Uncategorized

‘Aanzetten tot haat’ moet volgens Van Quickenborne strafbaar blijven

Redactie PAL

Minister van Justitie, Vincent van Quickenborne, is van mening dat ‘aanzetten tot haat’ in de strafwet moet blijven. Hij reageert dat op het wetsvoorstel van Peter De Roover (N-VA). Die laatste wil namelijk dat dit uit de strafwet wordt gehaald.

De Roover deelde op Twitter mee dat hij een wetsvoorstel klaar heeft die ‘aanzetten tot haat’ zou decriminaliseren. Volgens De Roover is de strafwet namelijk volledig ongeschikt om een dergelijke feiten aan te pakken en wordt er beter naar alternatieven gekeken. Volgens de fractievoorzitter is het echte louter toeval dat zijn voorstel er zo kort na de veroordeling van Jeff Hoeyberghs komt, maar bewijst die veroordeling wel dat het hoog tijd is om de wet aan te pakken. Ook moet er volgens De Roover een debat over de volledige seksismewet komen.

Van Quickenborne niet overtuigd

Volgens Vincent Van Quickenborne, minister van Justitie, zit een decriminalisering er niet in. “Ons land moet de mensenrechtenverdragen respecteren. Onder meer het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens stelt uitdrukkelijk dat aanzetten tot haat, geweld en discriminatie moet worden vervolgd. Men kan daar niet in shoppen.”, aldus de minister. Hij gaat zelfs verder, en maakt de vergelijking met de jodenvervolging. “Deze internationale wetgeving kwam tot stand na de Tweede Wereldoorlog. Eerst ging het om haat ten aanzien van de Joden met de jodenster, vervolgens werden ze gediscrimineerd, ten slotte leidde dat tot geweld en de Holocaust. Precies daarom worden zowel haat, geweld en discriminatie op gelijke voet geplaatst en vormen ze één geheel.”

Marc Van Ranst

Op Twitter mengt ook Marc Van Ranst zich in de discussie. Hij reageert namelijk dat “aanzetten tot haat blijkbaar geen probleem is voor Peter De Roover.” Daarop countert De Roover dat dit wel degelijk een probleem is voor hem, maar dat hij de strafwet niet de juiste remedie vindt. “Ik wil onder meer ùw vrijheid van meningsuiting te beschermen, mijnheer Van Ranst.”, reageert hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




23 gedachten over “‘Aanzetten tot haat’ moet volgens Van Quickenborne strafbaar blijven”

  1. Dat Quicky-Sticky niet akkoord gaat is normaal, die man wil de dictatuur via rechtbanken meer en meer bestendigen. Kijk maar naar zijn beste vriend en partijvoorzitter die een poging deed om tscheldt monddood te maken via de rechtbanken. Onwaarschijnlijk en zeer sterk dat Peter De Roover van Ranst nog mijnheer noemt.

  2. quickie-stickie toch,ik herinner me een zevende dag waar een zeker kaal michelleken in het openbaar op TV zei dat hij de NVA haat en daaronder verstaan alle Vlamingen,quickie begin eens met kaal michelleken op het matje te roepen.Hoog tijd omdat partijtje te haten en onder de drempel te laten wegzakken.

  3. Q probeert hier alleen zichzelf te beschermen, Aleksandr Loekasjenko in wit Rusland past dit ook toe. Vrije mening aan banden leggen is totalitair, en betekent einde van de democratie.

  4. Woke wordt hoe langer hoe pathologischer. Een lector van de Hogeschool PXL gebruikte het “n-woord”(sic) dat vermeend “racistisch” zou zijn volgens de woke-visie der PXL Directeur.
    Het “n-woord” is PoCo-bargoens wartaal voor wat in objectief-correcte taal als “neger” vermeld wordt in de Dikke Van Dale, zoek het op. In onze Belgische Jurisprudentie heb ik geen enkel vonnis of arrest gevonden dat bewijst dat de notie “neger” vermeend “racistisch” zou zijn in de juridische betekenis van de term. Gazettenpraat schrijvelaars , Linksologen en zeloten der PoCo-Loge-Kerk proberen ons dat ten onrecht op de mouw te spelden. Vraag het aan een jurist !

  5. De vergelijking met WOII is daar weer, maar als we beginnen met de verklaring van Nurenberg is het een schande van hiernaar te verwijzen!
    Open Bld dictatuur, bah!!!

  6. Met die haatvervolgingswetten kan je dus effectief elke ideologische tegenstander alsook de oppositie vervolgen. En dat zal dus ook in de nabije toekomst meer systematisch gebeuren – het gebeurt nu al sporadisch. Ik wil dus van die VLD geen enkele kritiek meer horen op Orban of wie dan ook. De in steen gebeiteld Europese geboden beschermen niet tegen machtswellust, ze bieden daarentegen net de middelen daartoe aan.

