Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Foto Photonews.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Foto Photonews.

Uncategorized

Vivaldi blijft worstelen met nieuw Nationaal Veiligheidsplan van de politie

Wijnand Meeus

Er heerst verdeeldheid binnen de Vivaldi-coalitie door het nieuwe Nationale Veiligheidsplan van de geïntegreerde politie. Dat bleek donderdagmiddag tijdens het plenair debat in de Kamer. Regeringspartners Vooruit en PS eisen een aanpassing. Maar CD&V zegt dat verschillende kabinetten, waaronder PS en Vooruit, al vanaf het begin betrokken waren bij de totstandkoming van het plan.

Het nieuwe Nationale Veiligheidsplan legt de prioriteiten vast voor de politie de komende haren. Daarin zou de strijd tegen belastingfraude worden gedegradeerd tot een restcategorie. Daarmee waren PS-fractieleider Ahmed Laaouej en Vooruit-Kamerlid Joris Vandenbroucke niet akkoord vandaag in de Kamer. De strijd tegen fiscale fraude is immers wél een topprioriteit in het regeerakkoord van de Vivaldi-coalitie, die daar jaar na jaar ook meer opbrengsten uit wil halen. 

De federale politie en CD&V ministers Annelies Verlinden en Vincent Van Peteghem nuanceren de stelling dat er sprake is van een degradatie. “De strijd tegen fiscale fraude was, is en blijft een topprioriteit van deze regering”, zei Van Peteghem stellig. “Geen enkele schakel, ook niet de politie, mag en zal een euro of een minuut minder tijd investeren in de aanpak van de strijd tegen fraude.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Vivaldi blijft worstelen met nieuw Nationaal Veiligheidsplan van de politie”

Plaats een reactie

Delen