Hilde Crevits (CD&V) - Foto: Photonews

Hilde Crevits (CD&V) - Foto: Photonews

Uncategorized

Aandeel werklozen in Vlaanderen daalt met 16 procent

Niels Geerinck

Vorige maand waren er zo’n 181.792 werkzoekenden zonder werk, dat is 16 procent minder tegenover december 2020. Dat liet Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) weten.

De grootste daling is merkbaar bij de werkzoekenden die minder dan een jaar zonder job zitten, die kwam uit op zo’n 24 procent gedurende één jaar. Ook de jongerenwerkloosheid (onder de 25 jaar) maakt een daling mee van 22 procent. Volgens de arbeidsbemiddelaar VDAB is de daling van de werkloosheid bij mannen hoger dan bij vrouwen. De langdurige werkloosheid (werklozen langer dan 2 jaar) blijft echter op ongeveer hetzelfde niveau hangen. Daar is een lichte daling van 2 procent merkbaar.

Binnen andere categorieën zoals laaggeschoolden en mensen met een migratieachtergrond deed zich ook een daling voor van ongeveer 14 procent, zo liet de minister weten. Zij vindt het een belangrijk signaal vanuit de arbeidsmarkt. “Veel vacatures raken nog maar moeilijk ingevuld. Uit de eerste signalen van het nieuwe jaar, horen we dat bedrijven dit jaar nog meer mensen willen aanwerven. Het is dus van groot belang dat we via onze tewerkstellings- en opleidingsmaatregelen een goeie en werkbare job vinden voor zoveel mogelijk werkzoekenden.”, aldus Crevits.

Eind december waren er in totaal 277.146 mensen ingeschreven bij de VDAB. Daarbij gaat het om werkzoekenden zonder werk (66 procent), werkende werkzoekenden (27 procent) en studenten of anderen (6 procent).

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen