Voorzitter Moslimexecutieve wil Belgische staat aanklagen

Mehmet Ustün (rechts), op een bijeenkomst met toenmalig premier Macron en Justitieminister Geens. Photonews

Cultuuroorlog

Arabische wereld verontwaardigd over Netflixfilm die “aanzet tot ontrouw en homoseksualiteit”

Simon Segers

De Libanese komedie ‘We kennen elkaar… of niet’ van Netflix veroorzaakt veel rumoer in Egypte en op sociale media. Volgens critici roept de film op tot ontrouw bij het echtpaar door thema’s als homoseksualiteit en overspel te behandelen, dat meldt Le Parisien.

In de film beslist een vriendengroep tijdens een etentje om een spel te spelen waarbij ieder zijn mobiele telefoon op tafel legt. Alle inkomende oproepen en berichten moeten dan gedeeld worden met de groep. Dit leidt tot de onthulling van verschillende onthutsende geheimen, waaronder buitenechtelijke en homoseksuele affaires. De film is een interne productie van Netflix en is sinds 20 januari beschikbaar op de streamingdienst. De Arabische wereld reageert verontwaardigd.

CNN berichtte over de woorden van een Egyptische politicus voor het Huis van Afgevaardigden, volgens wie de film “aanzet tot homoseksualiteit en verraad”. Een advocaat bereidt zelfs een rechtszaak voor tegen Netflix om de film te laten terugtrekken. ‘We kennen elkaar… of niet’ maakt volgens hem deel uit van een “complot om de Arabische samenleving te ontwrichten”. Een standpunt dat door veel internetgebruikers op Twitter is gevolgd, aldus Le Parisien.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “Arabische wereld verontwaardigd over Netflixfilm die “aanzet tot ontrouw en homoseksualiteit””

  1. De Arabische wereld heeft groot gelijk, aanzetten tot ontrouw en homofilie (2 mannen/vrouwen die van elkaar houden) is taboe, ik volg in deze bart SSomers uit Mechelen die de koran subsidieert die oproept om ongelovigen te doden 2/24 en de vrouwen te slaan 4/34,veel beter!

  2. Hoe rechter hoe meer ze denken als de islam? Ik geloof dat je bedoelt hoe linkser hoe meer men denkt als de Islam. De tijd dat links betekende vrijheid van denken onafhankelijkheid van godsdienst is voorbij. Links wil nu all together. Symour in Frankrijk waarvan iedereen denkt dat hij rechts is waarschuwt voor de Islam, alsof dat nu nog nodig is.

  3. Het geeft blijk van een povere wetenschappelijke kennis, als men denkt dat men kan aanzetten tot homesexuakiteit. Bij de Spartanen, Griekse oudheid, ondergingen jonge recruten in het leger sexualiteit onder mannen zonder dat ze daarom homo’s werden. Mannen die zich aangetrokken voelen tot andere mannen worden geboren met een hormonale verhouding die hen daartoe drijft. Hetzelfde voor vrouwen. De eerste sexuele ervaringen van kinderen zijn meestal ervaringen onder kinderen van het eigen geslacht. Ik heb dikwijls mannen hand in hand zien lopen in Saudi… Tjein.

  4. Hij wil homo’s en lesbisch vrouwen accepteren en wil islamisering. Vergeet niet dat gaat niet Tesamen. Hij moet een keuze maken. Ofwel islamitische gedachten of homo’s en lesbiennes accepteren

  5. De Lgbtqia+ groep kan nog wel een tijdje profiteren van hun verworvenheden. Maar binnen hier en pakweg 30 jaar zijn ze die (terug) kwijt. Daar zal de oprukkende islamisering wel voor zorgen. Nu hoor je ze nog niet. Ze hebben immers de linkse woke pipo’s nodig. Maar eenmaal ze een veel grotere groep van de samenleving zullen vertegenwoordigen en politiek meer macht hebben verworven zal het hier vlug veranderen.

Plaats een reactie

Delen