Een Postnord bestelwagen - Afbeelding: Shutterstock

Een Postnord bestelwagen - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Zweden: pakjesdienst weigert nog te bezorgen in ‘no-go zones’ wegens “te groot veiligheidsrisico”

Niels Geerinck

Het postbedrijf PostNord stopt met het bezorgen van pakketjes in zogenaamde “no-go zones”. Het veiligheidsrisico voor de koeriers is te groot, zo vindt het bedrijf.

PostNord deed de aankondiging via de nationale omroep SVT. Volgens Alexis Larsson, die aan het hoofd staat van de beveiligingsdienst van het bedrijf, zijn de risico’s te groot geworden. “Het komt door het achtervolgen van onze postwagens en meerdere inbraken in onze voertuigen. De beslissing is een jaar geleden genomen. De druppel was een dodelijke bedreiging van een van onze koeriers”, aldus Larsson.

De gewone postbedeling in het gebied zal wel blijven doorgaan, zo benadrukt het bedrijf. Maar de pakketten die vaak het doelwit zijn van overvallen en andere criminele acties zullen niet langer worden bezorgd. “De pakketten kunnen worden opgehaald bij het postkantoor of bij ons afleverpunt op Pustgatan in Fyrislund”, zo klinkt het nog.

Dat een postbedrijf stopt met de bezorgingsronde in bepaalde steden of wijken is geen unicum. In 2019 liet UPS al weten geen leveringen meer te doen in de Rosengård-wijk in Malmö, ook deze beslissing kwam er na zware overlast door migranten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

7 gedachten over “Zweden: pakjesdienst weigert nog te bezorgen in ‘no-go zones’ wegens “te groot veiligheidsrisico””

  1. Allez toch…
    Enerzijds praat men ons aan dat al die zogenaamde asielzoekers zich integreren en een aanvullende rijkdom zijn voor hun nieuwe vaderland, anderzijds heb ik nooit geweten dat er vroeger – tot voor de grote pamperperiode en “wir schaffen dass” – in Europese steden problemen waren voor pakjesbezorgers.
    Bovendien hebben ze in Zweden blijkbaar meer geluk dan in het Belgische hell-hole Brussels en Borgorocco : dazr durven zelfs ambulancier, politie en brandweer al niet meer zonder begeleiding optreden….

Plaats een reactie

Delen