  7. in praktijk betekenen al die termen niet zoveel, degenen met technologisch overwicht beslissen. Je kan de joden haten omdat ze altijd opnieuw de wereld beginnen regeren,
    maar het moet niet gemakkelijk zijn om daar bij te horen. Het is net als met sommige gemeenschappen in de VS die alle geneeskundige zorg weigeren, je hebt zin om
    erbij te horen omdat het iets natuurlijk heeft, maar dat gaat niet zomaar, je ziet al die kindergraven in hun tuin en je beseft: geen lusten zonder lasten.

  8. Aanzetten tot haat is blijkbaar geen probleem voor extreem linkse van ranst en Q, SSomer subsidieerd koran waarin deze oproept om ongelovigen te doden (2.24) , Q liegt als een van zijn teruggehaalde terroristjes (op onze kosten) in BE reeds vrijgelaten is, en van ranst gaat op marrokaanse feestjes dansen op soera’s uit de koran om ongelovigen te doden. “Aanzetten tot haat moet volgens Q strafbaar blijven”, maar vld subsidieerd dit wel, ben ik dan echt zo dom?

  9. ‘Aanzetten tot haat’, daar mag men wel wat duidelijker zijn.
    Er zijn er die jarenlang alle blanke mensen voor ‘racist’ uitgescholden hebben, o.a. om deze de mond te snoeren. Dat vind ik ook aanzetten tot haat. Maar daarover heb ik niemand gehoord.

  10. Maar waarom vindt Van Quickenborne het best o.k. als moslims, gesteund door hun politiek-correcte collaborateurs, zoals hijzelf, aanzetten tot het haten (en zelfs opblazen) van hun nieuwe thuis? Dat wil hij zowiezo ongestraft laten. Hij wil, voor alle duidelijkheid, alleen ‘aanzetten tot haat’ strafbaar houden wanneer het wordt gepleegd door vrijewereldburgers, mensen die bezorgd zijn om het behoud van de westerse way of life.

  11. Herinnert u het zich nog? Vroeger had de Ovld een andere naam: de PVV. Partij voor vrijheid en vooruitgang. Vandaag is ze de partij die het recht op vrije meningsuiting wil teniet doen. Stelen en bedriegen (Sihame El Kakaoubi), liegen (Quick), belasting ontduiken ( De Gucht) enz enz Dat mag allemaal. Maar o wee als je een discours hebt dat niet politiek correct is… Met de zegen natuurlijk van onze nationale clown, de islamo gauchist Van Ranst.

  12. minister van onrecht en onderdrukking wil natuurlijk een instrument om andersdenkenden te vervolgen handhaven . Stel je voor dat hij zou moeten argumenteren tegen andersdenkenden .

  13. Aanzetten tot haat :’Jongeren’ die onze steden in brand steken tijdens eindejaar.Rechters die een idiote dokter veroordelen tot gevangenisstraf terwijl verkrachtende ‘jongeren’ een opstel moeten schrijven.’Jongeren’ die hulpdiensten mogen aanvallen en na een uur terug vrij kunnen rondlopen.’Jongeren’ die gaan vechten voor het kalifaat en terug mogen komen om verder te profiteren van ons sociaal stelsel.
    Ís dit niet genoeg voedsel om de gemiddelde Vlaming aan te zetten tot haat ?Idiote Quickie……

  14. Blauw en Rood: één strijd!
    De dag komt dat Quickie moet terugvallen op zijn thuisbasis. Hij denkt daar weer de hoge toon te kunnen voeren, zo nodig met een rechts profiel.
    Partijen die nog met democratie willen vereenzelvigd worden zouden dom zijn nu al met vooruitzicht op de verkiezingen geen strategie te ontwikkelen tegen dat stuk onfatsoen.
    Of hoopt ook hij op een knusse zetel in de EUSSR?

  15. In tegenstelling tot meneer De Roover vind ik aanzetten tot haat bepaald wel problematisch ( citaat Marc Van Ranst). Zegt de man die quasi iedere dag mensen stigmatiseert en demoniseert.

  16. hupla daar beginnen de joden zijn weer het slachtoffers, men is sovjet unie zeker vergeten? niet iedereen is heilig hoor! Al palestina vergeten en Benjamin Netanyahu, vergeten we dan maar het feit dat hij een khazar is? DE WOKE ISIS is zeer goed in het slachtoffertje spelen, sjeezes!! zet eens een andere plaat op!

Plaats een reactie

Delen