Voormalig eigenaar brengt verhaal van zijn naakte reus: "Was een Afrikaanse cycloop ook een probleem geweest?"

Foto: Facebook.

Uncategorized

Vlaams Mensenrechteninstituut krijgt jaarlijks 4 miljoen euro

Anton Schelfaut

Vlaanderen krijgt in 2023 een Vlaams Mensenrechteninstituut dat alle Vlaamse bevoegdheden rond discriminatie bundelt. Dat heeft Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) bekendgemaakt, nadat de Vlaamse regering vrijdag het ontwerpdecreet goedkeurde. Volgens VRT NWS krijgt het instituut jaarlijks meer dan 4 miljoen euro.

De Vlaamse regering had eerder al beslist om de samenwerking met gelijkekansencentrum Unia stop te zetten. Volgens Somers konden te veel slachtoffers van discriminatie geen verhaal halen bij het instituut.

Somers wijst erop dat het Vlaams Mensenrechteninstituut over veel meer middelen zal beschikken dan Unia en bovendien effectiever zal zijn. “U moet weten dat Unia de voorbije twaalf jaar in totaal maar zes keer naar de rechter is gestapt voor klachten die te maken hebben met Vlaamse bevoegdheden”, schetst hij bij VRT NWS. “Dan zie je dat het Vlaams Mensenrechteninstituut het potentieel heeft om stappen vooruit te zetten.”

Onafhankelijke geschillencommissie

Het sluitstuk van het nieuwe Mensenrechteninstituut is een onafhankelijke geschillenkamer. Daarvoor haalde minister Somers de mosterd in Nederland. “Het Mensenrechteninstituut zal in de eerste plaats bemiddeling nastreven, maar als dat niet lukt, dan kunnen mensen terecht bij een onafhankelijke geschillencommissie die dan een oordeel uitspreekt”, legt hij uit. “Dat oordeel is gezaghebbend en werkt naar het voorbeeld van het Nederlandse mensenrechteninstituut. Daar worden in 80 procent van de gevallen de oordelen gevolgd.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

22 gedachten over “Vlaams Mensenrechteninstituut krijgt jaarlijks 4 miljoen euro”

  1. Mijn mensenrecht als belastingsbetaler wordt mogelijks geschonden door politiekers die inflattoir en lichtzinnig belastingsgeld ( netto geld) omzetten in subsidies.

    Hoeveel middelen werden hiertoe onttrokken aan UNIA? Maw is dit een nuloperatie? Welke profielen gaan die functies waarnemen?

    Iedere Vlaming dient op elk ogenblik te kunnen weten hoeveel subsidies worden verstrekt en waartoe.

  2. weer een hoop geld om de gewone burger de duvel aan te doen , de beroepsgediscrimineerden te steunen in hun oplichterspraktijken , en een deel onbekwame en/of onbetrouwbare ” juristen ” een vet betaald jobke te geven . Maar voor extra verpleegsters of leraren is er geen geld .

  3. De hamvraag is: wie zal dat instituut bemannen? Dezelfde impotente allochtonen en groenen als die van bij Unia of zal dat nu eindelijk eens mensen zijn die de twee kanten onvoorwaardelijk en onbevooroordeeld kunnen bekijken van elke ingediende klacht. Unia was inderdaad een waardeloos instituut dat enkel in een richting de zaken bekeek. Racisme in de omgekeerde zin bestond gewoon niet! Weg daarmee dus, maar als dit een creatie van Bart Somers is wordt het dubbel opletten geblazen. We kennen die diversiteits-expert met zijn sjoemelpoes El Kaoukibi. Hij heeft zijn credentials en zijn pluimen al verkregen in het verleden en bovendien: we kennen hem. Te mijden of uiterst verdacht te bekijken en te bestempelen.

  4. Gezien de linkse infiltratie via de linkse ministers kunnen rechtsgeoriënteerden zich maar beter vasthouden.
    Eens benieuwd hoe snel dit instituut uitloopt op een antirechts haatfeest…

  5. Als er hier in Vlaanderen al een mensenrechteninstituut nodig zou zijn, is dat uitsluitend NADAT onze wanbeleidslieden de miserie – welbewust – hebben ge-importeerd. Dit is de totale waanzin door een Mechels figuur die het padje al lang helemaal kwijt is. In zijn geweldige stad Mechelen zijn de oorspronkelijke, nijvere en goedmenende Mechelaars allang vertrokken, die wisten wel beter en hebben Mechelen met pijn in het hart zien afglijden naar iets wat niet mag benoemd of uitgesproken worden. Na Mechelen gaat hij nu hetzelfde flikken met gans Vlaanderen. Voor hardwerkende Vlamingen is er maar 1 verstandige keuze: verlaat deze hel-in-wording, als u enigszins kan.

