagvlak voor vaccinatie vergroten. “Deze periode is geen vrijgeleide om de meest rotte discriminerende praat te verkopen”, hekelt hij. “Het draagvlak vergroten door open racisme te accepteren? Ik betwijfel dat je daarmee een betere wereld maakt.”

Verder meent Van Ranst dat de provocatie niet van hem komt. “Wat anderen uitgekraamd hebben, is altijd gortiger dan mijn reactie. Als ik hen belachelijk kan maken, ga ik het niet laten.”

Maatschappelijke frustratie

Volgens Van Ranst drijven uiterst rechtse partijen op ongenoegen, waardoor ze politiek kunnen kapitaliseren op de maatschappelijke frustratie. “Uiterst rechts wordt slapend rijk door geen positie in te nemen”, besluit Van Ranst. “Ze hebben zich niet geprofileerd op dit thema, ze wisten zich geen houding te geven. In het begin gingen ze mondmaskers uitdelen, daarmee konden ze de regering pijn doen want er was een tekort. Dat maakte het moeilijk om daarna tegen alle maatregelen te zijn – terwijl Alternative für Deutschland en het Nederlandse Forum voor Democratie hard van leer trokken. Heb je Van Grieken bochten zien nemen? ‘Moet ik nu voor of tegen die corona-app zijn? Ja. Nee. Ja’.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

22 gedachten over “Marc Van Ranst over “wapenstilstand” met N-VA: “De grens ligt bij open racisme, dat kan ik niet laten passeren””

  1. Tot zover de kerstboodschap van de viroloog van de PVDA en bij uitbreiding van Vivaldi.

    Wapenstilstand met de NV-A omdat die partij niet van racisme wil beschuldigd worden?

    Voorts worden racisme en het weigeren van vaccins naar willekeur door elkaar geklutst, zoals alleen Van Ranst dit kan.

  2. Een racist is iemand die zich gedraagt tegenover mensen met andere etnische afkomst zoals Marc Van Ranst zich gedraagt tegenover mensen met een andere maatschappelijke visie.

  3. Niet iedereen die op het VB stemt is extreem-rechts ,neonazi of Hitlerfanaat.Er zijn gewoon véél Vlamingen die zich niet kunnen vinden in de ongebreidelde woke en cancel culture van links en hoe de gevestigde politieke kaste daarmee omgaat.En wat is er mis met ‘eigen volk 1st’ ? Ik zorg 1st voor mijn gezin,dan voor familie,dan voor vrienden en kennissen.En dan uiteindelijk voor mensen die daarbuiten valllen,maar die staan voor mij niet op de 1ste plaats.Wat NIET wil zeggen dat ik koud blijf voor ellende van andere mensen,ik heb genoeg bewijzen van financiële steun voor bepaalde situaties die niks met familie of vrienden te maken hebben,maar ik WEIGER mezelf en mijn portefeuille open te stellen voor Afghaanse messentrekkers of andere gelukzoekers.Dus ik ben een racist voor MVR…..

  4. Het is niet omdat iets in de verwarde geesten van een Linksoloog , van een PoCo-Loge pipo/pipa of van een kartonnebn vlamingske als vermeend “racisme” of dito “discriminatie” wordt aangevoeld, dat dit ook zo zou wezen in de juridische betekenis van die termen.

  5. Volgens Van Ranst drijven uiterst rechtse partijen op ongenoegen
    Dit is de normaalste zaak van de wereld omdat de traditionele partijen totaal geen rekening houden met het ongenoegen van de burger. Wat anders kan de ontevreden burger doen dan hun ongenoegen via de uitgesloten rechtse partijen te ventileren?

  6. Extreem linkse van ranst die de vertegenwoordiger is van het communistisch virus beschuldigd veel mensen van racisme terwijl hij de uitdrager er van is. Hij dweept met de moslims die volgens hun koran 2/24 oproepen om mensen te doden en als brandstof gebruiken ze mensen en stenen, herdenk 9/11 te New York, dagdagelijks vermoorden en onderdrukken ze mensen en ongelovigen en die komt het VB dan beschuldigen van racisme. Geen enkel VB’er heeft ooit een moslim vermoord, dagelijks vallen er duizend slachtoffers door de islam. Besluit, van ranst is een racist die mee oproept om ongelovigen te doden. Even kaderen, van themse word als racist voorgesteld omdat hij 2 kinderen vermoord heeft, een blank en een zwart maar over het doden van een blank kind (kan je hem moeilijk van racisme beschuldigen) word nooit gesproken, dat is racisme tgo een blank persoon.

  7. Wie hier niet links is wordt onmiddellijk neergezet als extreem-rechts, met daarbij aansluitend natuurlijk ook racist, fascist, neonazi enz… Het discours van links is nogal doorzichtig. En Van Ranst wordt van langsom minder ernstig genomen. Tot groot jolijt van rechtse rakkers.

  8. Van Ranst snapt er niks van, evenmin als de activistische idioten van onze media, de VRT aan kop.Hij is viroloog, en zijn politieke menig is even relevant als die vanJan, Piet of Klaas. Verder valt hij voortdurend uit zijn rol. Hij moet de regering en de overheden adviseren, niet controleren of bekritiseren. Mocht ik premier zijn, ik had hem lang de laan uitgestuurd wegens professionele fouten : gebrek aan discretie, en terughoudendheid, misbruik van toegang tot de media : onverzoenbaar met zijn job. Topfuncties oefen je niet via de media uit. Zelden zul je dan ook topmagistraten of topambtenaren de twitterel na de andere zien schoppen.

  9. Van Ranst mag natuurlijk communist zijn, maar ik ben kort na de van van de muur der schande in de toen nog DDR geweest. Achter de muur, waar ik tot de tanden gewapend vele jaren heb voorgestaan om dat mensonterend communisme buiten te houden. Wat ik daar gezien heb, is een slechte roman waardig. Onvoorstelbare taferelen, van algehele armoede, verklikking en wantrouwen tegenover elkaar. Hij mag het hebben, dat systeem, maar ge moet al heel verdorven zijn omdat goed te vinden.

  10. Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen. Er is maar één (juiste) mening, en dat is de zijne. Zou goed gedijen in een totalitair (links) regime. Kan best zelf eens in de spiegel zien, vooraleer commentaar op anderen te hebben.

  11. “Hen belachelijk maken” ? De Linksoloog maakt zichzelf wel belachelijk wanneer hij weer eens komt stoefen met een andere trui uit zijn blijkbaar enorm uitgebreide pull-over hangar?

  12. Hij heeft zichzelf tot vijand gemaakt van degene die hij bestemeld als extreem. Hij is extreem, niet de partijen waar hij tegen is. Hij overschat zijn eigen capaciteit om mensen te overtuigen. Dat hij anders denkenden niet wil overtuigen is duidelijk. Marc van Ranst is het symbool geworden dat staat voor de intolerantie voor andersdenken door links. Die man predikt enkel tegen eigen koor. Mensen zoals hem zijn onschadelijk voor zij die verder kijken dan hun neus lang is. Hij mag zich zoveel uitspreken over racisme als hij wil, hij is de persoon die anderen markeert als racist. Hij antagoniseerd zichzelf. Je hebt hem nog nooit horen toegeven dat hij aan de kant staat die bereid is tot compromis of wederzijds respect.

Plaats een reactie

Delen