(Twitter & Shutterstock)

(Twitter & Shutterstock)

Uncategorized

12-jarig bontkraagje steekt wijkagent neer in Peer

Pieter Van Berkel

Een 12-jarige jongen heeft donderdag een 41-jarige wijkagent neergestoken in de Collegelaan in het Limburgse Peer. De agent verkeert niet in levensgevaar.

De agent werd twee keer in de rug gestoken met een mes na een discussie met de jongen, zijn 17-jarige broer en hun moeder. De agent was rond 15.30 uur aan het Agnetencollege, waar de jongen les volgt, het verkeer aan het te regelen.

Intussen zijn ook beelden opgedoken van de feiten. Daarop is te zien hoe de agent duwt en trekt met de broer van de messentrekker en zijn moeder – een vrouw met een hoofddoek. Op het einde van het filmpje is te zien hoe de dader – met bontkraagje – een mes trekt en de agent twee maal in de rug steekt.

Arrestaties

De politieman raakte volgens het parket van Limburg ernstig gewond, maar de letsels waren niet levensbedreigend. De agent werd voor verzorging naar het ziekenhuis in Pelt overgebracht. De twee minderjarigen en hun moeder zijn door de politie gearresteerd. Zij zullen verhoord worden.

Omdat een agent van de politiezone Kempenland betrokken is, voert de naburige zone Lommel het onderzoek naar de feiten. De mensen van de technische en wetenschappelijke politie van de federale gerechtelijke politie van Limburg hebben een uitgebreid sporenonderzoek verricht.

“Onze bekommernis gaat in de eerste plaats uit naar de getroffen agent en alle andere collega’s”, reageert burgemeester van Peer Steven Matheï (CD&V). “Geweld tegen politiemensen is compleet ontoelaatbaar. Hier gebeurde het dan nog op een wijkinspecteur die net een schakel moet zijn tussen inwoners en de politie. De wijkinspecteur staat ’s morgens en ’s namiddags aan de schoolomgeving en dat was ook donderdag het geval.”

“Hopelijk zal de getroffen politieman snel herstellen”, zegt de burgemeester. “De feiten hebben een zeer grote mentale impact op de nabije collega’s van de wijkdienst van de agent. Vrijdag zal er bij de politie een debriefing plaatsvinden over de gebeurtenissen. Een stressteam van de federale politie staat klaar voor eventuele begeleiding van collega’s die erover willen praten. Het heeft een mentale weerslag op het korps en op ons allemaal. Ik kreeg ook een telefoon van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) die haar medeleven overmaakte en eventuele hulp aanbood, als er nood aan is.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

48 gedachten over “12-jarig bontkraagje steekt wijkagent neer in Peer”

  1. Ah … We zullen maar niet over de afkomst en cultuur van de dader(s) praten anders worden we weer weggezet als een racist. Ik weet wel dat 12-jarigen in mijn omgeving niet rondlopen met een mes op zak, laat staan het te gebruiken tegen een politieagent. Dader zal er wel gewoon weer mee wegkomen, je weet wel, een wijsvingertje en de melding dat hij het nooit meer mag doen ….

  2. De minister biedt haar eventuele hulp aan. Mooie geste, maar gratuite woorden in de context van aanpak van de problemen. Misschien kan ze bij de apotheek voor de getroffene een potje wondzalf halen.

  3. Drie vragen : Welke ouder laat zijn kind rondlopen met een mes op zak ? Welk 12-jarig kind steekt een agent neer als hij eerst niet geïndoctrineerd is met haat tegen de westerse maatschappij en haar vertegenwoordigers ? Meer of minder marokkanen ? En ondertussen krijgt men de haatpredikers niet uit het land gezet ! Arm België ! Hopelijk gaat er eindelijk eens iets veranderen in 2024 !

