De kerncentrale van Doel - Afbeelding: Shutterstock

De kerncentrale van Doel - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Werknemers van Engie beweren dat kerncentrales wel open kunnen blijven

Niels Geerinck

Enkele ingenieurs van Engie klappen uit de biecht. Volgens hen kunnen de twee meest recente kerncentrales wel langer in gebruik blijven dan 2025.

De werknemers kanten zich tegen de brief die vorige week werd gepubliceerd door de energieleverancier. Daarin beweerde de top van het bedrijf dat het “onmogelijk” was om de kerncentrales nog langer uit te baten. Ook Bart De Wever (N-VA) reageerde op dat nieuws. Volgens hem heeft minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen) het bedrijf via de CRM-subsidies omgekocht.

Enkele werknemers en ingenieurs kunnen zich ook niet vinden in de uitlatingen van hun werkgever, die onjuist zouden zijn. “Ze kunnen gewoon openblijven”, zo klinkt het.

“Alle middelen moeten gebruikt worden”

Philippe Hendrickx werkt als ingenieur bij de energieleverancier en roept de politici op tot het nemen van hun verantwoordelijkheid. Onder de deskundigen in het bedrijf heerst al een consensus. “Wij vinden dat de politici nu een duidelijke beslissing moeten nemen en alle middelen moeten eigenlijk gebruikt worden. Ze kunnen openblijven. Alle deskundigen hier hebben die analyse gemaakt en zeggen: ‘dat is wel mogelijk”, aldus Hendrickx.

Hij wijst ook op het potentieel bevoorradingsprobleem dat zou opduiken bij een volledige kernuitstap, zoals dit nu op tafel ligt. “We denken dat we centrales hebben die goed draaien en we hebben het probleem van de bevoorradingszekerheid. Dat is ook een probleem voor onze economie in de toekomst.”, zo besluit de ingenieur.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

14 gedachten over “Werknemers van Engie beweren dat kerncentrales wel open kunnen blijven”

  1. Dat lijkt mij ook. Die centrales draaien. Wat zou een technische reden kunnen zijn dat zoiets niet verder kan? Die CEO heeft daar niets over gezegd natuurlijk. Dus technisch geen probleem, politiek daarentegen wel en het economische voordeel van Engie zou misschien nu, groter worden met ze te sluiten en Tine te volgen. Tine is Afrika-loog. Zij weet daarom hoe ze de Afrikaanse welvaart naar Europa kan overhevelen.

  2. Oei, Tinne Van Der Straeten had enkel de CEO van Engie veel geld beloofd en was dus al die mensen in de nucleaire sector die hun job verliezen vergeten….Maar ja, we weten ondertussen al dat ze niet op de eerste rij stond toen eerlijkheid en verstand werden uitgedeeld😂😂😂😂.

  3. een goeie politieker : gelooft zijn eigen leugens en is het summum van hypocrisie . De theorie van achterkamer politiek van Tinne zou me niet verbazen alleen is er geen sluitend bewijs. Ja ze weten ook alles beter dan de technici en zijn verwonderd dat de bevolking geen respect meer heeft en rechts nog meer stemmen haalt. Ik zeg reeds lang Europa wordt de derde wereld !!

  4. Ik zal de vraag nóg maar eens stellen :
    Hoever staat het onderzoek naar de sabotage in de kerncentrale van Doel, enige jaren geleden?
    Waarom horen we daar geen woord over?
    Het kan toch zo moeilijk niet zijn? Slechts een dertigtal personeelsleden hadden toegang tot de plaats van de sabotage, en dat enkel met een b

Plaats een reactie

Delen