Bertrand de La Chesnais (Wikimedia)

Bertrand de La Chesnais (Wikimedia)

Uncategorized

Voormalige topgeneraal wordt campagneleider van Zemmour

Pieter Van Berkel

Generaal Bertrand de La Chesnais, voormalig generaal-majoor van het Franse landleger, wordt campagneleider van presidentskandidaat Eric Zemmour. Dat meldt BFM TV.

De La Chesnais adviseerde Zemmour reeds over defensiekwesties. Hij staat bekend als een vertrouweling van generaal Pierre de Villiers, de voormalige opperbevelhebber van het Franse leger die in 2017 ontslag nam na onenigheid met president Emmanuel Macron.

De generaal komt uit een soldatenfamilie en is een geschiedenisliefhebber. Hij deed onder meer dienst in Sarajevo en Tsjaad. In 2014 werd hij benoemd tot generaal-majoor van het Franse landleger, de op één na meest prestigieuze functie binnen de component. Na de terreuraanslagen 2015 leidde hij de ontplooiing van het leger op straat, in het kader van operatie Sentinelle.

De La Chesnais legde zijn functie in 2017 neer, om vervolgens een adviesbureau op te richten. In 2020 stelde hij zich kandidaat voor het burgemeesterschap van Carpentras. Hij kreeg daarbij de steun van de conservatief-christelijke Parti chrétien-démocrate (het huidige VIA, nu ook in het kamp-Zemmour) en het nationalistische Rassemblement national. Hij werd verslagen in de tweede ronde en werd gemeenteraadslid. Hij sprak recent zijn steun uit voor Zemmour tijdens de Milipol-expo, een defensie- en veiligheidsbeurs.

De generaal zou moeten bijdragen aan de professionalisering van het campagneteam van Zemmour. Op dit moment zou er geen duidelijke taakverdeling binnen het team van de presidentskandidaat zijn.

De La Chesnais wordt omringd door Jean-Paul Bolufer, Christine Boutin en Gilbert Payet, allen voormalige hoge functionarissen. Antoine Diers, de woordvoerder van Zemmour, wordt adjunct-campagnedirecteur. Voormalig campagnedirecteur Sarah Knafo, over wie het gerucht de ronde gaat dat ze zwanger is van de presidentskandidaat, wordt strategisch directeur.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “Voormalige topgeneraal wordt campagneleider van Zemmour”

  1. Alhoewel de franse media en politiek correct links trachten Zemmour in een slecht daglicht te stellen heeft hij op veel punten gelijk. Dat een voormalig generaal campagneleider wordt van Mr Zemmour verwo,derdert me niet. Persoonlijk ken ik enkele Generaals op rust van het franse leger die in lijn staan met de ideen van Zemmour; een van hen wad ooit de piloot van het presidentieel vliegtuig van President Mitterand.

  2. Goed nieuws! Ik hoop oprecht dat het tij gaat keren. Dat zulke personaliteit campagneleider wordt is alleen maar goed. Het zal kiezers terecht vertrouwen geven. Het gezond verstand terug in het beleid! Hopelijk volgt daarna de rest van de EU.

Plaats een reactie

Delen