  4. Ik wist het !!maar in reguliere media wordt enkel gesproken over een 12 jarige jongen en dat is het dan.
    Hier lees ik dat de moeder een was met een hoofdoek wat mijn vermoeden bevestigd. Nu nog even wachten op haar naam.
    Deze bevolkingsgroep kan met messen omgaan als geen ander, trouwens reeds van jongsafaan oefenen ze op weerloze dieren;

  5. Het is nu al lang duidelijk dat ze in ons overtolerante landje geen afdoende antwoord hebben op de janhagel. Een stuk krapuul van 12 jaar dat met een mes naar school gaat en er een agent mee steekt. Wat als die etterbak ruzie krijgt op school met andere kinderen ? De kans is groot dat hij dan ook zijn mes gebruikt. Met dank aan onze politiekers zoals Somers die dit alles in de hand gewerkt hebben door iedereen terecht te wijzen en zelfs te veroordelen die dit lakse beleid veroordeelt. En dan een slappe reactie van Steven Matheï : “Geweld tegen politiemensen is ontoelaatbaar.” Dat liedje zingen ze al tientallen jaren.
    Maar onze overheid maakt liever jacht op diegenen die niet akkoord gaan met hun corona-beleid.

  6. Dankzij onze multi-culti goeroes, leven er momenteel in ons land een massa mensen die totaal geen respect hebben voor de autochtone bevolking (die zijn maar goed genoeg om hard te werken en hen geld te bezorgen via de torenhoge belastingen) of de ordehandhavers. Waar gaat het naartoe?? … de verkeerde kant op, dat is duidelijk. Dit soort mensen past totaal niet in dit systeem, maar zijn eerder geschikt om in autocratische regimes te leven. Een voorstel om ze naar dit soort regimes te laten emigreren… of is dit politiek niet haalbaar?

  7. Omdat een agent van de politiezone Kempenland betrokken is, voert de naburige zone Lommel het onderzoek naar de feiten (sic). Wijze beslissing die de PZ Kempenland siert. Onderhavige procedure mag dringend standaard toegepast worden in gans België en minstens in het Belgisch protectoraat Vlaanderen.

  8. Nu (27 januari 2022) steekt die snotneus met een mes. Binnen enkele jaren gooit of plaats hij bommen. Alleszins zal zijn terreurdaad in het clubke van Allahoe geprezen en aangemoedigd worden voor een ticket naar het paradijs.

  9. De 17-jarige broer blijkt intussen op zijn 14de een krantenwinkel in Overpelt te hebben overvallen. “Hij werd ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.” Die heeft hem eens over zijn bolleke geaaid en hem streng vermaand zoiets nooit meer te doen.

    Uitzetten dat crapuul, met heel de familie tegelijk!

  10. “Zijn moeder – een vrouw met een hoofddoek …” Dat lees je alleen op Pal nws. De regimepers zal natuurlijk weer van niets weten. We worden daar voor dom gehouden. En dan maar in de lucht kabaal maken over het gebrek aan respect voor de ordehandhavers. Ik vrees dat de moslimkijk op onze maatschappij (die “christenhonden” huisvest) het gebrek aan respect voor politie enz. in de hand werkt.

  11. Bepaalde culturen kunnen zich hier niet integreren en revolteren tegen alles wat gezag is. Zelfs op zeer jonge leeftijd plegen ze criminele feiten en dat is niet de eerste keer. Je zou zeggen dat we de extreme gevallen zouden uitwijzen en diegenen die hier zijn onder controle proberen te houden met nul tolerantie. In afwachting zetten we verdere migratie best tijdelijk on hold. Maar nee, we gaan gewoon verder, het zijn immers de goedkope werkkrachten van de toekomst (denkt men). Waar stopt dit en zien onze politici niet wat ze aan ’t aanrichten zijn ?

  12. ‘k dacht al dat ik op het filpje kon zien dat de mama een hoofddoek droeg maar blijkbaar wordt dit in de poco-berichtgeving (opzettelijk?) goed weggeblurd. En de oudere zoon is al een “bekende” met begeleiding…
    Waarschijnlijk andermaal een niet begrepen, achtergestelde, gediscrimineerde familie met als zonen de toekomst van België en de verzekeraars van ons pensioen (hebben de overheid waarschijnlijk al meer gekost dat dat ze ooit gaan kunntn terugverdienen…
    Hoe komt een 12 jarige snotter er verdomme toe om met een mes rond te lopen? Waarom worden de ouders niet aangepakt?

