Hendrik Bogaert richt eigen partij op | PAL X

Hendrik Bogaert. Photonews

Uncategorized

Vlaams Belang opnieuw grootste in peilingen

Simon Segers

Volgens nieuwe peilingen van Het Laatste Nieuws, VTM, RTL en Le Soir blijft Vlaams Belang de grootste partij van Vlaanderen. Vooruit stijgt met 1,6 procent is daarmee de grootste klimmer en na N-VA de derde partij.

In de peiling van september haalde Vlaams Belang 23,6 procent van de stemmen, wat lager was dan het record in oktober 2020. Toen scoorde de partij 27,1 procent van de stemmen. Vlaams Belang stijgt echter opnieuw 0,9 procent en blijft zo de grootste met 24,5 procent. N-VA volgt als tweede en weet 21,6 procent van de kiezers te overtuigen, ook een lichte stijging tegenover september. Vooruit stijgt van 12,3 procent naar 13,9 procent, het hoogste resultaat sinds de verkiezingen van 2019.

Sterke PS

De liberalen en christendemocraten zakken respectievelijk 1,1 procent en 1,9 procent, hoewel dit binnen de foutenmarge valt. Open Vld landt hiermee op een peiling van 10,3 procent en CD&V op 10,7 procent. PVDA wint 1,2 procent en Groen verliest 1,2 procent en deze vormen zo de kleinste partijen met 8,9 en 8,4 procent van de stemmen. In Wallonië stijgt de PS naar 24,9 procent, een spectaculaire stijging van 3,5 procent sinds de laatste peiling.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

13 gedachten over “Vlaams Belang opnieuw grootste in peilingen”

  1. Wat een super verrassing zeg , VB weer de grootste. Dat had niemand zien aankomen.
    Het luisteren naar de ‘gewone’ burgers lukt blijkbaar toch niet zo goed bij de gevestigde partijen.

  2. Streeft het Vlaams Belang nog altijd naar Vlaamse Onafhankelijkheid? Of hebben Annemans/Van Grieken alle principes overboord gegooid om toch maar salonfähig te worden, om zo spoedig mogelijk te kunnen mee-snoepen van de macht en de postjes ?

    Er moet daar echt dringend duidelijkheid over komen, zodat we onze stem niet nutteloos verspillen.

  3. Dit bewijst onweerlegbaar dat meer en meer Stamboek Europese Vlamingen inzien dan hun billijke belangen behartiging veel te wensen over laat en danig dient opgeschroefd. De geest is uit de fles en verspreid zich meer en meer tot spijt van elke masochistische, nestbevuilende Oikofobie adept of PoCo-propaganda Linksoloog of lid van het PoCo-Loge-Repressieapparaat die het benijdt

  4. NVA-VB heeft de meerderheid in het VP.Federaal hebben de vivaldidioten allen samen nog 5 zetels op overschot.De volgende stap zal een regering met 9 partijen worden,waarbij de communisten,pvda-ptb-grécolo een zeer grote druk zullen leggen op de Vlaamse manier van werken,sparen en leven,.Ik ben niet pessimistisch maar de Vlamingen staan er zeer slecht voor,de verraders van de vld en de kerktoren draaiers zullen samen heulen met de communisten van groen en de pvda-ptb.Wij,Vlamingen,zijn geen revolutiemakers,wij zijn te mak,feitelijk hebben we geen tijd;we moeten werken.

  5. Jammer genoeg zal met dit resultaat NVA zich inkopen in de volgende regering en de Vlamingen WEERAL laten vallen als een baksteen om een nieuw verlovingsdansje te doen met PS en de rest van de linkse bende! En weer zullen we tot op ons ondergoed bestolen worden, let maar eens op!

Plaats een reactie

Delen