  6. De linkse kerk heeft jarenlang het debat over multiculturalisme gedomineerd; ze heeft de nadelen en gevaren ervan doodgezwegen en toegedekt onder politieke correctheid. Het beginsel van gelijke rechten werd vervangen door de toekenning van speciale rechten. Rechten, waarvan de omvang blijkbaar recht evenredig moet zijn aan de mate waarin men weigert verantwoordelijkheid te nemen. Van de plichten die de keerzijde zijn van die speciale rechten is niet veel te merken. Van verantwoordelijkheid nog minder.

  7. 4 miljoen € weggesmeten geld. Die Somers kent er iets van hé, het geld van de belastingbetaler gebruiken om hem er nog een beetje mee te treiteren. Wanneer subsidies ten voordele van de sharia ? Mensenrechten worden door zijn troetelkinderen enkel geclaimd zolang ze een minderheid uitmaken. Daarna is het al sharia die de klok slaat. Of niet ?

  8. Allee, we hebben blijkbaar nog geen geldverslindende trammelant genoeg…
    Nog maar een instituut erbij dat al om te beginnen 4 miljoen Euro opslorpt (maar wat zal het echte budget zijn ?)
    Terwijl er voor de zorg “geen geld is”…
    Hoe die bende politielers dat kunnen blijven “verkopen”, versta ik echt niet! En ik WIL het ook NIET verstaan!
    Hoog tijd dat er eens een zuivere analyse komt over wat “besturen” ons in totaliteit kost en wat we eigenlijk nodig hebben. België: een fabriek met 1000 direkteuren en 12 werknemers…
    ONMOGELIJK vol te houden!

  9. Goed zo, de eerste klacht die ik zal indienen is om de koran te verbieden want unia wijst mij steeds af, wedden dat SSomers er weer een stokje zal voor steken, hij is een islam lover en heeft net 12 dyanet en 4 milli gurus moskeeën gesubsidieerd, zoek koran hoofstuk 2 vers 24 eens op hoe ze de ongelovigen moeten doden of hebben Vlamingen geen mensenrechten dan. Word gegarandeerd vervolgd (ik denk dat SSomers mij zal vervolgen)

  10. De subsidienar schiet weer in actie om ons geld uit te delen aan nutteloze zaken en een tollerantie bemiddelingsrechtbank op te richten die buiten het gerecht om dwingende besluiten kan nemen. Hallucinant die islamo-collaborateurs inquisitie anno 2021.

  11. Hopelijk komt er dan een einde aan de PoCo-attitude die minstens de perceptie creëert dat de “Rechten vd Crapuleuze Mens” woke zouden primeren op de “Rechten vd Slachtoffer Mens”

  12. Wat een verkwisting van ONS belastinggeld door de Vlaamse Regering terwijl Federaal sommige gepensioneerden na een lange loopbaan economisch productief te zijn geweest afgescheept worden met een pensioentje dat soms zelfs onder de Europese armoede grens ligt. Gelukkig dat we met ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024 Somers’ mini partijtje ,nog amper nauwelijks op een kier “open” volgens recente peilingen, zullen kunnen tot een “gesloten” VLD maken. Dat zal niet tot jolijt zin van de Kalief van Meccalen-aan-de-Dijle en zijn PoCo-Trojaans Paard dat hij daar stalt.

  13. Behalve wollige omschrijvingen en het etaleren van de gekende riedels heeft de doorsnee Vlaming van de geachte heren politici nog niets concreets mogen vernemen over de doelstellingen van dit nieuwe instituut en in welke opzichten het de misstappen van Unia zal vermijden.
    Uit de pestput van de subsidies wordt weer naar hartelust gegraaid, ’voor de goede zaak’.

    Somers heeft van zijn(?) stad een zandwoestijn-kalifaat gemaakt, met scherprechters die onder zijn goedkeurend oog andere meningen de kop indrukken. Dit model moet en zal over Vlaanderen uitdeinen. En de Vlaamse regering zit erbij en kijkt er naar.

  14. “Racisme in omgekeerde zin bestond niet” ? Zou intussen auchtonofoob racisme wel officieel “bestaan” en (h)erkend zijn of al ooit eens gesanctioneerd zijn door een Rechtbank ? Kijk eens heel lang en tevergeefs op de Unia webstek naar de begrippen “autochtonofoob racisme/discriminatie” onder “zoeken”. Ook niks gevonden ? Ge weet gij het dan al wel zeker !!!!!!!!!

Plaats een reactie

Delen