  13. Zolang permissiviteit ten voordele van om het even welke , met “positieve actie” oververwende minderheid, uiteraard politiek-correct en desinformatief gecamoufleerd blijft als vermeende;…..”verdraagzaamheid” (sic), zal er niks veranderen. Wie de brute pech heeft om tot om het even welke meerderheid te behoren is telkens weer de pineut vermits toch “maar” autochtoon en hetero Zou er dan toch onderzocht worden of deze aanslag geïnspireerd zou zijn door autochtonofoob racisme ? Vergeet het, het Systeem is niet objectief-correct constaterend maar politiek-correct censurerend.

  14. Terug naar afzender is de enige oplossing, die twee multiculturele lieverdjes zullen gans hun leven voor last zorgen. Het feit dat een 12-jarige al met een mes rondloopt zegt al genoeg.

  15. “Diversiteit is een verrijking” houdt het Systeem ons nochtans gelukkig voor want zelf zouden wij nooit of te nooit op dat idee kunnen gekomen zijn wegens niet politiek-correct.

  16. Het kleine Marokkaantje volgde gewoon het voorbeeld van grote broer die op zijn 17 al een overval pleegde. En welke (Marrokkaanse) 12-jarige loopt in deze tijd nog rond zonder een steekwapen op zak? En de mama die de agent verbaal aanviel omdat die volgens haar het verkeer niet vlot genoeg regelde is ook een voorbeeld van good parenting. Trouwens, volgens bepaalde politieke partijen hebben wij die mensen nodig om later onze pensioenen veilig te stellen. Behalve misschien deze 3 dan, want ik durf er geld op te verwedden dat die levenslang op kosten van de staat (gevangenis of OCMW) zullen leven…..

  17. In Israël zou die moordpoging beschouwd als een terreuraanslag en de ouders de jure en de facto delen in repressieve maatregelen. In Marokko idem. In België worden jonge criminelen als slachtoffers beschouwd vanwege hun jeugdige leeftijd en in onderhavige geval de (jihad) moeder ongemoeid gelaten. Dat is een politieke beleidskeuze…ondersteund door de kiezers van de Vivaldi . Te noteren valt uit de beelden die circuleren dat de dader zich niet verdedigde noch bedreigd werd, maar resoluut en onverantwoord de politieman laf in de rug aanviel met een mes. Waarom liep die jonge kerel gewapend met een mes op zak naar de school. Met welk wapen trekt hij de volgende keer naar school: een revolver? Hij wordt nu naar een half open instelling gebracht waar zijn soort de opvoedkundigen (sic) ongehinderd mogen terroriseren.

  18. Zijn (nu 17-jarige) broer is op z’n 14e al veroordeeld voor overval met geweld.
    Hij terroriseert ook met een groepje van z’n ‘matties’ de buurt en is dus zeer bekend bij de politie.

    Fijne moeder ben je dan als je 2 stuks van dit menselijk afval weet te produceren.

  19. net als bij de artikels over lastig gevallen vrouwen in de trein wordt er angstvallig gezwegen over enige kleur taal of religie. Bij eender welk ander artikel weet je zelf het beroep van de dader (alsof dat van betekenis is)

  20. Weer een woning waarop een blank werkend gezin met kinderen geen kans maakt omdat ze
    Worden volgestouwd met deze criminele families.

    Als allochtoon word geschreven is het racisme.
    Maar als de politiek niet ziet dat dit telkens
    Bruin en zwart is dan komt er een dag waarop Vlaams belang de lakens zal uitdelen.
    stemrecht voor het straatvuil zal dat niet tegenhouden. Al wat we kunnen doen is stemmen

  21. goed gezien, majesteit ! Spijtig genoeg hebt gij in België niets meer te zeggen. En de allochtonen uit Duitsland, zoals gij, daar hebben we helemaal geen problemen mee. De groetjes aan Mathilde.

Plaats een reactie

Delen